رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از برنامه این سازمان برای افزایش ظرفیت پذیرش داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ گفت: سال گذشته ۲۷ درصد داوطلبان موفق به پذیرش در دانشگاهها شدند که پیشبینی ما این است که این آمار امسال به بالای ۳۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول پورعباس امروز در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت، در جمع خبرنگاران به جزئیات برگزاری این آزمون اشاره و اظهار کرد: این آزمون از ساعت ۸:۳۰ امروز برگزار شد و آزمون در سه صبح چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه برگزار خواهد شد و بیشترین ظرفیت ما فردا پنجشنبه، ۲۹ اردیبهشتماه برگزار خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: بیشترین تنوع رشتههای آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ صبح امروز چهارشنبه (۲۸ اردیبهشتماه) برگزار شد و ما حدودا امروز در ۶۳ رشته آزمون را برگزار میکنیم که ۶۸ هزار داوطلب در این آزمونها شرکت کردهاند و فردا نیز در ۳۵ رشته با ۳۳۱ هزار داوطلب آزمون برگزار خواهیم کرد. همچنین در روز جمعه ۲۴۷ هزار داوطلب در آزمون شرکت خواهند کرد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: در مجموع در گروههای مختلف آزمایشی آزمون کارشناسی ارشد اقبال بیشتری از آزمون علوم انسانی صورت گرفته است و بیش از ۴۰۰ هزار نفر داوطلب در گروه علوم انسانی آزمون ارشد شرکت کردند که بیشتر داوطلبان تمایل دارند از رشتههای فنی مهندسی و ریاضی به سمت رشتههای علوم انسانی گرایش پیدا کنند و این هدایت تحصیلی هدایت خوبی است که امیدواریم آثار آن را در جامعه ببینیم.
وی یادآور شد: ما اواخر خردادماه سال جاری نتایج اولیه آزمون ارشد را اعلام خواهیم کرد و داوطلبان اوایل تیرماه امکان انتخاب رشته را خواهند داشت و در نیمه اول شهریورماه نیز نتایج نهایی آزمون را اعلام میکنیم تا داوطلبان از اول مهرماه بر سر کلاسها حضور پیدا کنند.
پورعباس اظهار کرد: کنکور کارشناسی ارشد امسال در ۱۶۶ شهرستان و ۱۷۷۰ حوزه فرعی و همچنین ۳۸۱ حوزه اصلی برگزار میشود که با توجه به پروتکلهای ستاد ملی مقابله با کرونا ما تلاش کردیم این پروتکلها را رعایت کرده و تعداد حوزهها را افزایش دهیم تا در یک استانداردی که مدنظر ستاد ملی مقابله با کرونا است، آزمون برگزار شود.
وی تاکید کرد: امسال از مجموع ۶۴۷ هزار و ۲۰۹ داوطلب (با احتساب علاقهمندی به شرکت در مجموعه امتحانی دوم) حدود ۵۳ درصد آنها زنان هستند و ۴۷ درصد آنها را آقایان تشکیل میدهند و همین نسبت را در گروههای آموزشی داریم.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: ۵۷ درصد داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی و ۶۷ درصد علوم پایه را زنان تشکیل میدهند و در رشته فنی مهندسی صرفا ۲۷ درصد زنان را تشکیل میدهد و مابقی سهم مردان است. همچنین در هنر ۶۳ درصد و دامپزشکی ۶۴ درصد را زنان تشکیل میدهند.
پورعباس با تاکید بر اینکه ظرفیت پذیرش داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد افزایش خواهد یافت، گفت: ما سال گذشته بیش از ۱۳۰ هزار پذیرش در رشتههای کارشناسی ارشد داشتیم و هنوز پورتال ظرفیت باز است و دانشگاهها همچنان اعلام تکمیل ظرفیت میکنند، پیشبینی ما این است که امسال در مقایسه با سال گذشته ظرفیت بیشتری از داوطلبان را پذیرش کنیم. در واقع پارسال ۲۷ درصد از پذیرفتهشدگان در دانشگاه پذیرش شدند، اما امسال تصور ما این است که آمار ما به بالای ۳۰ درصد برسد.
وی یادآور شد: آزمون کتبی سهم ۸۰ درصدی در پذیرش داوطلبان کارشناسی ارشد ایفا خواهد کرد و ۲۰ درصد نیز معدل دوره کارشناسی تاثیر دارد و من از داوطلبان خواهش میکنم به معدلی که در هنگام ثبت نام درج کردهاند، توجه کنند؛ چرا که پس از پذیرش کنترل قطعی خواهد شد و اگر مغایرتی داشته باشد، از ثبتنام ممانعت خواهد شد. بنابراین تاکید من این است که در فرصتهای اصلاحی که در هنگام انتخاب رشته داده میشود، این معدلها ویرایش شود تا عدد صحیح نوشته شود، در واقع معمولا داوطلبان معدل را زیاد مینویسند که این امر باعث محرومیت آنها از پذیرش در دانشگاه خواهد شد.
دکتر پورعباس یادآور شد: آزمون کارشناسی ارشد در امنیت و آرامش کامل در حال برگزاری است و ما خواستار حقوق داوطلبان هستیم؛ اما توصیه ما این است که به هیچ عنوان از ابزارآلات غیراستاندارد در آزمون استفاده نشود و داشتن موبایل در جلسه آزمون به هر شکلی که باشد، ممنوعیت و محرومیت ایجاد خواهد کرد و ممکن است حتی داوطلبان سال آینده از جلسه آزمون محروم شوند. به همین جهت داوطلبان به هیچ عنوان وسایل غیراستاندارد نظیر موبایل و غیره را با خود نیاورند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: امسال امکانات خوبی در اختیار داوطلبان کارشناسی ارشد قرار میگیرد، اگرچه شرایط آب و هوایی در برخی استانها مناسب نیست، اما پیش بینی کردیم ماسک استاندارد را در اختیار آنها قرار بدهیم.
وی خاطر نشان کرد: ما به این سمت حرکت میکنیم که در آزمون سراسری که آزمون بعدی است، از همه امکانات برای استانداردسازی حوزه استفاده کنیم و این امکانات خوبی که در دانشگاهها است، باید در اختیار مردم قرار بگیرد تا نگرانی در این زمینه نباشد. ضمن اینکه همه نیروهای امنیتی، پلیس فتا، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی پای کار هستند تا مشکل امنیتی در برگزاری آزمون نداشته باشیم.
انتهای پیام