لزوم ارائه تسهیلات برای جذب افراد نخبه علوم انسانی و اجتماعی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ضمن تاکید بر ارائه تسهیلات برای جذب افراد نخبه در رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی، گفت: ما بیشترین جذب را در حوزه فنی داریم در حالی که در کشورهای پیشرفته بر خلاف کشور ما علم برتر علوم انسانی، علوم مدیریتی، اجتماعی و رفتاری است و اگر دقت کنید کمتر تمایل دارند از کشورهای دیگر مثل ایران و کشورهایی که نخبگان مهاجرت می‌کنند، در این رشته‌ها افرادی را بپذیرند. لذا باید تسهیلات در این زمینه را جذاب کنیم.

به گزارش ایسنا، مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای تعامل و گفتگو با متخصصان فعال در برنامه «همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور»، نشست‌هایی را برگزار می‌کند. سومین نشست از این سلسله نشست‌ها در سال ۱۴۰۱ به میزبانی دانشگاه تهران و با حضور تعدادی از متخصصات و محققان بازگشته از خارج کشور فعال در دانشگاه تهران برگزار شد. 

در این نشست دکتر مهدی فکور؛ معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه تهران  با بیان اینکه بزرگ‌ترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی است، گفت: ما خیلی راحت این سرمایه را از دست می‌دهیم و مهاجرت‌هایی که در طول سال‌های اخیر صورت می‌گیرد، نگران‌کننده است.

وی با بیان این‌که تلاش‌هایی که برای کاهش این مهاجرت صورت می‌گیرد، ستودنی است، ادامه داد: قطعا هر میزان در این زمینه هزینه کنیم، دستاوردهای بزرگی را برای ما به دنبال خواهد داشت. 

فکور با اشاره به توان و پتانسیل موجود در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، اظهار کرد: خوشبختانه مجموعه پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ، پارک علم و فناوری را نیز دارد که می‌تواند زمینه بسیار خوبی برای افراد و محققانی که علاقه‌مند به همکاری با دانشگاه تهران هستند، باشد.

وی افزود: تلاش ما در دانشگاه تهران این است که بتوانیم با رفع موانع و مشکلات، شرایط  و مسیر را برای جذب محققان، کوتاه‌تر و تسهیل کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت و جایگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی در جهان، بر ارائه تسهیلات برای جذب افراد نخبه در این رشته‌ها تاکید کرد و گفت: ما بیشترین جذب را در حوزه فنی داریم، در حالی که در کشورهای پیشرفته بر خلاف کشور ما علم برتر علوم انسانی، علوم مدیریتی، اجتماعی و رفتاری است و اگر دقت کنید، کمتر تمایل دارند از کشورهای دیگر مثل ایران و کشورهایی که نخبگان مهاجرت می‌کنند، در این رشته‌ها افرادی را بپذیرند. لذا باید تسهیلات در این زمینه را جذاب کنیم.

به نقل از دانشگاه تهران، فکور ادامه داد: ما با توجه به وجود کمیسیون‌های مختلف در دانشگاه تهران باید از این ظرفیت برای ارائه تسهیلات و جذب افراد نخبه در رشته‌های  علوم انسانی و اجتماعی استفاده کنیم و بتوانیم افراد علاقه‌مند و نخبه را در این رشته‌ها به کشور برگردانیم تا کشور بتواند از  خدمات و تخصص این افراد منتفع شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان این‌که دانشگاه تهران یک راهکار برای جذب پژوهشگران و متخصصان ایرانی خارج از کشور دارد، گفت: جذب محققان می‌بایست بر اساس نیاز سنجی و نظر استادان در دانشکده‌ها صورت پذیرد. چنانچه اعلام نیازهای دانشگاه‌ از سمت اساتید گرفته شود، راهبرد دو طرفه است، هم افرادی که به استادان معرفی می‌شوند، مرتبط با زمینه کاری خود پذیرش می‌شوند و هم اینکه با نیازسنجی صورت گرفته، دانشگاه می‌تواند در زمینه‌های مورد نیاز خود محقق بپذیرد.

در این جلسه، متخصصان دغدغه‌های خود را در موضوعات مختلف مانند مبهم بودن آینده شغلی در داخل کشور، مشکلات موجود در فرآیند جذب هیأت علمی، کمبود تجهیزات و امکانات به‌روز در کشور، مدت زمان و میزان حمایت در طرح‌ها، بهبود سیستم نظارت بر همکاری‌های شکل گرفته، نیاز به گسترش تعامل بین مرکز تعاملات بین‌المللی و سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها برای حل مسائل مختلف متخصصان و … مطرح کردند و بررسی و بازنگری این موضوعات در برنامه همکاری و آیین‌نامه‌ها را خواستار شدند.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

زمان حمله پشه آئدس به انسان + فیلم-پیام امروز

۰۹:۵۲ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ علی اصغر زنده دل، متخصص طب سنتی در برنامه تلویزیونی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner