نیروی دریایی ایالات متحده موفق شد با استفاده از ریزامواج یا مایکروویو، ۱.۶ کیلووات انرژی را به صورت بیسیم به مسافت یک کیلومتری ارسال کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، نیروی دریایی ایالات متحده در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد، تیمی از محققان در آزمایشگاه تحقیقات دریایی ایالات متحده(NRL)، انتقال بیسیم انرژی را در فاصله یک کیلومتری با موفقیت نشان دادهاند.
ایده ارسال بیسیم انرژی دهها سال است که وجود دارد، اما با توجه به اینکه بشر به دنبال تغییر روشهای بهرهبرداری از انرژی است، این ایده اکنون دوباره در حال جان گرفتن است. در حالی که مفهوم راهاندازی مزارع خورشیدی در سیارات دیگر و بازگرداندن انرژی به زمین هنوز با واقعیت فاصله دارد، ارتش ایالات متحده قصد دارد امنیت انرژی را برای سربازان خود تضمین کند، زیرا به دنبال کاهش وابستگی خود به سوختهای فسیلی است.
پروژه SCOPE-M
دفتر معاونت تحقیقات و مهندسی وزارت دفاع ایالات متحده با در نظر گرفتن علاقه ارتش این کشور برای بهبود قابلیتهای انرژی عملیاتی، پروژهای را در آزمایشگاه تحقیقات دریایی ایالات متحده(NRL) برای آزمایش انتقال نقطه به نقطه انرژی الکتریکی با استفاده از ریز امواج یا مایکروویو تأمین مالی کرد و آن را “تابش برق ایمن و مداوم مایکروویو”(SCOPE-M) نامید.
اکنون پس از ۱۲ ماه از آغاز این پروژه، تیم محققان NRL با ارسال انرژی میان میدان تحقیقاتی ارتش ایالات متحده در مریلند و یک فرستنده در موسسه فناوری ماساچوست(MIT) کاربرد این فناوری را نشان دادند.
هر دوی این تاسیسات از پرتوی مایکروویو ۱۰ گیگا هرتزی استفاده میکردند، زیرا این طول موج برای انسانها، حیوانات و همچنین پرندگان، ایمن و در عین حال ارزانقیمت است.
به امواج الکترومغناطیسی که طول موج آنها کمتر از امواج رادیویی و بیشتر از امواج فروسرخ است، ریزموج گفته میشود.
محققان میگویند، در آزمایشهای قبلی و ارسال انرژی با لیزر، مجبور بودیم سیستمهایی بسازیم که در صورت عبور چیزی از میان مسیر پرتوها، فرآیند ارسال متوقف شود. اما از آنجایی که چگالی نیرو در فرکانس ۱۰ گیگاهرتزی ذاتاً ایمن است، چنین سیستمهایی در پروژه “SCOPE-M” مورد نیاز نیستند.
این پروژه چگونه عملی شد؟
اصل مورد استفاده برای انتقال برق بدین شکل، ساده است. الکتریسیته ابتدا به ریز امواج یا اصطلاحا امواج مایکروویو تبدیل میشود و سپس به صورت یک پرتوی قوی به سمت گیرنده که مجهز به یک آنتن یکسو کننده است، منتقل میشود. در سیستمهای انتقال انرژی بیسیم، چنین آنتنی میتواند انرژی الکترومغناطیسی را به جریان مستقیم تبدیل کند.
تیم NRL با نصب این سیستمها در انتقال انرژی به صورت بیسیم در هر دو مکان موفق بودند. در مریلند، محققان موفق به انتقال ۱.۶ کیلووات انرژی شدند که بسیار بالاتر از هدفشان(۶۰ درصد از این رقم) بود. در MIT نیز اگرچه تیم نتوانست به این اوج برسد، اما میانگین توان ارسالی بالاتر از آن بود و در نتیجه انرژی بیشتری را به مریلند تحویل داد.
“برایان تیرنی” مهندس الکترونیک این پروژه میگوید: اگرچه SCOPE-M یک پیوند پرتوی برق زمینی است، اما اثبات خوبی برای مفهوم پیوند پرتوی برق فضایی است. مزیت اصلی ارسال انرژی از فضا به زمین برای وزارت دفاع، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است که میتوانند در برابر حمله دشمن آسیبپذیر باشند.
انتهای پیام