در شرایطی که طبق برنامههای توسعه باید سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی، نوسازی شود طی سه سال گذشته در هر سال به کمتر از ۱۰ هزار واحد تسهیلات تعلق گرفته است.
به گزارش ایسنا، طبق ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه، وزارتخانههای راه و شهرسازی و کشور و شهرداریها مکلفند در طول برنامه نسبت به احیا، بهسازی، نوسازی و مقاومسازی و بازآفرینی سالانه حداقل ۲۷۰ محله در قالب مطالعات مصوب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار اقدام نمایند.
از طرف دیگر در راستای برنامه دولت سیزدهم مبنی بر ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، نوسازی و بهسازی ۱۵۰ هزار واحد در مناطق ناکارآمد بر عهده شرکت بازآفرینی شهری ایران، وابسته به وزارت راه و شهرسازی قرار دارد. از این میزان نوسازی و بهسازی ۴۵ هزار واحد از ۱۵۰ هزار واحد در تعهد شرکت بازآفرینی شهری ایران در طرح نهضت ملی مسکن حال انجام است. آنطور که محمد آئینی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است از ۴۵ هزار واحد مذکور بیش از ۲۰ هزار واحد دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد، ۵ هزار واحد پیشرفت فیزیکی بین ۶۰ تا ۹۰ درصد، یکهزار و ۵۰۰ واحد پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۴۰ درصد، و ۱۵ هزار واحد بین ۱۰ تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
امروز هم مدیرعامل بانک مسکن از پرداخت ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات نوسازی به ۲۸ هزار و ۴۰۳ واحد مسکونی از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون خبر داد. در واقع طی سه سال گذشته تقریبا در هر سال به ۹۴۰۰ واحد وام تعلق گرفته است. در حالی که هدف، نوسازی و بهسازی ۱۰۰ هزار واحد است.
به هر ترتیب محمود شایان ـ مدیرعامل بانک مسکن گفته است: تسهیلات نوسازی بافت فرسوده از ابتدای سال ۱۳۹۸ به ۵ هزار و ۷۵۷ پروژه با هدف نوسازی تعداد ۲۸ هزار و ۴۰۳ واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی شهری، پرداخت شده است.
شایان مبلغ قرارداد منعقد شده تسهیلات نوسازی مسکن در بافت فرسوده را ۲۷۰۰ میلیاردتومان برشمرد و افزود: تسهیلات نوسازی به بیش از ۲۸ هزار واحد مسکونی پرداخت شد.
گفتنی است، هم اکنون بیش از ۱۴۰ هزار هکتار مساحت از سطح شهرها را بافت فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای تاریخی تشکیل میدهد که میتواند هدف بازآفرینی شهری قرار بگیرد. همچنین بر اساس بررسیهای انجام شده بیش از ۲میلیون و ۶۰۰ هزار واحد ناپایدار در کشور وجود دارد که باید نوسازی و بهسازی شود و در برنامه شرکت بازآفرینی شهری ایران برای نوسازی قرار دارد.
انتهای پیام