به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، سید محمد کرباسی؛ دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات در نشست خبری نخستین فراخوان پروژههای مشترک و گرنتهای بینالمللی ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی ریاستجمهوری اظهار کرد: تمرکز ستاد ما بر روی توسعه فناوریهای مرتبط با موضوع مخابرات و اینترنت اشیا و آینده این تکنولوژیها است.
وی گفت: تمرکز دیگر ما بر روی موضوع امنیت سایبری است که آن را شامل میشود. یکی از موضوعاتی که در توسعه فناوریهای مرتبط با مخابرات مطرح است موضوعی تحت عنوان “OPEN RAN” یا بازار شبکه دسترسی رادیویی است. این موضوع مربوط به شکستن انحصار برندهای قالب بر بازار تجارت ICT است.
کرباسی ادامه داد: به طور خاص در حوزه بازار شبکه دسترسی رادیویی (RAN) یا Radio Access Network ما یکسری شرکتهای انحصاری را در جهان داریم. توسعه فناوریهای بسیاری از کشورها و برندهای و شرکتهای دیگر مقدور نیست مگر اینکه یک استانداردهایی را در لایههای مختلف این شبکه RAN ایجاد کرد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات خاطرنشان کرد: کمیته “OPEN RAN” یک کمیته بینالمللی است که در این حوزه فعالیت میکند و یک حرکت بینالمللی در راستای توسعه فناوریهای رادیویی در سطح جهان که دنبال میشود.
وی ادامه داد: این موضوع به عنوان یکی از اولویتهای ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات مطرح است و کار توسعه فناوری در آن دنبال میشود. در همین راستا موضوعی که برای فراخوان آماده کردیم کار در حوزه “OPEN RAN” بوده است.
کرباسی تصریح کرد: “OPEN RAN” شامل سطوح مختلفی است که از لایه سختافزار که بحث توسعه کدها و ماژولهای پردازشی است که مبتنی بر سختافزارهای FPGA و چیپستهای ASIC میتواند اتفاق بیافتد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات خاطرنشان کرد: در لایههای بالاتر میتوان از ابزارهای آنالیز BIG DATA و AI نیز برای مدیریت دسترسی رادیویی استفاده کند.
وی ادامه داد: بحث امنیت “OPEN RAN” یکی از موضوعاتی است که در اولویت محورهای این فراخوان قراردارد. ما نیاز به تبادل فناوری بینالمللی داریم و یکی از فرصتهای مناسب برای این موضوع، جایزه مصطفی است.
کرباسی خاطرنشان کرد: این فراخوان یک محور اصلی دارد و ۹ محور فرعی حول ذیل محور اصلی فعالیت میکند که همه آنها در راستای “OPEN RAN” هستند.
انتهای پیام/