ایجاد ده‌ها نهاد اثرگذار فرهنگی و ادبی یادگار ارزشمند دکتر ذوالفقاری است

ایسنا/فارس مدیر قطب علمی شعرپژوهی فرهنگ عامه دانشگاه شیراز با ابراز تاسف شدید از درگذشت دکتر حسن ذوالفقاری، گفت: ایجاد ده‌ها نهاد اثرگذار فرهنگی، ادبی و علمی از یادگارهای ارزشمند دکتر ذوالفقاری است.

دکتر کاووس حسنلی، در گفت و گو با ایسنا، با ابراز تسلیت به جهت از دست دادن یکی از استادان برجسته ادبیات، گفت: آخرین بار عصر روز جمعه، با دکتر حسن ذوالفقاری پیرامون آخرین هماهنگی‌ها برای برگزاری نشستی علمی که قرار بود امروز انجام شود، گفت‌وگو داشتیم.

حسنلی با یادآوری اینکه سفر نابه‌هنگام دکتر ذوالفقاری،  همه اهالی فرهنگ و ادب کشور را در شوک فرو برده است، گفت: قرار بود امروز برای رونمایی کتاب، با هم جشن بگیریم اما اکنون برای از دست دادنش، عزا گرفته‌ایم.

او اضافه کرد: دکتر ذوالفقاری مردی یگانه بود که چند منش نیکو را یک‌جا در وجود نازنینش جمع کرده بود: عشق عمیق به زبان فارسی و فرهنگ ایرانی، آگاهی گسترده از فرهنگ و ادب عامه، تلاش بی‌وقفه و کوشش شبانه‌روزی برای گسترش زبان و ادبیات فارسی‌ در سراسر جهان.

استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: او با بخشندگی‌های بی‌چشم‌داشت و مهربانی‌های بی‌دریغ، داشته‌های خود را بزرگوارانه و به‌آسانی در اختیار همگان می‌گذاشت و از این بخشندگی همواره شادمان بود. من در طول سه دهه دوستی، حتی یک بار هم ندیدم که در گره‌گشایی، دستگیری و مهرورزی اندکی کوتاهی کرده باشد.

وی گفت: از ویژگی‌های نیکوی دکتر ذوالفقاری تلاش پی‌گیر برای ایجاد نهادهای فرهنگی و ادبی بود. امروزه ده‌ها نهاد فعال و اثرگذار وجود دارد که دکتر ذوالفقاری یا خود به‌تنهایی آن را پدید آورده و یا یکی از بنیان‌گذاران آن‌ بوده است.

رئیس مرکز حافظ شناسی خاطرنشان کرد: قطب علمی ادب عامه در دانشگاه شیراز یکی از همین نهادهاست که از همان آغاز از برکت همراهی‌های همدلانه‌ی او بهره‌مند بوده و تا همیشه وام‌دار اوست.

حسنلی اضافه کرد: طرح تدوین مجموعه‌ی بومی‌سروده‌های ایران را در قطب علمی دانشگاه شیراز با اشتیاق فراوان پی‌گیری می‌کرد و امروز ۱۸ تیرماه قرار بود برای رونماییِ چهار کتاب از همین مجموعه‌ با هم جشن بگیریم و ایشان که از سخنرانان این نشست بودند، چقدر از این رویداد علمی اظهار خوشحالی می‌کردند! اما هزاران افسوس که اینک با چشم‌هایی گریان و قلب‌هایی داغدار ناباورانه در سوگ او نشسته‌ایم.

استاد دانشگاه شیراز با قرائت این بیت شعر بیدل دهلوی؛ بس‌که یاران در همین ویرانه‌ها گم گشته‌اند/ می‌چکد اشکم ز چشم و خاک را بو می‌کند، گفت: چه می‌توان کرد، که “همه مرگ راییم پیر و جوان / به گیتی نماند کسی جاودان.”

حسنلی اضافه کرد: بعد از این چاره‌ای نیست جز آن‌که دوست‌داران دکتر ذوالفقاری عطر وجودش را در برگ‌برگ آثار گوناگونش جست‌وجو کنند، که به‌ گفته سعدی عزیز “دولت جاوید یافت هرکه نکونام زیست / کز عقبش ذکر خیر زنده کند نام را.”

این استاد دانشگاه گفت: روان مینوی دکتر حسن ذوالفقاری، در پی پنج دهه «ایمان خالصانه و احسان صادقانه» در بهشت برین آرام گرفته است. از خداوند مهربان برای خانواده‌ی محترم ایشان و همه‌ی اهالی فرهنگ و ادب ایران بزرگ، شکیبایی و بردباری خواهانم.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

سفر بدون ویزا به چین تمدید شد-پیام امروز

به نقل از یورونیوز، چین سفر بدون روادید را برای مالزی و ۱۱ کشور اروپایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner