به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز،کسب وکارهای فناورانه به عنوان مسیری مهم برای تجاریسازی و اشاعه فناوریها اثر مستقیمی در توسعه پایدار و سطح رفاه کشورها و جوامع دارند. شکلگیری و عملکرد مطلوب این کسب وکارها در گرو عملکرد مناسب زمینهای است که تحت عنوان اکوسیستم کارآفرینی فناورانه معرفی میشود.
رویداد ملّی فرصت به عنوان یک بستر حل مسئله، برای ارتباط میان صنعت با کارآفرینان، فناوران و نخبگان ایجاد شده است. این رویداد به دلیل ماهیت منحصر به فرد خود، به ویژه برای متخصصین، شرکتهای دانشبنیان، دانشجویان، هستههای فناور، صنایع خرد و متوسط جذابیت دارد و یک فرصت استثنایی برای شرکتها و افراد علاقهمند به حوزههای مرتبط با این رویداد است. هدف از برگزاری رویداد، رخداد اتفاقات مثبت و مؤثری برای مجموعه، برای حل چالشها و شناسایی تیمها و فناوران است که همچنین میتوان از ایشان برای رفع دیگر نیازها و دغدغههای سازمانها استفاده کرد.
رویداد “فرصت” با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و با تمرکز بر نیازهای کشور، ضمن اجرای فرآیند نوآوری باز، سعی دارد با توجه به الزامات صاحب مساله و بازار تقاضا، راهحلهایی را شناسایی و ارائه کند.
دربارۀ رویداد ملّی فرصت هستهای
قرار است طی یک سال آتى ١ رویداد فرصت در حوزه صنایع مختلف برگزار شود که دومین دوره از سری رویدادهای فرصت، طی توافق با سازمان انرژی اتمی ایران، در زمینه فناوریهای هستهای و با همکارى سازمان انرژى اتمى، تحت عنوان رویداد ملّی فرصت هستهای برگزار میشود.
رویداد فرصت قرار است با محوریت ساخت شتابگرهای ذرات و زیرسیستم های آن در سه حوزه فناوری هستهای و صنایع الکتریکی، فناوری هستهای و صنایع مخابراتی و تجهیزات پیشرفته و کاربرد هستهای برگزار شود.
شتابدهندههای ذرات یک دستگاه خطی یا دایروی است که برای افزایش سرعت(انرژی) ذرات باردار و هدایت آن ها جهت برخورد با یکدیگر با یک هدف ااز میدان های الکتریکی و مغناطیسی استفاده می کند.
ساخت مولد فرکانسی ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوهرتز با توان خارجی ۱۰۰ کیلووات، منبع تغذیه DC با ولتاژ ۳۰۰ کیلوولت و توان ۳۰ کیلووات باریپل ولتاژ نیم درصد، تیوب شتابدهی شتابدهنده الکترواستاتیک مبتنی بر جوشکاری سرامیک به فلز، منبع جریان ۶۰۰ آمپر ۱۰ کیلووات با دقت یک هزارم، مولد رادیو فرکانسی پیوسته فرکانس ۷۰ مگا هرتز توان ۲۵ کیلووات، مغناطیس آرایه ای آندولاتور با دوره تناوب ۵ سانتی متر، میدان پیشینه نیم تسلا در طول یک متر از عناوین موضوعات این رویداد به شمار می رود.
هفتمین موضوع این رویداد به ساخت لامپ رادیو فرکانسی باند s با توان پالشی ۱۵ مگاوات و توان متوسط ۱۵ کیلووات، مدولاتور راه انداز لامپ کلایسترون با توان خروجی پالسی ۲۵ مگاوات و توان متوسط ۲۵ کیلووات و ادوات موجبری باند s شامل سیرکولاتور و بار در توان پالسی ۱۵ مگاوات و توان متوسط ۱۵ کیلووات مربوط است.
پژوهشگران، شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور میتوانند با شرکت در این رویداد ضمن به اشتراک گذاشتن ایدهها و نوآوریهای خود با متخصصین و سرمایهگذاران این حوزه، از فرصت بهمرسانی و شبکهسازی با بازیگران کلیدی این حوزه بهرهمند شوند.
همچنین با توجه به ملّی بودن رویداد و حضور شرکتکنندگان از سراسر کشور در آن، این امکان فراهم میشود تا از تنوع فرهنگی، دانش فنى و تجارب مختلف بهرهبرداری شود و هستههای فنّاور بتوانند با فعالین حوزه هستهای که در مناطق دیگر فعالیت میکنند، همکاری و شبکهسازی نمایند.
پس از دریافت طرحها و ارزیابی اولیه توسط کمیته علمی دبیرخانه رویداد، طرحهای اولیه به کمک منتورینگ تخصصی با استفاده از تعامل کارشناسان دبیرخانه با صاحبان طرحها، تکمیل شده و وارد مرحله بعد میشود؛ در این مرحله طرحهای نهایی توسط داوران ارزیابی شده و با طرحهای منتخب عقد قرارداد خواهد شد.
تیمهای برتر میتوانند از امکانات و حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و مرکز نوآوری رسا استفاده کنند. مرکز فناوری و نوآوری رسا در چارچوب مأموریتهای پژوهشگاه علوم و فنون هستهای در سازمان انرژی اتمی با تمرکز بر تعامل با زیست بوم توسعه فناوری و نوآوری کشور و صنعت هستهای به شتابدهی فرآیند توسعه نوآوری و فرهنگسازی و جریانسازی در زیست بوم نوآوری صنعت هستهای میپردازد.
طرحهای برگزیده پس از داوری وارد قرارداد با پژوهشگاه علوم و فنون هستهای با همکاری مرکز فناوری و نوآوری رسا خواهند شد که علاوه بر تسهیلات اعطا شده از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، حجم این قراردادها در مجموع بالغ بر دو میلیون دلار خواهد بود. شایان ذکر است که مهلت ارسال طرحها و شرکت در رویداد ملّی فرصت فناوریهای هستهای برای متقاضیان تا ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ میباشد. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه فرصت به نشانى Oppevent.ir مراجعه کنید.
انتهای پیام/