کینوا یک ماده غذایی بدون گلوتن، مقوی، خوش طعم، و محصول کشور آرژانتین است که در انواع رژیمهای غذایی، به خصوص رژیم غذایی گیاهخواری و رژیم غذایی افرادی که به گلوتن حساسیت دارند بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این دانه کوچک و مفید، حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری برای بدن ما است و یک منبع غنی از پروتئین نیز به شمار میآید. شما میتوانید کینوا را در غذاهای مختلف، و انواع سالاد بریزید و از طعم لذیذ و فواید غذایی آن بهره ببرید. اما برای اینکه بافت نهایی کینوا کاملا نرم و سبک بشود، باید به روش صحیحی آن را بپزید. در مقاله امروز قصد داریم شما را با طرز پخت کینوا آشنا کنیم.
برای کسب اطلاعات درباره قیمت هر کیلو دانه کینوا با فروشگاه های معتبر تماس بگیرید و یا روی لینک قبل کلیک کنید تا شما را به سایت هانی فود و صفحه خرید کینوا منتقل کند.
فهرست مقاله
جدول ارزش غذایی کینوا در هر وعده
- کالری: ۱۸۲
- چربی: ۳ گرم (یعنی معادل ۵ درصد)
- سدیم: ۳۰۳ میلی گرم (یعنی معادل ۱۳ درصد)
- کربوهیدرات: ۳۲ گرم (یعنی معادل ۱۱ درصد)
- فیبر: ۳ گرم (یعنی معادل ۱۲ درصد)
- قند: ۳ گرم (یعنی معادل ۳ درصد)
- پروتئین: ۶ گرم (یعنی معادل ۱۲ درصد)
- کلسیم: ۲۰ میلی گرم (یعنی معادل ۲ درصد)
- آهن: ۱٫۸ میلی گرم
نکات دستور پخت کینوا
مهم نیست که روی بسته بندی کینوا نوشته شده باشد “شسته شده” یا خیر؛ در هر صورت بهتر است که قبلا از پخت، آن را با آب سرد بشویید.
چرا باید این کار را انجام بدهیم؟ چون این دانهها یک پوشش به نام ساپونین دارند که طعم تلخی دارد. بخش عمدهای از این پوشش، در طر مراحل پردازش قبل از بسته بندی کردن کینوا از بین میرود. اما اگر قبل از درست کردن کینوا آن را با آب سرد بشویید، مقدار بیشتری از تلخی آن کاسته خواهد شد.
نکاتی درمورد پخت کینوا
بعد از اینکه کینوا را با آب سرد شستید، میتوانید آن را همراه با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی درجه حرارت متوسط گاز قرار بدهید و برای مدت چند دقیقه تفت بدهید، سپس آب و روغن را به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود که طعم تلخ و آجیلی کینوا، لذیذتر بشود. علاوه بر این، شما میتوانید به جای آب معمولی، از آب گوشت یا آب مرغ نیز استفاده کنید تا طعم کینوا جذابتر بشود.
طرز پخت کینوا
کینوا یک ماده غذایی بدون گلوتن، مقوی، خوش طعم، و محصول کشور آرژانتین است که در انواع رژیمهای غذایی، به خصوص رژیم غذایی گیاهخواری و رژیم غذایی افرادی که به گلوتن حساسیت دارند بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
- ۱ پیمانه کینوا
- ۲ پیمانه آب
- ½ قاشق چایخوری نمک
- در ابتدا کینوا را همراه با مقدار مناسبی آب سرد داخل یک کاسه متوسط بریزید و برای مدت ۲ دقیقه خیس کنید.
- سپس کینوا را داخل یک آبکش بریزید و برای مدت ۳۰ ثانیه زیر آب سرد بشویید تا کاملا تمیز بشود. آبکش را تکان بدهید تا آب اضافی بیرون بریزد.
- کینوا را داخل یک قابلمه متوسط دربدار بریزید.
- دو فنجان آب سرد و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- درجه حرارت گاز را روی زیاد تنظیم کنید تا آب جوش بیاید.
- زمانی که آب جوش شروع کرد به قل قل کردن، هرچه سریعتر درجه حرارت گاز را روی متوسط رو به کم تنظیم کنید.
- حالا درب قابلمه را بگذارید و برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید، تا کینوا تمام آب را به خود جذب کند و بافت آن نرم بشود. اگر متوجه شدید که دانههای کینوا هنوز خیس هستند، فرآیند پخت را همچنان ادامه بدهید و هر ۵ دقیقه یک بار داخل قابلمه را چک کنید تا زمانی که تمام آب داخل آن جذب دانههای کینوا بشود.
- گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید که برای مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه، درب قابلمه روی آن باقی بماند.
- در نهایت با استفاده از یک چنگال کینوا را هم بزنید تا دانههای آن از هم جدا بشوند، سپس کینوا را استفاده کنید.