روز معمار، روز انسان است

مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره هفته معمار برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه سوره، آیین اختتامیه دوازدهمین دوره هفته معمار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره با حضور رئیس‌کل دانشگاه سوره، روسای دانشکده‌ها، مدیران، مسئولان، استادان و دانشجویان، روز جمعه ۳۰ اردیبهشت‌ماه سوره حوزه هنری به صورت حضوری برگزار شد.

محمدحسین ساعی رئیس دانشگاه سوره، گفت: در دوره‌ای که دانشگاه‌ها به دلیل کرونا مجازی شد، دانشگاه سوره از جمله دانشگاه‌هایی بود که بیشترین تعداد وبینارهای مجازی را داشت و در دانشکده معماری و شهرسازی نیز ده‌ها وبینار در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ برگزار شد. ما در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰۰ وبینار مجازی در دانشگاه سوره داشتیم که میزان استقبال دانشجویان از آن‌ها بسیار زیاد بود. این اتفاقی که به مناسبت هفته معمار در دانشگاه سوره افتاد بسیار امیدبخش و قابل‌توجه بود. از این جهت که به عنوان مکملی در کنار درس‌های دانشجویان، باعث شد تا دانشجویان تجربه‌های جدیدی کسب کنند. به‌خصوص برنامه‌هایی که از دانشگاه خارج شدند و در محیط‌های عملی با افراد صاحب‌نظر در این حوزه حضور پیدا کردند. بخش مهم‌تر این است که دانشجویان به صورت متشکل و گروهی یک کار حرفه‌ای را انجام دادند.

سپس، نجمه دشتکی رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره گفت: هرساله در تاریخ سوم اردیبهشت‌ماه به مناسبت بزرگداشت شیخ بهایی، روز معمار را در ایران داریم؛ اما امسال به دلیل تداخل زمانی با ماه مبارک رمضان ۱۹ اردیبهشت‎‌ماه برنامه افتتاحیه هفته معمار را برگزار کردیم و در دانشکده معماری و شهرسازی تنها به یک روز اکتفا نکردیم و ما هفته معمار را داریم و این یکی از نقاط تمایز دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره نسبت به سایر دانشگاه‌هاست که امسال بسیار متفاوت برگزار شد.

وی عنوان کرد: ما توانستیم در چهار حوزه کارآفرینی، آموزشی، پژوهشی و مهارتی برنامه‌هایی داشته باشیم. در حوزه پژوهشی که یکی از نقاط تمایز برنامه امسال بود، ما توانستیم از چهار استاد تمام معروف و به‌نام در حوزه معماری ایرانی ـ اسلامی دعوت کنیم و وبینارهای پژوهشی بسیار خوبی داشته باشیم که خوشبختانه مورد استقبال بسیاری از دانشجویان، حتی در خارج از دانشکده قرار گرفت. در حوزه کارآفرینی توانستیم یک کارگاه بسیار خوب که چگونه دانشجویان می‌توانند ایده‌های خود را به کار تبدیل کنند برگزار کنیم‌.

او ادامه داد: همچنین در حوزه آموزشی توانستیم بازدیدهای بسیار مفیدی را با دانشجویان و استادان دانشکده داشته باشیم و در حوزه مهارتی نیز توانستیم در جهت نیازهایی که دانشجویان در زمینه آموزش نرم‌افزار داشتند، کارگاه‌های آموزشی برگزار کنیم و توانستیم از ظرفیت‌های دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشکده معماری و شهرسازی به عنوان مدرس استفاده کنیم.

دشتکی در خصوص یکی از نقاط تمایز این دوره نسبت به دوره‌های گذشته گفت: یکی از نقاط تمایز در این دوره هفته معمار، ارتباط بین صنعت و دانشکده بود و ما با همکاری‌ای که با شهرداری منطقه ۱۰ داشتیم، توانستیم مسابقه‌ای را در حوزه بازآفرینی برگزار کنیم که نتیجه بسیار خوبی داشت. از دیگر نقاط تمایزی که در هفته معمار امسال صورت گرفت، این بود که ما توانستیم نیازهای دانشکده را در حوزه زیبایی‌شناسی با استفاده از ظرفیت‌های دانشجویان رفع کنیم و دیوارنگاره بسیار زیبایی را داشته باشیم که ترکیبی از نقاشی و کاشی بوده و مسابقاتی که برگزار شد و اتفاقات بسیار مثبت دیگر.

دشتکی در ادامه گفت: افزایش روحیه کار گروهی و مشارکتی که میان دانشجویان صورت گرفت، یکی از بهترین خروجی‌هایی است که در هفته معمار امسال اتفاق افتاد.

وی در قسمت پایانی سخنان خود از تمامی استادان دانشکده و دانشجویان درخواست کرد که چنانچه برنامه و ایده‌ای را در حوزه ارتقاء کارآفرینی و ارتقاء مباحث فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دارند حتماً اعلام کنند.

او گفت: قصد داریم مرکز رشد و کارآفرینی دانشکده را به‌طور جدی پیگیری کنیم تا بتوانیم دانشجویانی با مهارت و حرفه‌ای تحویل جامعه علمی بدهیم‌. در حوزه فرهنگی نیز تصمیم داریم گروه جهادی دانشکده را فعال کنیم و همچنین در حوزه پژوهش قصد داریم کرسی‌های علمی _ ترویجی متنوعی داشته باشیم‌.

در ادامه جلسه، محمد علی‌آبادی پیشکسوت معماری ایرانی و اسلامی گفت: روز معمار در واقع روز انسان است؛ چراکه در سوره هود خداوند می‌فرماید: «آفریدگار شما کسی است که شما را از ارض انشاء کرد و سپس به معماری زمین مسئولیت بخشید». هر نوع صنعتی معماری بوده و معماری یعنی استعدادهای زمین را در خداگونه بودن و خدا را نمایانیدن مسئولیت بخشید. شما هر چه که در این عالم هندسه‌مند و اندازه‌مند نگاه کنید، در حقیقت به وجهی از الله نگاه می‌کنید و خداوند مطلق هندسه است.

وی اضافه کرد: این عالم، عالم ترکیب است و خلق یعنی مهندسی و اندازه‌مندسازی و علم کتاب تا خدا را در این صورت‌های صورمانند پدیدار کنیم. می‌توان اذعان کرد که معماری اسلامی ۸۰۰ سال پیش، امروز قطعاً معماری اسلامی نبوده و معماری اسلامی هزار سال پیش نیز امروز قطعاً معماری اسلامی نیست، بلکه جنازه معماری اسلامی است.

در پایان جلسه، جوایزی به برندگان مسابقات برگزار شده در هفته معمار اهدا شد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *