جنگ حماس چه تاثیری بر آینده نقش ایران و حزب‌‏الله در قبال رژیم صهیونیستی دارد؟

از آن زمان تاکنون، حزب‌الله همواره پیشرفت‌های نظامی خود را به رخ کشیده است و موشک‌های دوربرد زمین به زمینی را ذخیره کرده که می‌توانند به شهر ایلات در جنوب اسرائیل برسند. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله معتقد است، افزایش توان نظامی حزب‌الله با هدف توازن قوا انجام می‌شود و توان نظامی حزب‌الله برای حفظ منافع ملی لبنان و جلوگیری از تجاوز اسرائیل، لازم است.

حزب‌الله به‌عنوان جنبش برجسته مقاومت ضداسرائیلی، پیوسته اعلام کرده که از فلسطینی‌ها در مبارزه علیه اسرائیل حمایت خواهد کرد.

هنگامی که حماس حمله خود علیه اسرائیل در۷ اکتبر را انجام داد، حزب‌الله همبستگی خود را با حماس نشان داد و بلافاصله حملاتی را به مواضع اسرائیل درالجلیل صورت داد. این حملات اسرائیل را در یک وضعیت بی‌سابقه امنیت ملی قرار داد.

هزاران نفر از ساکنان اسرائیلی در نزدیکی مرز با لبنان خانه‌های خود را ترک کرده و اصرار کردند تا زمانی که تهدید حزب‌الله برطرف نشود، به خانه‌های خود باز نمی‌گردند.

براساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل که به جنگ سال ۲۰۰۶ پایان داد،حزب‌الله می‌بایست از رودخانه لیتانی جنوبی عقب‌نشینی می‌کرد.حزب‌الله در آن سال از این منطقه می‌توانست به شمال اسرائیل حمله کند. آرامش میان حزب‌الله و اسرائیل برای مدت‌زمان ۱۷ سال ادامه داشت و همین آرامش اسرائیل را به این نتیجه رسانده بود که وضعیت به همین منوال ادامه خواهد یافت.

حملات محدود حزب‌الله که از ۸ اکتبر آغاز شد، بر منطقه‌ای به وسعت ۴۹ کیلومترمربع متمرکز بوده است. حزب‌الله وعده داده بود که پس از خروج اسرائیل از جنوب لبنان، این مناطق را آزاد خواهد کرد. حزب‌الله حتی حضور بخشی از نیروی نظامی خود در اطراف این منطقه را با هدف رهایی این منطقه از اشغال اسرائیل حفظ کرد. اما چهار هفته پس از آغاز جنگ اسرائیل و حماس و قبل از درخواست اسرائیل مبنی بر خروج حزب‌الله از جنوب لبنان، نصرالله اعلام کرد، اکنون زمان جنگ بزرگ علیه دولت یهود نیست.

واقعیت این است که خروج حزب‌الله از منطقه مرزی، اجباری باشد یا دیپلماتیک، موضع این گروه را تضعیف کرده و قدرتش را در لبنان و نظام سیاسی این کشور تضعیف می‌کند.

هرچند ایران از برخی گروه‌های مسلح عراقی، حزب‌الله، حماس و حوثی‌های یمن حمایت می‌کند اما کشورهای عربی در نهایت به این نتیجه رسیده‌اند که مجبورند با ایران همزیستی داشته باشند. اما این همزیستی مانع از این نخواهد شد که این کشورها در همکاری با آمریکا و اروپا سعی کنند تا گروه‌های مورد حمایت ایران در سراسر منطقه را تضعیف کرده و حتی نابود کنند و در این میان شیعه و سنی هم نمی‌شناسند.

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

نوشدارو بعد از مرگ سهراب فایده‌ای ندارد!

۱۵ / ۰۷ / ۱۴۰۳ – ۱۵:۲۹:۱۶ باید با ذره بین دنبال استعداد بگردیم محمد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner