زنگنه در گفتوگو با ایلنا:
کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر سخنرانی نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کنگره را کنار بگذاریم، او علناً نتوانست اقدام مثبتی را انجام دهد و حمایت کافی را کسب کند.
صباح زنگنه، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اعمال فشار بایدن بر نتانیاهو برای به نتیجه رسیدن توافق آتشبس با حماس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: سفر نتانیاهو به واشنگتن عملاً در یک مقطع سیاسی حساس برای اسرائیل و در اثنای تحولات انتخاباتی آمریکا انجام شد. نخستوزیر اسرائیل با استفاده از تمام ابزارهای سیاسی در داخل و خارج به دنبال آن بود که این سفر را به یک دستاورد مهم برای خود تبدیل کند و این در حالیست که دولتمردان آمریکا هم به نوعی با این رفتار نتانیاهو مخالفت کردند و بدان واکنش نشان دادند. به عنوان مثال وزیر خارجه آمریکا و بایدن در مورد عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل عملکرد خاص خود را اجرایی کردند و به نوعی سعی داشتند تا تلآویو را تنبیه کنند اما در این راستا میخواستند ارتباط با اسرائیل به صورت کامل قطع نشود.
وی ادامه داد: در این بین ایالات متحده بارها بر لزوم اجرای آتشبس در غزه تاکید کرد ولی با این حال نتانیاهو برای کسب حمایت بیشتر و حتی گرفتن یک عکس یادگاری با بایدن سعی کرد تا به هر ترتیب در آمریکا مانور مورد نظر خود را اجرا کند. در کنگره آمریکا شاهد آن بودیم که بسیاری از دموکراتها در سخنرانی نتانیاهو شرکت نکردند و حتی کامالا هریس به عنوان معاون رئیسجمهوری ایالات متحده هم در این جلسه حضور نداشت. برخی دیگر از این طیف که در سخنرانی نتانیاهو حاضر شدند، پلاکارد و تابلوهای اعتراضی به دست داشتند و به همین دلیل باید گفت که ما شاهد جلسهای بودیم که اکثر حاضران آن را جمهوریخواهان تشکیل میدادند. در این بین باید توجه کرد که اگر ترامپ در انتخابات نوامبر پیروز شود بدون شک راهبردهای خاص خود را پیش خواهد گرفت اما واقعیت این است که او هم در این راستا و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به منافع خود فکر میکند.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی تصریح کرد: واقعیت این است که در برخی از ایالتها که ترامپ روی آنها تمرکز کرده، اسرائیل به دلیل اقداماتش طی ۹ ماه اخیر در غزه، وجهه مثبتی ندارد و به همین دلیل نامزد فعلی حزب جمهوریخواه در دقایق نهایی یک راه خروجی برای خود در نظر خواهد گرفت. باید توجه شود که در داخل اسرائیل هم مخالفان و موافقان نتانیاهو علیه وی موضع گرفتند و هر کدام از بازیگران سیاسی داخلی و خارجی سعی میکنند روی خطوط حاشیهای راه بروند و از مطلقگرایی دوری کنند.این در حالیست که گفته میشود بایدن با اعمال فشار بر نتانیاهو به دنبال آن بوده که بتواند آتشبس میان حماس و اسرائیل را عملیاتی کند ولی مشخص نیست که چه زمانی این آتشبس اجرایی میشود. نتانیاهو قصد داشت از سفر به واشنگتن یک میوه مشخص برای خود بچیند اما نتوانست این کار را انجام دهد و به هر ترتیب اگر سخنرانی او در کنگره را کنار بگذاریم، او علنا نتوانست اقدام مثبتی را انجام دهد و حمایت کافی را کسب کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به موازات این روند باید متوجه بود که بایدن هم به دنبال ثبت یک میراث جدید در سیاست خارجی به نام خود در واپسین روزهای ریاست جمهوریاش است اما در نهایت باید گفت که در تلآویو هم نظامیان در حال اعتراض به نتانیاهو و سیاستهای او هستند. این در حالیست که نتانیاهو همچنان به پیروزی ترامپ امید بسته اما شرایطی که او در واشنگتن ناظرش بود، علناً نتوانست برای وی خروجی خاصی را رقم بزند و به نظرم نخستوزیر رژیم صهیونیستی آخرین قمار سیاسی خود را هم با این سفر انجام داد. حالا باید منتظر بود و دید که او پس از بازگشت به تلآویو آیا به سمت صلح با حماس حرکت خواهد کرد یا خیر.
انتهای پیام/
Source link