روابط ایران با موزه و کتابخانه «آدلیگات» بهبود می‌یابد

ویکتورلازیچ رئیس موسسه فرهنگ و هنر «آدلیگات» با حضور در محل سفارت ایران در صربستان با سفیر و رایزنی فرهنگی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد که در این نشست، برنامه‌ها و طرح‌های پیشنهادی با هدف تقویت و گسترش همکاری‌های فرهنگی کشورهای ایران و صربستان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در صربستان، رشید حسن‌پور سفیر کشورمان در صربستان با ابراز رضایت از فعالیت‌های فرهنگی موسسه آدلیگات، آمادگی سفارت و رایزنی فرهنگی را برای همکاری در زمینه برنامه‌های مشترک اعلام کرد.

لازیچ، رئیس موزه آدلیگات نیز با یادآوری ارتباط خوب با سفارت و رایزنی ایران با اعلام آمادگی برای برگزاری نمایشگاه «ایران در آرشیو مطبوعات صربستان از سال ۱۸۵۰ تا ۱۹۵۰»، از سفارت و رایزنی درخواست کرد تا در انتخاب مطالب مناسب از میان انبوه مطالب منتشر شده  طی این یکصدسال و برگزاری نمایشگاه درچند شهر صربستان همکاری کنند.

 او افزود: «آدلیگات» قصد دارد کتابی را از مجموعه این مطالب با مشارکت وزارت فرهنگ صربستان منتشر کند. همچنین دیگر پیشنهاد او، همکاری در برگزاری نشست ادبی نویسندگان و دعوت از یکی از نویسندگان برجسته ایران بود.

پورپزشک رایزن فرهنگی نیز با اشاره به سابقه همکاری با موسسه آدلیگات و اعلام آمادگی برای مشارکت در برگزاری نمایشگاه «ایران در مطبوعات صربستان» و برپایی نشست ادبی، با برشمردن برخی از برنامه‌های در دست انجام رایزنی از همکاری با موسسه «آدلیگات» استقبال کرد و گفت آماده بررسی پیشنهادهای دیگر نیز هستیم.

در این دیدار مقرر شد، جلسه دیگری برای بررسی جزئیات و نحوه همکاری مشترک برگزار شود.

همچنین در پایان این دیدار آلبومی حاوی مجموعه تمبر و پول‌های اسکناس و سکّه‌های ایران مربوط به دوران بعد از انقلاب اسلامی که از سوی رایزنی فرهنگی تهیه شده‌بود، به موزه آدلیگات اهداء شد که مورد توجه و استقبال مدیر موزه قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، انجمن فرهنگ، هنر و همکاری بین‌المللی (ADLIGAT)» که بنیان آن را کتابخانه Lazic تشکیل می‌دهد، به‌طور رسمی در سال ۱۸۸۲ تأسیس شد و تا به امروز بعد از ۹ نسل زنده مانده‌است. کتاب – موزه «آدلیگات» با بیش از یک میلیون عنوان اثر ارزنده، غنی‌ترین و متنوع‌ترین مجموعه‌موزه غیردولتی در صربستان است. بسیاری از شخصیت‌های برجسته و مشهور علمی و فرهنگی و هنری، مجموعه‌های نفیس خود را به این موزه اهداء کرده و می‌کنند و همچنین آثار ارزشمند تاریخی از گوشه و کنار دنیا برای غنای این موزه افزوده‌است.

یادآور می‌شود، در سال‌های گذشته با کمک رایزنی فرهنگی فرهنگی کشورمان، در  این موزه‌ گوشه‌ای را برای ایران اختصاص داده‌اند. همچنین  ۲۵۰ عنوان کتاب فارسی در زمینه‌های مختلف ادبی، هنری، تاریخی، مذهبی و فرهنگی به کتابخانه موزه اهدا شده است.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

سفر بدون ویزا به چین تمدید شد-پیام امروز

به نقل از یورونیوز، چین سفر بدون روادید را برای مالزی و ۱۱ کشور اروپایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner