فوت و فن خورش قیمه + علت تلخ شدن خورش قیمه

خورشت قیمه، یکی از اولین انتخاب‌های هر کدبانوی ایرانی است. این خورشت سنتی و پرطرفدار، رنگ و لعاب اشتهاآوری دارد و عطر و بوی آن نوید یک شام یا ناهار خوشمزه را می‌دهد. اما حتماً قبول دارید که قیمه بعضی از خانم‌های فامیل خوشمزه‌تر است… فکر می‌کنید دلیل این تنوع طعم با وجود یکسان بودن طرز تهیه قیمه چیست؟

ما در اسنپ فود همراه شما هستیم تا با هم چند فوت کوزه‌گری را بررسی کنیم و ببینیم در مواقع تلخ شدن خورشت قیمه، چه باید کرد. با ما همراه باشید.

فوت و فن های خورشت قیمه

توجه به ریزه‌کاری‌های زیر، تفاوت زیادی در طعم نهایی خورشت شما ایجاد می‌کند. پس با دقت تمام فوت و فن خورشت قیمه را مطالعه کنید:

عکس خورشت قیمه

  • پیاز را بیش از حد سرخ نکنید تا باعث ایجاد لعاب در خورشت شود.
  • زمانی که پیاز به حالت نیم‌سرخ رسید، گوشت را اضافه کنید.
  • در تمام مراحل طرز تهیه قیمه، از آب جوش استفاده کنید. اضافه کردن آب سرد به خورشت باعث دیرپز شدن گوشت می‌شود.
  • اگر می‌خواهید خورشت خوشمزه و لعاب‌داری داشته باشید، استفاده از عصاره قلم را فراموش نکنید.
  • در مصرف زعفران زیاده‌روی نکنید و اجازه دهید تعادل عطر و بوی زعفران، هل، گلاب و دارچین در خورشت حفظ شود.
  • در صورت تمایل مقداری زعفران به سیب زمینی خورشت بزنید تا خوش‌رنگ و معطر شود.
  • اصول تهیه قیمه این است که به ازای هر ۴ نفر، ۳۰۰ گرم گوشت و به ازای هر نفر، ۲ قاشق غذاخوری لپه خیس شده استفاده کنید.
  • رب گوجه فرنگی را به اندازه تفت دهید. تفت دادن زیاد، رنگ خورشت را تیره می‌کند و تفت دادن کم باعث خام ماندن رب و بی‌رنگ شدن خورشت خواهد شد.
  • استفاده از چوب دارچین اولویت دارد، زیرا پودر دارچین رنگ خورشت قیمه را تیره می‌کند.
  • یک فوت و فن خورش قیمه این است که چوب دارچین را زمانی که گوشت پخته شد، از خورشت خارج کنید.
  • حتماً لپه را از ۱ ساعت پیش بخیسانید و پیش از اضافه کردن به خورشت، مقداری آن را در روغن تفت دهید تا داخل خورشت له نشود.
  • از تفت دادن زیاد لپه‌ها نیز خودداری کنید، زیرا این کار بافت لپه را سفت می‌کند.
  • بهتر است در تهیه قیمه، از گوشت گوسفندی با کمی چربی استفاده کنید.
  • ترکیب هل، گلاب و زعفران را در ۲۰ دقیقه پایانی به خورشت اضافه کنید تا عطر آن‌ها حفظ شود.

علت تلخ شدن خورشت قیمه

علت تلخ شدن خورشت قیمه

لیمو عمانی یکی از آن مواد بحث‌برانگیز در طرز تهیه انواع خورشت‌ها است و اگر طرز استفاده صحیح از آن را ندانید، ممکن است تمام زحمات شما را بر باد دهد. این موضوع درباره خورشت قیمه هم صادق است. اما پیش از آنکه همه چیز را به پای تلخ بودن لیموعمانی بیندازید، به نکات زیر توجه کنید:

زمان اضافه کردن لیمو عمانی

زود انداختن لیموعمانی داخل خورشت یکی از دلایل تلخ شدن خورش قیمه است. بهترین زمان اضافه کردن لیموعمانی‌ها، ۲۰ دقیقه پایانی طبخ خورشت است. فراموش نکنید که دیر انداختن لیموعمانی‌ها هم باعث می‌شود که خورشت عطر و طعم لیمو را به خود نگیرد.

خیساندن لیمو عمانی

یک نکته بسیار مهم در استفاده از لیموعمانی این است که لیمو عمانی‌ها را بدون سوراخ کردن داخل آب ولرم قرار دهید. این کار، تلخی پوست لیمو را به‌خوبی می‌گیرد. البته فراموش نکنید که موقع اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت، با یک چنگال چند سوراخ در پوست آن ایجاد کنید تا طعم خود را به خورشت بدهد.

نصف کردن لیمو عمانی

یک روش دیگر این است که لیموعمانی را به همان حالت خشک از وسط نصف کرده و تخم‌های آن‌ها را خارج کنید. سپس این لیموهای نصفه را در ۲۰ دقیقه پایانی پخت، داخل خورشت بریزید.

استفاده از پودر لیمو عمانی

واقعیت این است که طعم پودر لیموعمانی به اندازه خود لیموعمانی قوی نیست، اما با این روش دغدغه‌ای هم بابت تلخ شدن خورش قیمه نخواهید داشت. البته می‌توانید مزه خورشت را با کمی آبغوره متعادل‌تر کنید. این را هم بدانید که در این حالت، رنگ خورشت کمی تیره‌تر خواهد شد.

حذف لیمو عمانی

اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید در طرز تهیه قیمه ، به جای لیموعمانی از آبغوره یا تمبرهندی استفاده کنید. با این حال، تأکید می‌کنیم که بهتر است با تهیه لیموعمانی‌های مرغوب و رعایت نکات پیش گفته، لیموعمانی را هم در رسپی خود داشته باشید.

روش های گرفتن تلخی خورشت قیمه

روش های گرفتن تلخی خورشت قیمه

اگر کار از کار گذشت و خورشت قیمه شما تلخ شد، پیش از هر چیز، لیموعمانی‌ها را از خورشت خارج کنید. در ادامه، از یکی از روش‌های زیر برای گرفتن تلخی خورش قیمه کمک بگیرید:

اضافه کردن سیب زمینی

خیلی سریع یک سیب زمینی نسبتاً درشت را پوست گرفته، به چند تکه درشت خرد کرده و داخل خورشت بریزید. پیش از آماده شدن خورشت، سیب‌زمینی‌های نیم‌پز را خارج کرده و دور بریزید. این روش برای خورشت قیمه‌ای که زیاد تلخ نشده، به خوبی جواب می‌دهد.

اضافه کردن زعفران و شکر

اگر متوجه شدید که خورشت شما بیش از اندازه تلخ شده و چاره سیب زمینی، مشکل را حل نمی‌کند، از ترکیب رعفران و شکر کمک بگیرید. برای این منظور مقداری زعفران را ساییده و با کمی آب جوش دم کنید. سپس، به نسبت زعفران، مقداری شکر را با زعفران مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. این ترکیب را به خورشت اضافه کنید تا ببینید که چطور عطر و بوی زعفران همه چیز را جبران خواهد کرد.

اضافه کردن حبه قند

شاید این روش تا اندازه‌ای عجیب به نظر برسد. با‌این‌حال، باید بدانید که اضافه کردن ۲ حبه قند به خورشت هم از راهکارهای ساده‌ای است که تا حدی تلخی خورشت قیمه را می‌گیرد.

اضافه کردن آب

اگر خورشت قیمه شما تلخ شده اما غلیظ است، کمی پیاز سرخ کنید. سپس مقداری آب به پیاز اضافه کرده و صبر کنید تا بجوشد. در نهایت، این ترکیب را به خورشت اضافه کنید تا ضمن گرفتن تلخی آن، خورشت را رقیق‌تر کند.

اضافه کردن آب به خورشت قیمه

آیا برای تهیه یک قیمه بی‌نظیر آماده‌اید؟

در این مطلب سعی کردیم تمام فوت و فن های خورش قیمه و راهکارهای گرفتن تلخی خورشت قیمه را بازگو کنیم. مطمئن باشید که با رعایت موارد فوق، عطر و مزه خورشت‌های قیمه شما زبانزد تمام دوستان و آشنایان خواهد شد. پس این نکات را به خاطر بسپارید و در تهیه خورشت قیمه، آن‌ها را به کار ببرید.

البته، اگر هوس یک خورش قیمه خوش طعم و بی‌نظیر را کرده‌اید و اما فرصت تهیه ان را ندارید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش آنلاین غذا در خدمت شما است و می‌توانید خورش قیمه موردنظر را سفارش داده و آن را درب منزل تحویل بگیرید.

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

اسپیرولینا و کاهش وزن: آیا این جلبک معجزه آسا واقعاً موثر است؟

اسپیرولینا و کاهش وزن: آیا این جلبک معجزه آسا واقعاً موثر است؟

در سال‌های اخیر، اسپیرولینا به عنوان یک مکمل غذایی محبوب برای کاهش وزن مطرح شده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *