کسی ما را  دعوت به کار نمی‌کند

ابوالفضل احمدی، هنرمند تعزیه‌خوان که در شب‌های قدر با اجرای تعزیه میهمان تماشاخانه سنگلج است، می‌گوید که می‌تواند در سراسر سال اجرای تعزیه متناسب با ایام سوگواری و شادی داشته باشد، اما کسی از او دعوتی نمی‌کند.

این تعزیه‌خوان که روزهای یکم، سوم و پنجم اردیبهشت ماه تعزیه‌هایی متناسب با شب‌های قدر و شهادت حضرت علی (ع) اجرا می‌کند، در گفتگو با ایسنا خواستار توجه بیشتر به هنر شبیه‌خوانی می‌شود و تاکید دارد که شبیه‌خوانی فقط در ایام سوگواری اجرا نمی‌شود بلکه برای شادی‌ها و عیدها هم تعزیه‌هایی ویژه داریم.

او که به عنوان معین البکا در این تعزیه‌خوانی‌ها حضور دارد، درباره اجرای برنامه خود در تماشاخانه سنگلج توضیح می‌دهد: در اولین شب اجرا،، یکم اردیبهشت ماه، تعزیه خوارج را خواندیم و در دو شب بعدی هم مجالس ضربت زدن و جوانمرد قصاب را داریم که هر سه در ارتباط با حضرت علی (ع) است.

احمدی با اشاره به مشکلاتی که هنرمندان تعزیه‌خوان در دوران کرونا از سر گذرانده‌اند، ادامه می‌دهد: توقع ما از دولت این است که بیش از این ما را حمایت کند و فرصت‌های بیشتری برای اشتغال و اجراهای ما فراهم آورد.

او اضافه می‌کند: تعزیه که فقط گریاندن مردم نیست بلکه تعزیه شاد هم داریم که درباره رشادت‌ها، شجاعت‌ها، تولدها و مراسم‌های ازدواج امامان است که می‌تواند در طول سال بویژه در عیدها اجرا شوند.

این تعزیه‌خوان با ابراز تاسف از اینکه مکان ثابتی برای اجرای تعزیه نداریم، می‌گوید: اگر فضای کار داشته باشیم، خود من می‌توانم بیش از ۳۰ تعزیه فقط درباره حضرت علی اجرا کنم. به هر حال تعزیه نیازمند تکیه یا حسینیه است و اجرا در تکیه با صحنه بسیار متفاوت است.

کسی ما را  دعوت به کار نمی‌کند

او با اشاره به اینکه تعزیه نزد مردم همچنان اجر و قرب دارد، ادامه می‌دهد: تعزیه به گونه‌ای است که حتی کودکان هم می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند و به عنوان نمونه می‌دانند در تعزیه یاران امام سبزپوش هستند و دشمنان ایشان سرخ پوش.

احمدی همچنین تاکید می‌کند که اعزا م گروه‌های تعزیه‌خوان به خارج از کشور و اجرای تعزیه در دیگر کشورها، زمینه مناسبی برای آشنایی مردمان دیگر کشورها با این هنر ایرانی پدید می‌آورد ضمن اینکه به این وسیله آنان با امامان شیعه نیز آشنا خواهند شد.

او با ابراز تاسف از جای خالی تدریس تعزیه و دیگر نمایش‌های ایرانی در دانشگاه‌ها یادآوری می‌کند: سال‌های گذشته در تالار محراب برای دانشجویان چندین ماه دوره آموزشی برگزار کردم. اگر تعزیه در دانشگاه‌ها تدریس شود، جوانان هم نسبت به آن گرایش پیدا می‌کنند.

احمدی ابراز امیدواری می‌کند که با برطرف شدن کرونا، تعزیه‌خوانی رونق بیشتری پیدا کند ،می‌گوید: مجالس تعزیه بسیار متنوع و در هر مناسبتی قابل اجراست ولی متاسفانه کسی امثال مرا دعوت به کار نمی‌کند در حالیکه ما می‌توانیم در تمام سال برنامه اجرا کنیم.

انتهای پیام   

   

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

سفر بدون ویزا به چین تمدید شد-پیام امروز

به نقل از یورونیوز، چین سفر بدون روادید را برای مالزی و ۱۱ کشور اروپایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *