به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، سعیدرضا شاهمرادی؛ مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو امروز اظهار کرد: تجهیزات پزشکی صنعتی جوان است که در سالهای پس از انقلاب شاهد شکوفایی و رشد چشمگیر آن بودهایم؛ در حال حاضر بیش از ۳۸۰ شرکت دانشبنیان در حوزه تجهیزات پزشکی داریم که عمده آنها در استان تهران مستقر هستند.
کدام دسته از تجهیزات پزشکی وارد کشور میشوند؟
وی در پاسخ به پیام امروز درباره واردات تجهیزات مشابه کالاهای تولیدشده در شرکتهای دانشبنیان داخلی نیز تصریح کرد: دانشبنیانها به لحاظ تکنولوژی دو دسته هستند؛ یک دسته از شرکتهای دانشبنیان محصولاتی را تولید میکنند که مشابه خارجی دارد اما شرکتهای داخلی آن را خودشان طراحی و تولید کردهاند؛ یک دسته دیگر نیز شرکتهایی هستند که محصولاتی تولید میکنند که مشابه خارجی نیز ندارد یعنی تکنولوژی آن نیز جدید است.
وی ادامه داد: برنامه سازمان غذا و دارو برای حمایت و توسعه تولیدات هایتک (با تکنولوژی بالا) و دانشبنیان بوده و این مسیر با قدرت پیگیری میشود. بسیاری از کالاهایی که در داخل کشور به لحاظ کیفیت و کمیت در آن خودکفا هستیم؛ آنها را در یک لیست قرار میدهیم که واردات مشابه خارجی آنها انجام نشود؛ برخی کالاها نیز به اندازه کفایت تولید نمیشوند اما به لحاظ کیفیت، از وضعیت بسیار مناسبی برخوردارند که در این مورد، محدودیت واردات برای آنها اعمال میشود و به راحتی نمیتوانند وارد کشور شوند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر فقط تجهیزاتی وارد میشوند که تولید داخل آنها کافی نیست و برای تأمین سلامت مردم مجبور هستیم واردات آنها را انجام دهیم.
کاهش ۵۰ درصدی ارزبری با تولید داخلی تجهیزات پزشکی
وی با اشاره به صرفهجویی ارزی صورت گرفته گفت: سالانه حدود ۱٫۵ میلیارد دلار هزینه ارزی واردات تجهیزات پزشکی است که اگر تولیدات داخلی نبودند باید حداقل ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات آنها اختصاص میدادیم بنابراین تولید داخلی ما ۵۰ درصد نیاز کشور را برای واردات مرتفع کرده است و بخش مهم این دستاورد، نتیجه عملکرد شرکتهای دانشبنیان بوده است.
انتهای پیام/