وقتی خودرو ترمز برید با این روش متوقفش کن | ترفند متوقف کردن خودروی ترمز بریده

ترفند متوقف کردن خودروی ترمز بریده را در این مطلب از وبسایت پیام امروز بخوانید.

بریدن ترمز ماشین یکی از هولناک‌ترین و ناگوارترین ایراداتی است که شاید رانندگان با آن مواجه شوند.حتما این کلیپ آموزنده را نگاه کنید و به اشتراک بگذارید.

معکوس کشیدن و حرکت محتاطانه به سمت راست جاده
اگر اتومبیل شما دارای کروز کنترل است، ابتدا حتما آن را خاموش و ماشین را از حالت کروز و سرعت ثابت خارج کنید. سپس در خودروهای مجهز گیربکس دستی باید به صورت مرحله به مرحله با معکوس کشیدن و سنگین کردن دنده‌ها از سرعت خودرو بکاهید.

در خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک نیز ابتدا دنده را در حالت تیپ ترونیک یا تعویض دستی قرار دارید و سپس به صورت مرحله به مرحله ضریب دنده را سنگین کنید. توجه داشته باشید که نباید به یکباره از دنده‌های سبک به دنده‌های بسیار سنگین رفت؛ چراکه در این حالت احتمال بر هم خوردن تعادل خودرو و سخت شدن کنترل آن وجود دارد و احتمال بروز حادثه افزایش پیدا می‌کند.

از ترمز دستی استفاده کنید
ترمز دستی با درگیر کردن چرخ‌های عقب می‌تواند گزینه مناسبی برای کاهش سرعت خودرو به شمار رود. البته باید دقت کنید که ترمز دستی را به آرامی بکشید تا چرخ‌های عقب به یکباره قفل نشود. زیرا در این حالت قطعا احتمال بروز حادثه و بر هم خوردن تعادل خودرو بسیار بالا می‌رود. سعی کنید ترمز دستی را تا نقطه‌ای بالا بکشید که چرخ‌های عقب با لنت‌ها درگیر شوند اما به طور کامل قفل نباشند. در این حالت ترمز دستی را نگه دارید تا به‌تدریج سرعت خودرو کمتر شود.

انواع ترمز بریدن

ترمز بریدن دو حالت دارد:

  1. ترمز خالی: یک نوع ترمز بریدن است که راننده خودرو هرچه پدال ترمز را تا انتها می‌برد، ترمز عمل نمی‌کند.
  2. ترمز پُر: زمانی است که هرچه راننده پدال را فشار می‌دهد، پایین نمی‌رود و محکم سرجایش قفل شده است.

دلایل ترمز بریدن

عملکرد ترمز خودرو به‌صورت ناگهانی دچار ایراد نمی‌شود. ترمزها قبل از اینکه کارایی‌شان را کاملا از دست بدهند، نشانه‌هایی بروز می‌دهند.

ترمز بریدن خودرو

به‌طور کلی نقص در روغن ترمز، سیلندر اصلی و پیستون می‌تواند به عملکرد ترمز صدمه بزند و به ترمز بریدن خودرو در آینده منجر شود. از عوامل ترمز بریدن خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم شدن ضخامت لنت‌های ترمز که با صدایی شبیه به جیغ کشیدن و ساییده شدن همراه است.
  • داغ شدن غیرعادی ترمز‌ها که سبب ایجاد نقاط داغ در کاسه ترمز و عدم ایجاد اصطکاک لازم در کفشک‌های ترمز و لنت‌ها می‌شود.
  • نشت روغن ترمز و شل شدن واشرهای روغن که سبب کاهش روغن موردنیاز برای عملکرد صحیح ترمز می‌شود.
  • خراب شدن دیسک روتور که مستقیم بر روی توقف خودرو تأثیر می‌گذارد.
  • راندن خودرو در داخل آب یا گل که در صورت تکرار به لنت ترمز و دیسک‌های روتور آسیب وارد می‌کند.
  • کاهش فشار مایع هیدرولیک ترمز که به همان اندازه ترمز گرفتن را به تأخیر می‌اندازد. در این مواقع به‌آرامی به ترمز ضربه بزنید تا فشار مایع در کل سیستم ترمز پخش شود.
  • رانندگی نادرست و ترمز گرفتن‌های زیاد و غیرضروری که به مرور آسیب‌های کوچک و بزرگی به سیستم ترمز خودرو وارد می‌کند.

نشانه‌های ترمز بریدن

در طول رانندگی با خودرو هرکدام از موارد زیر را دیدید، هرچه سریع‌تر فکری به حال لنت ترمز و کل سیستم توقف خودرو بکنید.

۱. روشن شدن چراغ خودرو

ترمز یک یا دو چراغ هشدار روی داشبورد راننده دارد. اگر ترمز دستی را بکشید این چراغ هشدار روشن می‌شود. روشن بودن چراغ زمانی که ترمز دستی درگیر نیست، یکی از علائم خرابی ترمز است. اگرچه روشن نشدن این چراغ نیز به معنای سلامت کامل ترمزها نیست!

۲. صدای جیرجیر یا جیغ کشیدن در هنگام ترمز گرفتن

اگر از خودرو صدای جیغ‌مانندی شنیدید، احتمالا لنت ترمز ساییده می‌شود و زمان عوض کردن آن فرا رسیده است. لنت ترمز می‌تواند صداهای مختلفی داشته باشد. بد نیست انواع صدای لنت ترمز و نکات رفع آنها را بشناسید.

۳. شنیدن صدای کوبیده شدن

صدای کوبیده شدن یا خورد شدن یکی از علائم ترمز بریدن است. متأسفانه شنیدن این صدا به معنای فرسودگی کامل لنت‌های خودرو است.

۴. لرزش در زمان ترمز گرفتن

یکی از علائم خرابی ترمز و چرخش روتورها لرزش خودرو یا لرزش فرمان در هنگام ترمز گرفتن است. روتور همان دیسک‌های نقره‌ای بزرگ در پشت فرمان یا لبه هستند. لرزش‌ها در زمان ترمز گرفتن می‌تواند مربوط به پیچ خوردن یا ناهموار بودن این روتورها باشد.

۵. نشت مایع از خودرو

از دیگر نشانه‌های خرابی ترمز، نشت مایعات خودرو است. اگر روغن ترمز شما نشت پیدا کرد، باید سیلندر اصلی را تعویض کنید. تمام قدرت ترمز از فشار هیدرولیکی میان سیلندر و اتصالات ترمز تأمین می‌شود. برای همین باید هرگونه نشتی روغن ترمز را در اولین فرصت بررسی کنید.

۶. پدال ترمز نرم

پدال ترمز اسفنجی یا نرم از نشانه‌های یک سیستم ترمز معیوب است که عموما به‌دلیل نفوذ رطوبت به سیستم ترمز خودرو رخ می‌دهد.

۷. بوی سوختگی در زمان ترمز گرفتن

شاید برایتان پیش آمده باشد در زمان ترمز گرفتن از زیر لاستیک‌ها یا از بخش ترمز بوی سوختگی احساس کنید. این به دلیل گرم شدن زیاد ترمز یا کلاچ است. به‌محض حس کردن بوی سوختگی از ادامه رانندگی خودداری و سیستم ترمز خودرو را بررسی کنید.

۸. احساس کشیده شدن خودرو به یک سمت

اگر در زمان ترمز گرفتن، حس کردید خودرو بدون دخالت شما به سمت خاصی متمایل می‌شود، یک دلیل آن می‌تواند خرابی شلنگ ترمز یا کالیپر باشد. این نشانه، نشانه خوبی نیست و احتمال ترمز بریدن خودرو را بالا می‌برد.

چرا ترمز می برد

 

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *