به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، سید حیدر محمدی امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه سلامتبنیان ۲ (نمایشگاه دارو و تجهیزات پزشکی دانشبنیان) در مصلای امام خمینی(ره) اظهار کرد: امسال نمایشگاه سلامتبنیان ۲ را در حالی شروع میکنیم که رشد ۱۰۰ درصدی حضور شرکتهای دانشبنیان را در این نمایشگاه شاهد هستیم و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند.
وی با اشاره به رونمایی از ۲۳ محصول سلامت محور دانشبنیان در نمایشگاه امروز تصریح کرد: امروز از داروهای جدید برای سرطان، آنزیمهای موردنیاز، رادیوداروهای درمانکننده سرطان و … که توسط دانشبنیانها تولید شده، رونمایی خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: شرکتهای دانشبنیان به عنوان یک ارزش افزوده در کشور تلقی میشوند و مسیر کشور به سوی حمایت از شرکتهای دانشبنیان است زیرا این شرکتها با بهرهوری بالایی که ایجاد میکنند خلق ثروت زیادی دارند. مقام معظم رهبری نیز بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور تاکید دارند که این نمایشگاه، نشانگر خروجی دستاوردهای ما در حوزه دانشبنیان است.
محمدی با بیان اینکه مسیر رشد شرکتهای دانشبنیان پرافتخار است، گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ درصد داروها ارزبری بالای یک میلیون دلار داشتند اما هرچه به سوی دانشبنیانها حرکت میکنیم عمق تولید و درنتیجه خودکفایی افزایش مییابد.
وی با ارائه مثالی ادامه داد: قبل از انقلاب ۲۰ درصد نیاز دارویی کشور را شرکتهای داخلی تولید میکردند و ۸۰ درصد نیاز کشور را شرکتهای چندملیتی و داروهای وارداتی تشکیل میدادند اما امروز بیش از ۹۹ درصد داروهای موردنیاز در داخل تولید میشوند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به این که ۱۲ هزار دانشجوی داروسازی داریم، خاطرنشان کرد: امروزه تمام تلاش ما اتصال آموزش و پژوهش به صنعت است و مراکز رشد دانشگاهها و هستههای فناور و پارکهای علمی و فناوری دانشگاههای کشور، حاصل پیوند صنعت و دانشگاه هستند که امروز از محصولات آنها رونمایی میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای دولت، بهزودی جشن خودکفایی را در حوزه سلامت برگزار کنیم.
به گزارش پیام امروز، فهرست داروها و تجهیزات که در دومین نمایشگاه سلامت بنیان رونمایی شد به شرح زیر است:
داروی تزریقی تکنسیوم-PSMA با نام تجاری پارس تکتو PSMA تولید شرکت پارس ایزوتوپ؛ جهت تشخیص سرطان پروستات متاستاتیکاولین و تنها تولیدکننده این دارو در دنیا و صادرات این دارو به ۱۲ کشور دنیا
کپسول خوراکی سیستئامین جهت کاهش عوارض بیماری نادر ارثی نفروتیک سیستینوزیس. ایران دومین تولیدکننده این دارو در دنیا بوده و تولید آن در کشور سالانه ۳ میلیون یورو صرفه جویی ارزی خواهد داشت.
داروی تزریقی اتوپوزاید با نام تجاری اتوپودال جهت مقابله با کارسینوم های ریه و انواع دیگر سرطان ها؛ با تولید داخلی این دارو از خروج ۹۲۰ هزار دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.
کپسول خوراکی تاکرولیموس با نام تجاری سوپراتاک؛ جهت پیشگیری از رد پیوند در بیماران پیوند عضوی که تولید این دارو سالانه حدود ۷۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت.
قرص خوراکی ایربزارتان با نام تجاری ایربسال؛ جهت درمان فشارخون، جلوگیری از پیشرفت نروپاتی دیابتی و درمان نارسایی احتقانی قلب به عنوان نسل جدید داروی فشار خون با یک چهارم قیمت نمونه وارداتی
داروی تزریقی مگلومین آنتی مونات؛ جهت درمان لشمانیوز احشایی و جلدی (سالک) به عنوان اولین داروی تولیدی تزریقی ضد انگل درمان سالک در کشور
داروی تزریقی لارونیداز با نام تجاری هیروزایم جهت درمان بیماران مبتلا به موکوپلیساکاریدوز نوع یک. ایران دومین کشور تولید کننده این داروی اورفان در دنیاست.
داروی تزریقی افموروکتوکوگ آلفا(فاکتور نوترکیب خونی هشت طولانی اثر) با نام تجاری کواگیت؛ جهت پیشگیری و درمان خونریزی در بیماران مبتلا به هموفیلی نوع A. تولید این دارو سالانه حدود ۹۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت.
محلول چشمی ریبو فلاوین با نام تجاری «ای تی پی پویا ریبو»؛ جهت استفاده درجراحی چشمی بیماران مبتلا به کراتوکونوس پیشرونده که قیمت تمام شده بیش از یک پنجم نمونه وارداتی است.
محلول چشمی دکالاین با نام تجاری «ای تی پی پویا دکا»؛ جهت استفاده به عنوان تامپوناد داخل چشمی درجراحی ترمیم آسیب و جداشدگی شبکیه چشم که قیمت تمام شده بیش از نصف نمونه وارداتی است.
محلول چشمی بریلیانت بلو جی با نام تجاری «ای تی پی پویا بی جی» جهت رنگ آمیزی انتخابی بافت ها و تسهیل جراحی های داخل چشم که قیمت تمام شده بیش ازیک چهارم نمونه وارداتی است.
محصول طب سنتی حب الشفا با نام تجاری دادیکتا محصول شرکت سنابل دارو جهت استفاده برای کمک و کنترل علایم بعد از ترک اعتیاد
بندلیگاتور مری، جهت پیشگیری از خونریزی و واریس عروق مری
انواع ایمپلت های شخصی سازی شده تولیدی با فناوری پرینتر سه بعدی جهت استفاده در عمل های جراحی ستون فقرات
دستگاه مش نبولایزر قابل حمل؛ جهت دارورسانی به قسمتهای مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق
هدست تحریک نوری؛ ابزاری کمک درمان برای افزایش شناخت و تقویت حافظه مبتنی بر فناوری فتوبیومدولاسیون مغز
دستگاه اندازه گیری هموگلوبین خون به صورت point of care (POC)؛ جهت اندازه گیری میزان هموگلوبین خون فقط با حجم بسیار کمی از خون بیمار
الکترود التروسورجیکال جهت استفاده در دستگاه یونیت الکتروسورجیکال و جراحی های مربوط به آن
دستگاه احیا کننده ریوی نیوماتیک نوزاد مدل NEO—TD1، جهت احیای نوزاد و مورد استفاده در مراقبت ویژه نوزادان (NICU)، بخش نوزادان، اتاق عمل، واحدهای زایمان و در مجاورت دستگاههای مراقبت ویژه نوزادان در مراکز درمانی و بیمارستانها
دستگاه ونتیلاتور ویژه نوزادان nCPAP، جهت استفاده در مراقبت ویژه نوزادان (NICU)، بخش نوزادان، اتاق عمل، واحدهای زایمان و در مجاورت دستگاههای مراقبت ویژه نوزادان در مراکز درمانی و بیمارستانها
انواع قلم های مخصوص داروهای خانواده آگونیست های GLP1؛ برای استفاده در تولید نسل جدید داروهای ضددیابت طولانی اثر
دستگاه های کنترل کیفی (tester) بخش های الکترونیکی و پنوماتیکی ونتیلاتورهای پزشکی محصول دانش بنیان؛ جهت بررسی و کنترل کیفی سنسورهای الکترونیکی و دقت عملکرد و کارکرد بخش پنماتیکی ونتیلاتورها پس از طی مراحل تولید در کارخانه.
انتهای پیام/