به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، شرکت دانش بنیان “بهیار صنعت سپاهان” با تولید دستگاه سی تی اسکن پزشکی گام مهمی در خودکفایی و بومی سازی این محصول استراتژیک برداشته و با تولید این دستگاه به ازای هردستگاه ۲۰۰ هزار دلار صرفهجویی ارزی میشود؛ نوآوریهای فناورانه طرح در سطح ملی و یا بین المللی به گونهای است که بیش از ۸۵ درصد این دستگاه در شرکت بومیسازی شده است.
همچنین تأثیر بسزایی بر ارتقای جایگاه کشور در منطقه و دنیا و اهمیت استراتژیک داشته است؛ به طوری که ایران در این زمینه به جمع ۱۰ کشور صاحب فناوری تولید دست یافته است. برای ساخت این دستگاه تحقیقات گسترده در زمینههای ژنراتور ولتاژ بالا, بردهای کنترلکننده, نرمافزار بازسازی, مکانیک تخت و گانتری, پردازش تصویر، طراحی الگوریتمهای بازسازی مقاطع تصویری با بهروزترین فناوریها, طراحی الگوریتمهای پیشرفته برای بازسازی مقاطع خارج از میدان دید انجام شده است.
بدون شک فناوریهای ذکر شده موجب افزایش حقیقی قدرت کشور از لحاظ علمی و اقتصادی است که باعث ارتقای غرور ملی بوده و افزایش امنیت ملی و کاهش امنیت روانی جامعه را در برخواهد داشت.
نحوه عملکرد این دستگاه به این شکل است که امواج اشعه ایکس به اندام بیمار تابانده میشود و از تمام بافتهایی که در آن قسمت وجود دارد، عبور میکند. مقداری از این اشعه جذب بافت شده و مابقی از طرف مقابل خارج میشود که از طریق دتکتورهای حساس دریافت میشود. با تکرار این عمل، چندین فریم از جسم ایجاد میشود که نهایتاً تصویر جسم از طریق روشهای نرمافزاری برای بازسازی تصویر بدست میآید.
این شرکت دانش بنیان پس از ۸ سال کار تحقیق و توسعه بر روی دستگاه سی تی اسکن موفق به دریافت پروانه بهرهبرداری آن از اداره کل تجهیزات پزشکی شد و با تلاش و همت مهندسان این شرکت اولین دستگاه سی تی اسکن کاملاً بومی در کشور ساخته و به زودی در مراکز بیمارستانی راهاندازی خواهد شد.
پاسخ به نیازهای مبرم در زنجیره تأمین تجهیزات بیو الکتریک در کشور، طراحی متناسب با نوع کاربرد درمانی، تصویربرداری از تمام قسمتهای بدن یک بیمار؛ از دیگر مزیتهای آن است. این شرکت توان تولید نیازهای کشور را دارا است.
بسیاری از بخشهای اصلی دستگاه سی تی اسکن توسط مهندسین این شرکت طراحی و بومیسازی شده است.
طراحی بومی و رفع نیازهای کشور و رسیدن به خودکفایی در ساخت سی تی اسکن، امکان دسترسی فنی به تمام مراحل تولید، ساخت، تعمیرات و نگهداری و تقویت خودکفایی کشور در تعمیر و نگهداری این گونه تجهیزات بیو الکتریک، قابلیت دریافت تمام استانداردهای به روز بینالمللی، فراهمسازی فرصت صادرات این گونه تجهیزات به تمامی کشورهای منطقه و جهان از ویژگیهای متمایز این طرح است.
فرید نجاتبخش آزادانی؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان صنعت سپاهان با بیان اینکه این محصول میتواند هم در زمینه تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد و هم اینکه به عنوان شبیهساز درمان در رادیوتراپی به کار گرفته شود، گفت: استفاده از فناوریهای تصویربرداری پزشکی نوین همواره در حال توسعه بوده و دستگاه سیتی اسکن به عنوان یکی از روشهای تشخیص پزشکی، برای تصویربرداری از انواع بافتهای بدن از جمله مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه، استخوان، مفصل و سایر اعضا به منظور تشخیص بسیاری از بیماریها شامل سرطان، اختلالات عروقی و اعصابی، عفونتها، آسیبهای فیزیکی و دیگر مشکلات پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: هدف اصلی این طرح، طراحی دستگاه سی تی اسکن تشخیصی، طراحی دستگاه سی تی اسکن سیمولاتور جهت استفاده در رادیوتراپی و طراحی دستگاه سی تی اسکن برای کاربردهای صنعتی است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: سی تی اسکن ۱۶ اسلایس پزشکی کاربردی عمومی در مراکز تصویربرداری پزشکی دارد و ۸۵ درصد از نیاز مراکز درمانی را پوشش میدهد. همچنین تحقیق و توسعه برای ساخت سی تی اسکنهای پیشرفتهتر و با اسلایس بیشتر ادامه داشته و ساخت اولین دتکتورهای ریزولوشن مبتنی بر سی موس در کشور که توسط شرکت بهیار صنعت انجام شده است گامی بلند برای ساخت سی تی اسکنهای پزشکی پیشرفتهتر است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه این روش تولید با روند اجرایی تولید محصولات دانشبنیان در شرکتهای بزرگ مرسوم بوده و همه شرکتهای بزرگ ابتدا مبادرت به تولید محصولات مشابه کرده و سپس بر ایجاد ایدههای جدید اقدام میکنند تا بتوانند با تسریع در بخش تولید و پویایی در طول زمان با ارائه پیشنهادات و روشهای جدید قابلیت رقابت با شرکتهای رقیب را حفظ کنند.
انتهای پیام/