کمتر کسی پیدا میشود که دست رد به سینه قورمه سبزی بزند. جالب است بدانید که طرز تهیه قورمه سبزی از گذشته تا به حال، تغییر چندانی نداشته است و همچنان جایگاه محکم خود را در میان انواع غذاهای اصیل ایرانی حفظ کرده است. جالبتر اینکه این خورشت ملی، شهرت جهانی نیز دارد. تا آن جا که اول آذر ماه را بهعنوان روز جهانی قورمه سبزی نامگذاری کردهاند!
برای این منظور، در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه قورمه سبزی لعاب دار و غلیظ را برای شما توضیح دهیم و کمک کنیم تا این غذای اصیل را جا افتادهتر تهیه کنید. با ما همراه باشید و نکات جا افتادن قورمه سبزی را در ادامه مطلب بخوانید.
فهرست مقاله
چند نکته مهم برای تهیه قورمه سبزی
هنگام طبخ قورمه سبزی، این نکات را به خاطر بسپارید:
- علاوه بر مهارت آشپز، کیفیت مواد اولیه هم بسیار مهم است. بنابراین از مواد اولیه تازه و مرغوب استفاده کنید.
- حتماً از شب قبل لوبیای خورشت را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار، ضمن سرعت بخشیدن به طبخ غذا، نفخ آن را هم از بین میبرد.
- استفاده از لوبیا قرمز یا چیتی در این خورشت کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد. جالب است بدانید که روش سنتی تبریزیها در طبخ این خورشت، استفاده از لوبیای چشم بلبلی بوده است.
- بهتر است در طرز تهیه قورمه سبزی از گوشت گوسفندی با کمی چربی استفاده کنید.
- اگر دوست دارید خورشت چربتری داشته باشید، از مقداری عصاره قلم استفاده کنید. در نبود عصاره قلم، عصاره مرغ یا گوشت هم همین تأثیر را دارند.
- یکی از نشانههای جا افتادن خورشت قورمه سبزی ، ایجاد یک سطح روغنی روی خورشت است. اگر این اتفاق نیفتاد، ۱۰ دقیقه قبل از کشیدن خورشت، ۳ تا ۴ قالب یخ در خورشت بیندازید تا روغن خورشت جذب شده و بالا بیاید.
- سرخ کردن بیش از اندازه سبزی، رنگ سبزیها را سیاه کرده و به غذا طعمی شبیه سوختگی میدهد که مطلوب نیست.
- تلخ شدن خورشت قورمه سبزی میتواند به دلیل زیادهروی در مصرف شنبلیله یا بهخاطر لیموعمانیها باشد.
چند نکته مهم برای جا افتادن قورمه سبزی و غلیظ شدن آن
با وجود اینکه نکات زیر خیلی ساده و پیشپاافتاده به نظر میرسند، در نتیجه نهایی کار شما تأثیر بسیار زیادی دارند. بنابراین درباره نکات زیر کمی وسواس به خرج دهید:
- سبزی قورمه سبزی باید به صورت کاملا یکدست ریز شود. درشت بودن سبزی، خورشت شما را به غلظت دلخواه نمیرساند؛ در چنین حالتی سبزیجات هرچقدر هم که بجوشند، لعاب نمیاندازند.
- سبزیجات باید کاملاً سرخ شوند؛ در غیر اینصورت، سبزی آب نینداخته و خورشت آبکی میشود.
- اسفناج و تره، خورشت را غلیظتر میکنند. البته در صورت در دسترس نبودن برگ اسفناج، میتوانید از برگ چغندر استفاده کنید.
- استفاده از گوشت گوسفندی، لعاب خوبی به خورشت میدهد.
- برای درست کردن قورمه سبزی عجله نکنید و اجازه دهید تمام مواد برای ۳ تا ۴ ساعت با حرارت ملایم بپزند تا خورشت کاملاً جا بیفتد.
- یکی از روشهای روغن انداختن قورمه سبزی ، این است که شنبلیله خشک را شبیه نعنا داغ تفت داده و پس از پخت کامل قورمه سبزی به خورشت اضافه کنید.
- در هنگام شروع طبخ خورشت، از آب کافی استفاده کنید تا تعادل مزه خورشت به هم نخورد و به خوبی لعابدار شود. با این حال، اگر در اواسط کار احساس کردید که باید مقداری آب اضافه کنید، حتماً آب جوش به کار ببرید.
- افزودن آب سرد به خورشت، باعث جدا شدن سبزی و آب خورشت میشود و ظاهر غذا را خراب میکند.
- لیمو عمانی را در ۲۰ دقیقه پایانی پخت داخل خورشت بریزید و اضافه کردن نمک را هم به چند دقیقه پایانی پخت موکول کنید. این دو ماده مانع پخت کامل لوبیا و گوشت میشوند و خورشت شما به غلظت دلخواه نمیرسد.
- برخی ترجیح میدهند از مقداری رب گوجه فرنگی در طرز تهیه قورمه سبزی استفاده کنند. در این صورت، در دقایق پایانی پخت، رب را کمی تفت داده و به خورشت اضافه کنید.
- اگر در انتهای پخت خورشت دیدید که آب زیادی دارد اما لوبیا و گوشت آن کاملاً پختهاند، شعله را زیاد کرده و درب قابلمه را بردارید تا آب اضافی تبخیر شده و خورشت، لعابدار و غلیظ شود.
- یک روش دیگر برای غلیظ شدن قورمه سبزی آبکی، افزودن یک قاشق غذاخوری جو پرک پودر شده یا آرد گندم به خورشت است. البته حتماً آرد را از قبل کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آن را بهآرامی به خورشت بیفزایید و مدام هم بزنید. در ادامه، درب قابلمه را بگذارید تا ظرف مدت ۱۰ دقیقه، خورشت لعاب بیندازد.
- اگر لوبیای قورمه سبزی را ۱۵ دقیقه بهصورت جداگانه بپزید و سپس در خورشت بریزید، لعاب خورش قورمه سبزی افزایش خواهد یافت.
- استفاده از لوبیای عروس در تهیه خورش، لعاب قورمه سبزی را بیشتر میکند. این نوع لوبیا در شهرستان ابهر کشت میشود. اندازه آن ۲ تا ۳ برابر لوبیا قرمز معمولی است و بافتی شبیه گوشت دارد.
حالا نکات لعاب دار شدن قورمه سبزی را میدانید…
روشهایی که در این مقاله آمدهاند، بارها امتحان خود را پس دادهاند و در مواقع لزوم میتوانید روی آنها حساب کنید. با این حال، هر آشپزی تجربیات خاص خود را دارد و از روش خاصی برای تهیه این خورش استفاده میکند. شما چه روشهایی را برای لعابدار کردن خورشت قورمه سبزی سراغ دارید؟ تجربیات خود را با ما و خوانندگان خوب اسنپ فود در میان بگذارید.
راستی اگر در همین لحظه و با خواندن این مطلب، هوس خورش قورمه سبزی کردهاید، از اسنپ فود کمک بگیرید. با کمک سفارش آنلاین غذا، خورش قورمه خود را از رستوران موردنظر سفارش داده و در کوتاهترین زمان ممکن، آن را درب منزل تحویل بگیرید.