به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، یاسین کیخا؛ معاون سرآمدان و نخبگان و دبیر اولیه همایش ملی گفتوگوی نخبگان در نشست خبری نخستین همایش گفتگوی نخبگان اظهار کرد: مهمترین سند بنیاد ملی نخبگان، سند راهبردی کشور در امور نخبگان است که اوایل دهه ۹۰ مصوب شد که رویکردهای نخبگان در این سند طرحریزی شد.
کیخا تصریح کرد: در گذشته مخاطب بنیاد ملی نخبگان، نخبگان به عنوان فرد بودند و بنیاد از شأن فردی برخورد میکرد، اما در این دوره برای نخستین بار است که مخاطب نخبگان، اجتماعات نخبگانی هستند که این نشاندهنده تغییر رویکرد در بنیاد ملی نخبگان است.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: ما در روز ۱۸ دی ماه میزبان تعدادی از هیئتهای اندیشهورز هستیم که این طراحی به کمک وزارت کشور انجام شده است.
وی گفت: نخستین لایه که متولی استان است، استانداران سراسر کشور هستند و تمام هیئتهای اندیشهورز نخبگانی در نسبت با نظام مسائل استان و با نظارت و با تعریف کار و با راهبری استانداران پیشرو خواهند بود.
کیخا تصریح کرد: در واقع اراده حاکمیت بر این تعلق گرفته است که که از هستههای نخبگانی و اجتماعات نخبگانی در حکمرانی کشور استفاده کند و اولین لایه در استانها، استانداران هستند که هم حامی و هم بهرهبردار این جریانات هستند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: لایه دوم این هیئتهای اندیشهورز، لایه ملی است که ما یک طراحی تحت عنوان گفتگوی ملی نخبگان طراحی کردیم که این همایش پیشرو، افتتاحیه طرح است. این همایش یک رویداد مقطعی نیست و یک افتتاحیهای برای طرح گفتوگوی ملی نخبگان است.
وی ادامه داد: ما قرار است نظرات نخبگان را در حوزههای اساسی و در قالب این هیئتهای اندیشهورز و در نسبت با نظام مسائلی که استانداران مشخص کردند تولید محتوا شود و این محتوا در یک لایه ملی بیاید که ۳۷ کارگروه و ۹ تیم اصلی دارد.
کیخا گفت: این محتوا از سراسر کشور تجمیع، ارزیابی، کیفیتسنجی شود و در نهایت به نهاد تصمیمگیر ارائه شود. این لایه میانی که قرار است همگرایی محتوایی انجام دهد و کیفیتسنجی کرده و این هیئتها را رشد دهد با یک تقسیمکاری، اینکار به اندیشکدهها واگذار شده است.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: ما سعی کردیم زیستبوم اندیشهورزی را تقویت کنیم یعنی اگر فردی صاحب فکر است آن را به نهاد با ثبات و پایداری مثل اندیشکده متصل کنیم و محتوا را از کف جامعه و استانها به نهاد حاکمیت اتصال بدهیم.
وی تصریح کرد: خانه اندیشهورزان به عنوان پتلفرم یا سکوی اندیشکدهها، نقطه اتصال بنیاد ملی نخبگان با اندیشکدهها شده است و وزارت کشور نیز نهاد بهرهبردار و سفارشدهنده و حامی این جریان است. ما صاحب مسئله و حامی این جریان، وزارت کشور است. خانه اندیشهورزان، اندیشکدهها را پای کار آوردند و بنیاد ملی نخبگان نیز در پای کار آوردن نخبگان و تشکیل هیئتهای اندیشهورز و اجتماعات نخبگانی تلاش میکند.
کیخا خاطرنشان کرد: معاونت علمی در نسبت با هیئتهای اندیشهورزی یک ستاد فناوریهای نرم دارد. خاستگاه معاونت علمی شرکتهای دانشبنیان بوده و از تولید دانش حمایت کرده است اما ستاد فناوریهای از تولید اندیشه حمایت میکند. ما با معاونت علمی و ستاد فناوریهای یک همکاری خوبی داریم تا به پایدارسازی این زیستبوم کنیم که در استانها به شکل نوپا است.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: ما روز دوشنبه میزبان بیش از ۴۰۰ نفر از نخبگانی هستیم که از سراسر کشور به سالن اصلی وزارت کشور تشریف میآورند. ۵۰ درصد این افراد، هیئتهای اندیشهورزی هستند که در کشور کار خود را آغاز کردند که صبح و بعدازظهر ارائه محتوا خواهند داشت. ۸ هیئت اندیشهورز وجود داد که صبح و بعداظهر به ارائه خواهند پرداخت.
وی ادامه داد: غرفههایی برای اندیشکدهها تدارک دیدیم که در آنجا به ارائه دستاوردهای خود خواهند پرداخت. برنامههای صبح عمدتاً پنلةای تخصصی است که دوستان و همکاران در مجموعههای مختلف در حوزه اندیشهورزی ارائه محتوا میکردند حضور دارند.
کیخا تصریح کرد: بعداظهر استانداران و وزیر محترم کشور و دکتر دهقانی رئیس بنیاد ملی نخبگان حضور خواهند داشت.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: طرح ملی گفتگوی نخبگان، پیادهشدهی سند تحول دولت است که ۳۷ بخش دارد که هم حوزههای علوم انسانی را پوشش میدهد و هم حوزههای فنی و مهندسی و حکمرانی را پوشش میدهد.
وی گفت: ما تلاش کردیم سند تحول دولت را در قالب اندیشهورزی پیاده کنیم.
کیخا تصریح کرد: شیوهنامه طرح ملی گفتگوی نخبگان یک شیوهنامه ۱۸ صفحهای است که به صورت مفصل شاخصهای ارزیابی هیئتهای اندیشهورز در آنجا آمده است. اساساً به هیئتها گفتهایم که از شما چه چیزی میخواهیم؟
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: ما دو نوع هیئت اندیشهورز داریم که هیئت اندیشهورز تقاضامحور و هیئت اندیشهمحور اولویتمحور است. تقاضامحور یعنی یک دستگاهی در استان وجود دارد که یک چالشی را دارد که آن چالش نیز ممیزی شده و یک چالش نخبگانی است، بین رشتهای بوده و چند لایه است.
وی ادامه داد: هیئت اندیشهمحور اولویتمحوربه این معنا است که در لایه استان و ملی متفاوت است. در لایه استان، اولویت را کسی که قرار است تحول و تعالی استان را رقم بزند که آن استانداران هستند. در لایه ملی که اولویتمحور است مرتبط با نهادهای بالادستی است.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان، موضوع حمایت از هیئتهای و موضوعات ارائهشده را درسه دسته گریدبندی کرده است: اگر تیمی که تشکیل میشود گرید الف باشد سقف قرارداد ما با آنها ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود. اگر گرید ب باشد تا ۱۲۰ میلیون تومان خواهد و اگر گرید ج باشد تا سقف ۸۰ میلیون تومان خواهد بود. اینها جزئیات حمایتهای بنیاد از اجتماعات نخبگانی است.
انتهای پیام/