لته کدوحلوایی یکی از متفاوتترین نوشیدنی هایی است که میتوان با کدوحلوایی درست کرد. این نوشیدنی مخصوص فصل پاییز و زمستان است و عمدتاً در این ایام تهیه و سرو میشوند. درواقع لته کدوحلوایی نوعی نوشیدنی و دمنوش مناسب فصل پاییز است.
در نگاه اول ممکن ترکیب کدوحلوایی و لته خیلی جذاب به نظر نرسد؛ اما ما به شما قول میدهیم که کمتر کسی پس از چشیدن طعم لته کدوحلوایی دست رد به سینه آن بزند. چراکه طعم متفاوت و بافت خامهای آن واقعاً مجذوب کننده است.
تهیه لته کدوحلوایی کار پیچیدهای نیست و شما میتوانید در خانه و بهوسیله چند مواد اولیه در دسترس، این نوشیدنی خوشمزه را در کمتر از ۱۰ دقیقه آماده کنید. به همین دلیل، این قسمت از مجله نوشیدنیهای پیام امروز را به طرز تهیه لته کدو حلوایی و نکات اصلی آن اختصاص دادهایم.
فهرست مقاله
طرز تهیه لته کدوحلوایی
لته کدوحلوایی را میتوان با دو نسخه مشابه تهیه کرد. اگر گیاهخوار هستید و از خوردن لبنیات پرهیز میکنید، این امکان را دارید که شیرهای گیاهی را جایگزین شیرهای جانوری کنید. این نوع لته کدو حلوایی در دسته رسپی غذاهای وگان قرار میگیرد.
مواد لازم:
شیر | ۲ فنجان |
قهوه | ½ فنجان |
شکر | ۲ قاشق چایخوری |
پوره کدوحلوایی | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ¼ قاشق چایخوری |
خامه فرم گرفته | برای تزیین |
دستور تهیه لته کدوحلوایی
پوره کدوحلوایی را باید پس از پختن کدوهای خردشده با مقداری آب و شکر آماده کنید. پوره شما باید بدون پوست، رشته یا دانههای کدو باشد.
شیر، شکر، وانیل، پوره کدوحلوایی را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا ترکیبی یکدست دست و یکنواخت حاصل شود. دقت داشته باشید که مواد نباید بجوشند و تنها باید گرم و بهخوبی ترکیب شوند. عموماً این مرحله ۵ دقیقه زمان خواهد برد.
در ۱ دقیقه پایانی قهوه دمکرده را که میتواند از نوع فوری، ترک، فرانسوی، اسپرسو یا موارد مشابه دیگر باشد را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. اجاق را خاموش کرده و ترکیب بهدستآمده را بین ۲ فنجان تقسیم کنید.
در آخر فنجانها را با خامه فرم گرفته و مقداری دارچین تزیین کرده و بهصورت سرد یا گرم نوش جان کنید. ترکیب لته کدوحلوایی در کنار برشی از کیک آن، طعم بینظیری را به دنبال خواهد داشت. اگر با طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیر پیام امروز آشنا نیستید روی این عبارت کلیک کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه لته کدوحلوایی
- برای داشتن بافت مناسب و ایدئال پوره کدوحلوایی را بدون پوست، رشته و دانه آماده کنید.
- پوره تهیه شده با آب و اندکی شکر طعم لته شما را بهتر خواهد کرد.
- مقدار شکر مصرفی در طرز تهیه لته کدوحلوایی کاملاً به سلیقه شما وابسته است. به همین دلیل میتوانید مقدار شکر را بین ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری برای این حجم از مواد در نظر بگیرید.
- شیر بز، گاو، گوسفند و شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر نارگیل، شیر بادام و سایر موارد مشابه را میتوان در طرز تهیه لته کدوحلوایی به کار برد.
- با ترکیب کردن مقدار مساوی از ادویههای مختلف همچون جوز هندی، دارچین، زنجبیل و میخک یک ادویه مناسب برای لته کدوحلوایی خود بسازید. در آخر بهاندازه یک قاشق چایخوری به ترکیب لته کدوحلوایی اضافه کنید.
- یک خامه فرم گرفته و دارچین برای بهتر شدن طعم نوشیدنی هستند؛ اما در صورت تمایل میتوان آنها را از دستور حذف کرد.
ارزش غذایی لته کدو حلوایی
هر فنجان لته کدوحلوایی که حدود ۱۰۰ گرم وزن داشته باشد، مقدار مواد مغذی زیر را در خود جای میدهد:
کالری | ۱۳۷واحد |
پروتئین | ۳ گرم |
چربی | ۷ گرم |
کلسیم | ۸.۵ گرم |
کربوهیدرات | ۱۹ گرم |
فیبر | ۷ گرم |
ویتامینA | ۲۰۹ درصد از نیاز روزانه بدن |
ویتامینK | ۳۷ درصد از نیاز روزانه بدن |
ویتامینE | ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن |
ویتامینC | ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن |
پتاسیم | ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن |
آهن | ۱۸ درصد از نیاز روزانه بدن |
مس | ۲۸ درصد از نیاز روزانه بدن |
کلام آخر
کدوحلوایی و فرآوردههای آن میتوانند به تقویت سیستم ایمنی و هضم و جذب مواد مغذی کمک کنند. از سوی دیگر خطر ابتلا به بیماریهای التهابی و قلبی را تا حد زیادی کاهش میدهند. لته کدوحلوایی علاوه بر طعم دلپذیر خود فواید و ارزش غذایی زیادی دارد که مصرف آن میتواند در قالب یک مکمل غذایی مفید به بدن سود برساند.
سؤالات متداول
پوره کدو حلوایی که برای تهیه لته آن استفاده میشود، باید چه ویژگیهای داشته باشد؟
پوره تازه که مقداری آب و شکر پخته شده و عاری از پوست، دانه و رشته است، برای تهیه این نوع لته بسیار مناسب است.
چگونه یک لته کدو حلوایی گیاهی تهیه کنیم؟
اگر به دنبال نسخه وگان این نوشیدنی هستید، کافی است که شیرهای گیاهی را جایگزین شیرهای جانوری کنید.
ادویه مخصوص لته کدو حلوایی از چه موادی تشکیل شده است؟
پودر زنجبیل، جوز هندی، دارچین و میخک را به مقدار مساوی با هم ترکیب کرده و به ازای هر ۲ فنجان شیر، ۱ قاشق چایخوری ادویه مخصوص را به لته اضافه کنید.