محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه زنبورعسل را عرضه کردند که علاوه بر کنترل باروری، امکان تولید عسل با کیفیت را فراهم میکند.
به گزارش ایسنا، علی عطائیان، عضو هیات مدیره این شرکت با اشاره به اینکه دستگاه تلقیح ملکه زنبورعسل میتواند بر بسیاری از تولیدات طبیعی اثرات مثبت داشته باشد، گفت: دستگاه تلقیح ملکه زنبورعسل یکی از جدیدترین و بهترین دستگاههایی است که از امکان اسپرمگیری و تلقیح ساده با سرعت بالا و در عین حال انتقال آلودگی کمتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه این دستگاه تلقیح ملکه زنبورعسل، کیفیت عسل تولیدشده را ارتقا میدهد و باروری را نیز میتواند کنترل کند، اظهار کرد: تلقیح مصنوعی ابزاری برای اصلاح نژاد است و این تکنیک امکان ایجاد تلاقیهای جدید را برای اهداف تحقیقاتی فراهم میکند. رفتار جفتگیری در زنبور عسل بسیار تصادفی و کنترل آن مشکل است و ملکه زنبورعسل در هنگام پرواز با تعداد زیادی زنبور نر جفتگیری میکند. ملکه باکره به سمت منطقه تجمع نرها پرواز میکند که در این منطقه تعداد ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار زنبور نر با منابع ژنتیکی مختلف حضور دارند.
به نقل از مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی ریاستجمهوری، عطائیان با تاکید بر اینکه تحقیقات اثبات کرده است که به هیچ وجه عملکرد یک ملکه تلقیح مصنوعی شده به صورت صحیح، کمتر از یک ملکه جفت طبیعی نبوده، بلکه میانگین موفقیت تلقیح مصنوعی با ۹۵ درصد بیشتر از جفت طبیعی است، ادامه داد: پس بدون شک تنها راه اصلاح و زنبورداری صنعتی، استفاده از دستگاه تلقیح ملکه زنبورعسل است.
مدیر این شرکت با اشاره به اینکه دستگاه تلقیح ملکه زنبورعسل ایرانی حدود ۱۰۰ میلیون تومان ارزانتر از نمونه خارجی است، توضیح داد: دستگاه تلقیح ملکه زنبورعسل علاوه بر این که تولید عسل کشور را ارتقا میدهد، گرده افشانی را نیز نظم میبخشد و بر دام نیز اثر مثبت میگذارد و در حوزه میوه و گیاهان نیز نتایج مثبتی میتواند داشته باشد.
انتهای پیام