تواصی به‌حق مانع بروز آسیب‌های اجتماعی است

ایسنا/فارس رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از مشکلات خانوادگی و اجتماعی کم توجهی به ایمان و عمل صالح و تواصی به‌حق (دعوت دیگران به حق) است، بر لزوم توجه به این نکته تاکید کرد.

حجت‌الاسلام سیداحمد مرتضوی‌مقدم پنج‌شنبه ۹ تیر در همایش صلح یاوران که به مناسبت هفته قوه قضائیه در حرم شاهچراغ(ع) برگزار شد، بیان کرد: وظیفه ما ساخت یک جامعه سالم و ایجاد صلح و آشتی دادن بین مومنین فرع بر این قضیه است.

او با بیان اینکه ساخت جامعه مهم است، گفت: در همین راستا نیز خداوند در قرآن به عصر قسم یاد می‌کند که به امام عصر تعبیر می‌شود که عصاره عالم وجود است.

رئیس دیوان عالی کشور همچنین با بیان اینکه ایمان و عمل صالح نیاز به تداوم دارد، عنوان کرد: ایمان و عمل صالح نیاز به این دارد که در جامعه ریشه کند و تحقق این امر به تواصی حق و صبر نیاز دارد؛ تواصی به حق گاهی در یک محدوده کوچک انجام می‌شود مانند خانواده و اگر چنین باشد خانواده مستحکم باقی می‌ماند. این همه اختلافات خانوادگی و طلاق و پرونده‌های موجود از آثار عدم تواصی به حق است.

مرتضوی مقدم با بیان اینکه جامعه روحانیت آموزش و پرورش و دیگر نهادها می‌توانند در این امر نقش داشته باشند، افزود: تواصی به حق در اجتماع و شهر نیز باید محقق گردد، چراکه هر چه تواصی به حق کم شود جامعه به سوی اضمحلال می‌رود. امروز در برخی از خانواده‌ها به جای بچه سگ می‌آورند این اثر کم شدن تواصی حق است.

او با بیان اینکه بروز جرائم در جامعه به دلیل کم شدن تواصی حق است، عنوان کرد: اگر این دستور الهی نباشد ایمان باقی نمی‌ماند و اعمال صالح ضایع می‌شود، وقتی تواصی نباشد مساجد خلوت می‌شود و وقتی مساجد خلوت شد اختلاف و جرم در جامعه زیاد می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور همچنین با بیان اینکه حفظ ارزش‌های دینی و اسلامی با توصیه به حق انجام می‌شود، گفت: امروز فضای مجازی و رها بودن آن زمینه بروز خطا را ایجاد کرده است والدین باید در این زمینه دقت داشته باشند.

مرتضوی مقدم با بیان اینکه ارزش‌های دینی باید از پایه و در مدارس فرهنگسازی شود، گفت: تواصی به حق از اولین کلاس باید شروع شود و مربیان نوجوانان را تربیت کنند، در این زمینه بسیج نیز رسالت بزرگی دارد، چراکه بسیج در هر برهه و بحرانی صحنه‌گردان است در تواصی به حق و اصلاح جامعه نیز می‌تواند نقش داشته باشد.

او با بیان اینکه مومنین نسبت به از بین رفتن ارزش‌های دینی نباید بی‌تفاوت باشند، گفت: هر یک از ما وظیفه‌ای داریم که باید این وظیفه را انجام دهیم، هر مدیری کارمندان خود را به حق توصیه کند و اگر خطایی می‌بیند هشدار دهد اگر کار خوبی نیز می‌شود تشویق کند.

مرتضوی مقدم با بیان اینکه کار صلح‌ یاوران سبب می‌شود که کار دستگاه قضایی سبک، سریع و بدون هزینه انجام شود، گفت: اطاله دادرسی گاه به دلیل توقعات بی‌جا ایجاد می‌شود که وکلا برای پیروزی به هر قیمتی پرونده را طولانی می‌کنند البته گاه قوانین به گونه‌ای است که اطاله اجتناب‌ناپذیر است.

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه نسبت به حقوق مردم بی‌تفاوت نیستیم، خاطرنشان کرد: کار صلح یاوران همین احقاق حقوق مردم است.

به گزارش ایسنا، براساس مستندات آمده در متون دینی، «وَ تَواصَوا بِالحَقّ»، یعنی خودسازی فردی کافی نیست، بلکه باید به دیگران هم توجه کرد و آن‌ها را هم در مسیر حق قرار داد؛ انسان نمی‌تواند به‌تنهایی برای رسیدن به سعادت امکانات لازم را فراهم کند، بلکه لازمه مؤمن و صالح بودن اصلاح جامعه هم هست.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

اعلام اسامی اعضای هیأت رئیسه سنی مجلس دوازدهم-پیام امروز

مهدی عبدالملکی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره فعالیت قوه مقننه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner