یک خواننده مذهبی و سنتی درباره «شروه» میگوید: آوازی که با عنوان شروه بر زبانها جاری میشود در واقع یکی از اشکال موسیقی استانهای بوشهر و هرمزگان است. شروه آوازی است غمگین و سوزناک در مایه دشتی و زیرمجموعه دستگاه شور که به صورت منفرد با همراهی سازهای سنتی خوانده میشود. شروه فقط در جنوب کشور شنیده میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی رادیو صبا، برنامه «نواهنگ» شنبه سوم اردیبهشت با حسین کشتکار بوشهری (خواننده مذهبی و سنتی) درباره شروههای بوشهری گفتگو کرد.
کشتکار بوشهری در گفتگو با «نواهنگ» درباره ورود به عرصه موسیقی گفت: در خانوادهای مذهبی و هنرمند در جنوب متولد شدم. از ۱۰ سالگی علاقه وافری به خواندن پیداکردم و از آنجا که پدرم مداح بود، آموزشهای اولیه را نزد ایشان آموختم و بعدا از محضر استادانی چون محمود جهان، حسین خرمایی، حاج قاسم آرامی و حاج مصطفی گراشی بهره بردم.
کشتکار بوشهری دربارهی فیلم مستند و آموزشی که از پژوهشهای خود در حوزه موسیقی ساخته است، گفت: از دوران آموزش خودم و پژوهشهایی که در این عرصه داشتهام فیلم مستندی ساختهام که به زودی کامل میشود و علاقهمندان به این موسیقی میتوانند از آن استفاده کنند.
او همچنین درباره قطعهای که به یاد بهنام صفوی فقید اجرا کرده است، گفت: قطعه «ای دوست» برگرفته از شروههای بوشهری است که به کمک زنده یاد بهنام صفوی خواننده خوب کشورمان ملودی گذاری شد.
حسین کشتکار بوشهری موسیقی را با ساز دمام آغاز کرد و با دوستان خود گروهی تشکیل داد و بعد از سه سال در سال ۱۳۶۷ به گروهی دیگر پیوست و چندین بار در جشنوارهای مختلف شرکت کرد.
برنامه زنده «نواهنگ» برنامه موسیقی محوری است که به پخش ترانهها و موسیقیهای درخواستی مخاطبان اختصاص دارد. «نواهنگ» به تهیه کنندگی سیامک احمدی پور با اجرای فریبا باقری در ایام سوگ ساعت ۱۸ پخش میشود.
انتهای پیام