دانشگاه تهران بر پایه ویرایش ژوئیه ۲۰۲۲ نظام رتبهبندی وبومتریکس (رتبهبندی وب دانشگاهها) با ارتقاء ۱۰۱ پلهای در رتبهجهانی، نسبت در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، رتبه جهانی این دانشگاه در ویرایش ژوئیة ۲۰۲۱ (تیر- مرداد ماه سال گذشته) نظام رتبهبندی وبومتریکس ۳۹۶ بود که پس از یک سال و بر اساس ویرایش جدید این نظام رتبهبندی (ویرایش ژوئیة ۲۰۲۲) به ۲۹۵ رسیده است.
براساس این گزارش، از آغاز انتشار این نظام رتبهبندی برای نخستین بار است که دانشگاه تهران توانست در میان ۳۰۰ موسسه برتر جهان جای گیرد. افزون بر این، برای اولین بار است که یک دانشگاه ایرانی در جمع ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا از نظر رتبهبندی وب دانشگاهها قرار میگیرد.
پس از دانشگاه تهران به ترتیب دانشگاههای علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، علوم پزشکی تبریز، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی اصفهان و فردوسی مشهد در رتبههای دوم تا دهم ملی قرار دارند.
پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی به انتشارات علمی و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از نخستین هدفهای این نظام رتبهبندی است. تأثیر (مشاهدهپذیری)، دسترسی (شفافیت / باز بودن) و سرآمدی، معیارهایی (سنجههایی) هستند که «وبومتریکس» برای ارزیابی وبگاه مؤسسههای آموزش عالی به کار میبرد.
بهترین امتیاز دانشگاه تهران در سنجههای گوناگون این نظام رتبهبندی، در «سرآمدی» به دست آمده است که در آن در جایگاه ۲۰۵ جهان جای گرفته و خود را به قرارگیری در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا نزدیک کرده است. معیار «سرآمدی» به دنبال سنجش مقالههای پراستناد یک موسسه است و ۴۰ درصد وزن در روششناسی این نظام را به خود اختصاص میدهد.
بیشترین رشد دانشگاه تهران در ویرایش ژوئیه ۲۰۲۲ (تیر- مرداد ۱۴۰۱ ) رتبهبندی وبومتریکس نسبت به ویرایش ژوئیه سال گذشته این نظام رتبهبندی، در شاخص «تاثیر» اتفاق افتاده است که در این شاخص از رتبه ۹۷۹ به ۵۶۶ رسیده است. گفتنی است، دانشگاه تهران در سنجه «دسترسی»، وضعیت سال گذشته خود را در پیرامون ۴۰۰ جهان حفظ کرده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، نظام رتبهبندی وبومتریکس در هر سال میلادی دو ویرایش در ماههای ژانویه (دی ماه) و ژوئیه (تیر ) منتشر میکند. رتبه جهانی دانشگاه تهران در هر دو ویرایش منتشرشده در سال ۲۰۲۲ میلادی رو به بهبود بوده است. بنابراین دانشگاه تهران طی یکسال گذشته از دو رشد متوالی در رتبه جهانی خود برخوردار شده است.
انتهای پیام