یائسگی در زنان نشانه کاهش شدید استروژن و پروژسترون (هورمونهای اصلی تولیدمثل زنان) است که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی رخ میدهد. علائم آندروپوز در مردان یا یائسگی مردانه آهستهتر، نامحسوستر و با شدت کمتری ظاهر میشود.
وضعیتی که با عنوان یائسگی مردانه از آن یاد میشود، «آندروپوز» نام دارد. افزایش سن اثراتی را در بدن مردان ایجاد میکند، از جمله سطح تستوسترون، که به طور منظم کاهش مییابد.
آندروپوز چه زمانی ظاهر میشود؟
محققان علائم یائسگی در مردان را با کاهش آندروژن در مردان مسن (ADAM) یا هیپوگنادیسم دیررس مرتبط میدانند. این اتفاق به طور طبیعی زمانی رخ میدهد که غدد جنسی، یا اندامهای تولیدکننده سلولهای جنسی، شروع به پیر شدن کنند و عملکرد خود را از دست بدهند. این وضعیت تنها یک تا دو درصد از مردان را تحت تأثیر قرار میدهد، در حالی که یائسگی بخشی طبیعی از رشد جنسی زنان است.
علائم آندروپوز
مطالعهای در مجله پزشکی نیوانگلند (NEJM)، شایعترین علائم یائسگی مردان را کاهش میل جنسی، کاهش دفعات نعوظ صبحگاهی و اختلال نعوظ شناسایی میکند. علائم دیگر شامل کاهش انرژی، ناتوانی در راه رفتن بیش از یک کیلومتر و دشواری در انجام کارهای سنگین فیزیکی، مانند دویدن یا بلند کردن اجسام سنگین است. در چنین شرایطی زانو زدن و خم شدن نیز ممکن است دشوارتر شود. افسردگی و خستگی نیز ممکن است در نتیجه تغییر سطح هورمون مردانه ایجاد شود.
علل بروز یائسگی در مردان
در حالی که این وضعیت اغلب در مردان مسن با کاهش سطح تستوسترون رخ میدهد، اما در مردان مسنتری که مبتلا به بیماریهای قلبی، چاقی، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ هستند نیز دیده میشود. این نشان میدهد که تغییر سطح هورمونهای مردانه تنها عامل ایجاد این وضعیت نیست. ورزش نکردن هم میتواند منجر به کاهش تستوسترون در مردان مسن شود.
سبک زندگی، از جمله رعایت رژیم عذایی متعادل، ورزش منظم، مصرف حداقلی دخانیات و الکل و درمان بیماریهای زمینهای با تقویت احساس سرزندگی در فرد، علائم جسمی پیری را در مردان کاهش میدهد. در کنار این موارد، درمان بیماریهای زمینهای نیز میتواند این علائم را کمتر کند.
منبع
خبر آنلاین
انتهای پیام/
Source link