به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، فریدون حسنپور؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان مهندسی الکترون پیشرو تحقیق با بیان اینکه ما در زمینه تجهیزات طیفسنجی، فعالیت داشتیم، اظهار کرد: این شرکت جزو نخستین شرکتهایی است که در حوزه طیفسنجی شروع به فعالیت کرده و دستاوردهای زیادی نیز در این حوزه داشتهایم؛ نتیجه کار در مرحله اول این بود که به کوچکترین دستگاه اسپکتروفتومتر دنیا دست پیدا کردیم که عنوان این دستگاه “نانواسپکتروفتومتر” است که در محدوده ۳۹۰ تا ۸۵۰ نانومتر با دقت یک نانومتر عرضه شده است.
حسنپور خاطرنشان کرد: دستگاه نانواسپکتروفتومتر، کوچکترین دستگاه طیفسنج موجود در جهان است که با تکیه بر علم و توانایی متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است این دستگاه علیرغم سایز کوچک، دارای قابلیتهای منحصربهفردی است.
وی با اشاره به قابلیتها و ویژگیهای متمایز و اصلی این دستگاه تصریح کرد: بهکارگیری تکنولوژی لامپ سرد جهت عدم تولید گرما در دستگاه، سایز فوقالعاده کوچک و پرتابل بودن (کوچکترین در دنیا)، دارای محدوده طول موج وسیع، ارسال اطلاعات از طریق کابل USB، قابلیت ارتباط فیبر نوری، امکان شارژ بیسیم، شارژ سریع از طریق کابل USB، سه ساعت استفاده فقط با یک بار شارژ دستگاه، مصرف انرژی بسیار پایین، نرمافزار کاملاً پیشرفته، نمایش دمای داخل دستگاه، ثبت مدت کارکرد دستگاه در سختافزار، ثبت مدت روشن بودن منبع نور، دارای سیستم خودکار عیبیاب سختافزاری و دارای شماره سریال یکتا در داخل سختافزار UID از ویژگیهای این طیفسنج است.
وی ادامه داد: قابلیتهای این دستگاه در مقایسه با نمونههای مشابه خارجی، انتقال اطلاعات به صورت وایرلس است دوم به صورت وایرلس قابلیت شارژ را دارد و در مرحله سوم یک اپلیکیشن موبایل برای آن توسعه داده شده است تا علاوه بر لپتاپ و سیستم، برای کاربردهای متنوع، سفارشیسازی کنیم.
حسنپور درباره طیفسنج ساخت این شرکت گفت: طیفسنجی در صنایع مختلفی کاربرد دارد که از جمله آنها آزمایشگاههای شیمی، صنایع دارویی، صنایع غذایی، صنایع کشاورزی و نفت و گاز برای تحلیل رفتار محلولها استفاده میشود؛ به عنوان مثال فرض کنید زعفران درجه یکی دارید که این زعفران درجه یک، در سه طول موج پیک میدهد به این معنا که زعفران اگر درجه یک باشد در ناحیه مربوط به رنگ، طعم و بو، سه پیک را میدهد.
وی ادامه داد: اگر شما زعفران را از بازار بخرید و از کیفیت آن اطلاعی نداشته باشید، با نتایج رفرنس مقایسه کرده و نتایج را تحلیل میکنیم؛ به عنوان مثال ممکن است رنگ آن را قدیمی تشخیص دهیم و اینکه زعفران مربوط به چند سال گذشته است و زعفرانهای تقلبی با این روش شناسایی میشوند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان تصریح کرد: کاربرد این طیفسنج همچنین در صنایع رنگ، صنایع دارویی و صنایع غذایی، کیفیت اسانس مواد غذایی و نوشیدنیها و … است.
حسنپور با بیان اینکه این دستگاه، نمونه مشابه داخلی ندارد، تصریح کرد: نمونه ایرانی طیفسنج در دنیا نیز از لحاظ ابعاد، کوچکترین طیفسنج دنیا است و ابعاد نمونههای مشابه خارجی این طیفسنج، نزدیک به سه برابر این محصول است. ابعاد این طیفسنج ۱۰ در ۶ در ۵ سانتیمتر بوده و به حالت مکعب است.
وی تأکید کرد: نمونههای مشابه خارجی، قابلیت انتقال اطلاعات به صورت وایرلس و حتی شارژ وایرلس را ندارد.
حسنپور گفت: این طیفسنج در کانادا نیز ثبت اختراع شده است و همچنین محصولات این شرکت دانشبنیان در حوزه طیفسنجی به مدت ۴ سال طرح برگزیده در نمایشگاه “ایرانساخت” شده است.
انتهای پیام/