یک رسانه عربی به نقل از منابع مصری با بیان اینکه تماس هایی میان مسئولان مصری و ایرانی در سطح اطلاعاتی انجام شده است، اعلام کرد که مسئولان مصر در این تماس ها تاکید کردهاند که این کشور خواهان هیچ نوع درگیری با ایران در منطقه نیستند و قاهره خواهان حفظ و ارتقای روابط است.
به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع مصری اعلام کرد که اخیرا تماس هایی در سطح اطلاعاتی میان مسئولان ایرانی و مصری انجام شده و مسئولان دو کشور درخصوص پرونده های مرتبط با امنیت منطقه رایزنی کردهاند.
این منابع تاکید کردند که مسئولان مصری در این گفتوگوها بر خطرات هدف قرار دادن اسرائیلی ها در مصر از سوی ایران تاکید و خاطرنشان کردند که این مساله به توافقات میان دو کشور آسیب می زند.
منایع مصری می گویند: مسئولان مصری به همتایان ایرانی خود گفتند که این کشور مخالف هرگونه خدشه وارد کردن به امنیت خود در سایه درگیری های میان تهران و تل آویو است و قاهره نیز در طول مدت گذشته پیوستن به طرح های نظامی ضد ایرانی را نپذیرفته است.
پیشتر تلآویو مدعی شده بود که ایران در حال برنامه ریزی برای ضربه زدن به اسرائیلیهاست و به قاهره اعلام کرده بود که ایران به دنبال هدف قرار دادن اسرائیلی در مصر و امارات و ترکیه است.
این منابع خاطرنشان کردند: طرف ایرانی به مسئولان مصری اعلام کرده است که ادعای رژیم صهیونیستی درخصوص هدف قرار دادن گردشگران اسرائیلی در کشور ثالث دروغ است و ایران خواهان مخدوش شدن روابط خود با مصر نیست.
این منابع در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کردند: درتماس های جدید میان مصر و ایران که در سطح اطلاعاتی است، مصری ها بر این موضع تاکید داشتند که این کشور خواهان هیچ نوع درگیری با ایران در منطقه نیستند و قاهره خواهان حفظ روابط در سطح کنونی است و اگر ایران “سیاست متعادلی” نسبت به همپیمانان مصر در منطقه خلیج فارس اتخاذ کند، بالا بردن سطح همکاری میان تهران و قاهره در آینده امکان پذیر خواهد بود.
این گزارش میافزاید: قاهره علیرغم بحران اقتصادی موجود ترجیح می دهد که گزینه ای برای فشار آوردن به تهران توسط کشورهای خلیج فارس نباشد و مقامات مصری همواره سیاست بینابینی را درپیش گرفته اند؛ اگر چه در برخی موارد به دلیل فشارهای اقتصادی این سیاست شکست خورده است.
منابع مصری خاطرنشان کردند که مصری ها در تماس های اخیر با مسئولان ایرانی به آن ها اطمینان دادهاند که مواضع خصمانه علیه ایران اتخاذ نخواهند کرد و در مقابل از ایران خواستند که اقدامات مشابهی درخصوص پرونده اخوان المسلمین اتخاذ کند.
این منابع با طرح ادعای دیدار مسئولان ایرانی با رهبران اخوان المسلمین مصر خاطرنشان کردند که قاهره نگرانی هایی نسبت به حمایت های ایران از این گروه دارد.
به گزارش ایسنا، منابع مصری پیش از این نیز اعلام کرده بودند که یک جریان قدرتمند در داخل نیروهای مسلح مصر و نهاد امنیت ملی این کشور که وابسته به سازمان اطلاعات هستند، اخیرا ایده مشارکت مصر در ائتلاف نظامی علیه ایران را به طور کامل رد کردهاند.
این منابع می گویند: فرماندهان ارشد نظامی مصر در نشستهای داخلی نیروهای مسلح به صراحت اعلام کردهاند که به طور کامل ورود به مقابله نظامی با ایران به شکلهای مختلف را نمی پذیرند و در نشست های نهاد امنیت ملی این کشور این موضع بارها تکرار شده است.
بر اساس این گزارش، نشست های نیروهای مسلح مصر و نهاد امنیت ملی این کشور در پی انتشار برخی اخبار مبنی بر ایجاد ناتوی خاورمیانه ای برای مقابله با ایران و تلاش برخی طرف ها برای پیوستن مصر به این ائتلاف برگزار شد.
در این راستا، منابع مصری می گویند: یکی از اهداف اساسی سفر پیش روی عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر به عمان، رساندن پیام اطمینان به ایران است مبنی بر اینکه قاهره تمایلی به مقابله مستقیم با ایران ندارد. همچنین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قرار است به عربستان سفر کند و نشستی در سطح سران عربی و آمریکا در این کشور انجام شود و انتظار می رود که در این نشست در خصوص تشکیل ائتلاف نظامی گفت وگو شود و کشورهای عربی توقع دارند که مصر نیز به این ائتلاف بپیوندد. مخالف مصر با پیوستن به ائتلاف ضد ایرانی موضع شخصی عبدالفتاح سیسی نیست بلکه فرماندهان نظامی مصر بر این باورند که به دلایل مختلف هیچ نیازی برای درگیری با ایران وجود ندارد زیرا ایران هیچ گاه با مصر دشمنی نکرده است بلکه بالعکس توافقات غیر علنی میان نهادهای این دو کشور وجود دارد میبنی بر اینکه هیچ یک از دو طرف به یکدیگر تعرض نکنند.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن نیز اخیرا در گفت وگو با شبکه الجزیره تاکید کرد که هیچ گونه بحث و گفت وگویی درخصوص تشکیل ائتلاف نظامی منطقه ای با مشارکت اسرائیل مطرح نشده است و این مساله جزو برنامه های سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به منطقه نیست.
وزیر خارجه اردن همچنین تاکید کرد که تمام کشورهای عربی خواهان روابط خوب با ایران هستند و برای رسیدن به این مرحله نیازمند گفت وگوهایی هستیم که تمام دلایل تنش را از بین ببرد.
روزنامه وال استریت ژورنال خیرا در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی و کشورهای منطقه خاورمیانه مدعی شد که آمریکا در ماه مارس نشستی محرمانه با مقامات نظامی ارشد رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی، اردن، بحرین، قطر، مصر و امارات متحده عربی برگزار کرده است تا بررسی کنند که چگونه میتوانند با توانمندیهای موشکی و پهپادهای ایران مقابله کنند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، این مذاکرات که پیشتر فاش نشده بود در شرم الشیخ مصر برگزار شد و این اولین بار بود که این طیف از نظامیان عالیرتبه صهیونیستی و کشورهای عربی تحت نظارت ارتش آمریکا برای گفتوگو درباره چگونگی مقابله در برابر آنچه “یک تهدید مشترک” میخوانند، دیدار کردند.
سعید خطیب زاده،سخنگوی وزارت خارجه ایران که روز گذشته از این سمت خداحافظی کرد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در ارتباط با گزارشی که وال استریت ژورنال در مورد نشست محرمانه آمریکا با رژیم صهیونیستی و تعدادی از کشورهای عربی در شرم الشیخ مصر با محوریت مقابله با توانمندیهای موشکی و پهبادی ایران منتشر کرده است گفت: من امروز گزارش وال استریت ژورنال را دیدم به نظر می رسد این گزارش تکراری بود و به نظر می رسد که برخی از رسانه ها هر چند وقت یک بار این گونه گزارش ها را باز نشر می کنند تا حافظه رسانه ها در ایران را مورد بررسی قرار دهند و خوشبختانه رسانه های ما متوجه این مساله هستند.
خطیب زاده افزود: نفس اینکه آمریکا و رژیم اشغالگر قدس تلاش میکند ناامنی را در منطقه نهادینه کنند یک موضوع آشکار است ایران سنگرگاه ثبات در منطقه است و قطعا اجازه نمیدهند کسانی که کشورهای منطقه را تهدید میکنند و جنگ و ناامنی ایجاد کردهاند به اهداف خود برسند.
وی ادامه داد: ایران و مصر دو کشور تاریخساز و تمدنساز در منطقه هستند روابطشان همواره در جهان اسلام حائز اهمیت بوده است و ما از هرگونه ارتقاء روابط بین دو کشور استقبال میکنیم و علاقهمند هستیم که این روابط ارتقاء و پیشرفت پیدا کند.
انتهای پیام