به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، با عنایت به اهمیت توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان و همرسانی عرضه و تقاضا در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور شبکه فن بازار ملی ایران با حمایت و مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری رویدادی را تحت عنوان نخستین همایش تجارت فناوری برگزار کرد.
مهندس مهدی صفارینیا؛ دبیر شورای شبکه فن بازار ملی ایران و رئیس پارک فناوری پردیس در این همایش اظهار کرد: یکی از فعالیتهای ما در پارک فردیس بحث جریانسازی برای تاثیرگذاری کلان پارک علم و فناوری در توسعه علمی کشور است. آنچه که در شبکه فن بازار ما پیگیری میکنیم بحث عرضه و تقاضای فناوری است.
رئیس بانک فناوری پردیس گفت: در سال ۹۳ اولین فن بازار بینالمللی را ایجاد کردیم. ایده بورس فناوری با سازمان بورس مطرح شد و خروجی آن عملاً بازار داراییهای فکری شد و سند آن بین ما و فرابورس امضا شد. ۵۰ پروژه فروش اختراعات صورت گرفت.
وی گفت: مجموعه بروکرها و کارگزاران فناوری در کشور تعریف نشده بود که در سال ۹۳ با یک فراخوان به این موضوع هویت دادیم و همزمان با شکلگیری بروکرها با همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی مفهوم لیزینگ را در فروش محصولات اجرایی کردیم.
صفارینیا تصریح کرد: در نهایت در سال ۹۸ آییننامه ایجاد شبکه ملی ایران ایجاد شد. ما دو دسته فعالیت داریم که توسعه شبکه زیرساختها است که توسط دولت و پارک فناوری پردیس انجام میشود. عملیات تجاری سازی در موضوع بازار محصولات توسط بخش خصوصی انجام میشود و دولت وارد این بخش نمیشود.
وی گفت: در فن بازارهای منطقهای ۲۰ دفتر در شهرکهای صنعتی وجود دارد و ۱۱ فن بازار در پارکهای علم و فناوری وجود دارد. بازیگران اصلی شورای فن بازار منطقهای، استاندار مدیرعامل، شرکت، شهرکهای صنعتی و … است
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ بروکر در شبکه کارگزاران تجارت فناوری عضویت دارند که گواهی صلاحیت خود را از شبکه فن بازار دریافت کردند. در استانهای مختلف مجموعههایی وجود دارند که دغدغه فروش محصولات فناوری و تجارت فناوری را دارند.
صفارینیا گفت: در برنامه توسعه بازار مبتنی بر برنامههای رویدادی، جوایز بروکری در نظر میگیریم؛ ۱۶۰۰ میلیارد تومان قراردادهای به نتیجه رسیده داریم که حاصل توافقات و بههمرسانی عرضه و تقاضای فناوری در سه سال گذشته است.
انتهای پیام/