با مدیریت مصرف آب در تابستان؛ استان قم قطعی آب نخواهد داشت

ایسنا/قم مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه در حال حاضر دشت علی آباد از بحرانی ترین دشت های کشور است، ابراز کرد: از همه بخش ها دولتی و خصوصی و مشترکین تقاضا داریم با درک حساسیت موضوع، مصارف خودشان را کنترل و مدیریت کنند که از تیر و مرداد ماه سال جاری به عنوان یک پیک عبور کنیم چرا که آب مایع حیات است و قطعی آن مشکل آفرین خواهد بود.

مهندس حسن بختیاری مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در نشست خبری که ظهر امروز در سالن جلسات این اداره کل با حضور اصحاب رسانه به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد، با اشاره به اینکه شعار این هفته آب لبخند زندگی و مصرف هوشمند است، گفت: رسالت اصحاب رسانه بسیار مهم است و یکی از ارکان پیشرفت جامعه فعال بودن عناصر رسانه ای در جامعه است لذا ضرورت دارد که رسانه ها در خصوص کمبود منابع آبی و لزوم صرفه جویی اهتمام ویژه داشته باشند.

وی ادامه داد: اهمیت حوزه عملکرد شرکت آب و فاضلاب بر کسی پوشیده نیست ما به عنوان تأمین کننده آب مورد نیاز حدود یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر از شهروندان استان قم و در دورترین نقاط روستایی هستیم.

بختیاری با اشاره به اینکه منبع عمده تأمین آب شهر قم از خارج استان اتفاق می افتد، عنوان کرد:  ۷۵ درصد از آب مورد نیاز استان از خارج استان و در قالب آب های سطحی از سد کوچری و سد ۱۵ خرداد به عنوان منابع اصلی آب استان تأمین می شود.

وی ۱۳ حلقه از چاه های دشت علی آباد و همچنین چاه های درون شهری را از دیگر منابع تأمین آب بر شمرد و گفت: در حوزه روستایی بخش عمده تأمین آب از طریق قنوات و چاه ها و منابع محلی انجام می شود.  

بختیاری یکی از رسالت های اصلی شرکت آب و فاضلاب را در حوزه تأمین آب معطوف به فعالیت هایی دانست که در روستاها و بخش های تابعه انجام شده است.

وی با بیان اینکه یکی از اتفاقاتی که در تاریخ آب قم رقم خورده تغییراتی بوده که در مقاطع مختلف زمانی در خصوص کمیت و کیفیت آب داشتیم، تصریح کرد: نخستین اقدامی که بعد از انقلاب در این حوزه رخ داد توجه به موضوع کیفیت آب در شهر قم بود، که در قالب انتقال آب از چاه‌های علی آباد بود که با توجه رشد جمعیت و مهاجر پذیر بودن استان قم نتوانست مشکلات را طولانی مدت برطرف کند بنابراین انتقال آب از سدهای ۱۵ خرداد و کوچری دنبال شد که توانست بخش عمده مسائل را حل کند.

وی تاکید کرد: در مجموع نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش برداشت از سر شاخه ها را داشتیم که عملا منجر به افت کیفیت آب از لحاظ شوری آب شده است.

بختیاری با اشاره به کاهش سهم استان از سد کوچری به دلیل شرایط اقلیمی و افت سطح بارش ها بیان کرد: تلاش داریم پایداری تامین آب را به لحاظ کمی و کیفی داشته باشیم و موضوع کمیت و عدم قطع آب نکته بسیار مهمی است که ما را به سمت استفاده از سایر منابع از جمله سد ۱۵ خرداد یا آب چاه‌های علی آباد و چاه‌های داخل شهر برد لذا استفاده از ظرفیت‌ چاه‌ها این امکان را به ما می‌دهد تا شاهد قطعی آب نباشیم.

وی با بیان اینکه آب استان از نظر بهداشتی هیچ گونه مشکلی وجود ندارد، اضافه کرد: به دنبال این هستیم که با ایجاد زیرساخت‌های لازم از محل اعتبارات دولتی، تاسیسات انتقال آب در قم را به نحوی مدیریت کنیم که شاهد تقسیم عادلانه آب در همه مناطق شهر باشیم.

بختیاری ادامه داد: ما در حال حاضر از سد کوچری ۲۲۰۰ لیتر بر ثانیه‌ آب با شاخص کیفیت ۳۶۰ و همچنین سد ۱۵ خرداد ۱۳۰۰ لیتر بر ثانیه با شاخص کیفیت ۳۵۰۰ برداشت می کنیم.

وی افزود: آب چاه های درون شهری از نظر ای سی مناسب نیست که حدود ۶۰۰۰ است و از چاه های علی آباد هم ۳۵۰ لیتر بر ثانیه با ای سی ۲۵۰۰ تأمین می کنیم.

بختیاری تأکید کرد: تا سال گذشته که تقریبا حدود ۸۲ درصد آب از سر شاخه تامین می شد مشکلی از نظر کیفی نداشتیم اما امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد سهم استان از سر شاخه ها کاهش پیدا کرده و همین مسئله منجر به افزایش شوری شده است.

وی افزود: مناطقی مانند شهرک قدس، پردیسان، بلوار امین، سالاریه و  مناطقی که در مسیر ورود آب از سد کوچری هستند از کیفیت بهتری برخوردار بوده و مناطقی که در محدوده چاه‌های شهری هستند از کیفیت آب کمتری برخوردار هستند.  

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان از آغاز فعالیت پلیس آب از هفته آینده در قم خبرداد و افزود: موضوع و مشکل آب یک موضوع فراتر از یک سازمان است و تمام مردم و نهادها باید به این موضوع توجه داشته باشند.

بختیاری با بیان اینکه حتما باید سیاست جداسازی آب فضای سبز از آب شرب باید عملیاتی شود، یادآور شد: محور توسعه صنعت و فضای سبز باید با رویکرد توجه به منابع آبی صورت گیرد و مجموعه صنعت باید به سمت استفاده از پساب حرکت کند و استانداری قم نیز بر این مهم تاکید دارد.

وی یادآور شد: در داخل شهر مصارف بعضا خارج از قاعده داریم و حتی برخی از ادارات در بحث میدیرت مصرف خوب عمل نمی کنند لذا مشترکین پر مصرف اگر نتوانند طی دو هفته مصرف آب را کنترل کنند چاره ای جز قطع آب نخواهیم داشت.

بختیاری اظهار کرد: مشکل اصلی ما در حوزه روستاها قرار دارد؛ تولید آب ما در روستاهای تابعه مناسب با جمعیت روستاها است ولی ورود جمعیت مهاجر در تعطیلات به روستاها موجب قطعی آب می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر دشت علی آباد از بحرانی ترین دشت های کشور است، ابراز کرد: از همه بخش ها دولتی و خصوصی و مشترکین تقاضا داریم با درک حساسیت موضوع، مصارف خودشان را کنترل و مدیریت کنند که از تیر و مرداد ماه سال جاری به عنوان یک پیک عبور کنیم چرا که آب مایع حیات است و قطعی آن مشکل آفرین تر خواهد بود.

در ادامه جلسه اقدامات شرکت آب و فاضلاب در هفته صرفه جویی برگزاری نشست خبری، ارتباط رادیویی روزانه معاونین شرکت، سخنرانی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب پیش از خطبه های نماز جمعه، حضور مدیر عامل و معاونین در برنامه زنده تلویزیونی صبحانه، تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی، تبلیغات محیطی در شهر قم و شهرستان ها، ملاقات با مراجع تقلید و برگزاری همایشی با حضور مدیران روابط عمومی دستگاه های اداری استان با محوریت مدیریت مصرف آب و تبیین وضعیت آبی استان عنوان شد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

کنترل تب دنگی به تنهایی از عهده وزارت بهداشت خارج است/ نیازمند اختصاص یک همت برای مقابله با بیماری هستیم – خانه ملت

گزارش شده است که تنها ۱۲ مورد بومی بوده اند و الباقی پس از سفر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner