استفاده از ظرفیت بزرگ تعاونی‌های زنان در کشور

معاون وزیر کار از وجود ۱۱ هزار تعاونی زنان در کشور خبر داد و از آنها به عنوان مهمترین ظرفیت‌های بخش تعاون نام برد.

به گزارش ایسنا، در طول یک دهه گذشته تعاونی‌های بسیاری تحت عنوان تعاونی زنان در کشور تاسیس و با اقبال خوبی همراه شدند. این تعاونی‌ها در گرایش‌های‌ مختلفی اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات آن‌ها در حوزه‌های خدمات، صنایع غذایی، صنایع ‌دستی، گلیم و فرش دستباف و کشاورزی است.

امروز سازمان‌های‌ بین‌المللی، تشکیل تعاونی‌های زنان را به‌ عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابری‌های جنسی و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولت‌ها توصیه می‌کنند.

به گفته کارشناسان،  زنان ۵۰ درصد جمعیت و یک سوم تعاونی‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند و با توجه به نقش موثر آنها در توسعه اقتصاد و تولید ناخالص داخلی لازم است از ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها به نحو شایسته استفاده کرد.

معاون امور تعاون وزارت کار از وجود ۱۱ هزار تعاونی زنان در کشور خبر داده و می گوید: وجود ۱۱ هزار تعاونی زنان از مهمترین ظرفیت‌های بخش تعاون به شمار می رود.

وی ترویج و توسعه فرهنگ تعاون را از مهم‌ترین اهداف وزارت تعاون عنوان کرده و می‌افزاید: علاقه مندیم روابط خود را با حوزه و دانشگاه گسترش داده و فرهنگ تعاون را میان فرهیختگان جامعه ترویج کنیم.

آنطور که مسکنی می‌گوید: در حال حاضر تعاونی‌های بزرگی از حوزه تولید قطعات خودرو تا تولید مواد غذایی فعالیت دارند که می‌توان از طریق ارتباط میان دانشگاه و تعاون این بخش را توسعه داد.

پیش از این آمارها تا شهریور ماه ۱۳۹۹ از وجود ۱۰ هزار و ۲۶۰ تعاونی زنان با اشتغالزایی ۱۲۰ هزار نفر در کشور مشغول حکایت داشت.

در حال حاضر تعاونی‌های بانوان، ۱۱ درصد تعاونی‌های فعال کشور را به خود اختصاص داده‌ و در اشتغالزایی و درآمدزایی خانوارها اثرگذار بوده اند.

استفاده از ظرفیت بزرگ تعاونی‌های زنان در کشور

هادی ابوی ـ فعال تعاونی ـ در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پتانسیل‌های بالای تعاونی‌های زنان می گوید: علیرغم آنکه زنان در تولید و اشتغال کشور نقش آفرین هستند و در بسیاری از مشاغل خرد و خانگی حضور و فعالیت موثری دارند اما همواره با مشکلات متعددی از جمله کمبود نقدینگی، آموزش و ضعف در بازاریابی و فروش محصولات روبه رو هستند و تضمین و وثیقه در بحث دریافت وام و تسهیلات بانکی یکی از مشکلات پیش روی آنها به شمار می‌رود.

وی پیش‌بینی مشوق های بیمه‌ای و مالیاتی، اختصاص وام‌های ارزان و بلندمدت و فراهم کردن امکانات کار نظیر فضای تولید را از جمله راهکارهای حمایت از تشکل‌های تعاونی زنان عنوان می کند.

به گفته این فعال تعاونی، ارزان بودن اشتغال، توزیع عادلانه درآمد و تجمیع سرمایه‌های خرد از مزیتهای مهم بخش تعاون است.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالهای اخیر رویکرد حمایت از تشکیل و توسعه تعاونی‌های زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار و توان یاب را در پیش گرفته و در جهت رفع موانع و مشکلات تعاونی‌های زنان گام برداشته است.

اخیرا وزارت تعاون تفاهم‌نامه مشترکی را با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با هدف کمک به اشتغال زنان سرپرست خانوار با تاکید بر تشکیل و پیاده سازی الگوی تعاونی به امضا رساند و با کاهش زمان صدور مجوزهای کسب و کار، تسهیل فرایند راه اندازی کسب و کارهای خانگی را سرعت بخشید.

سیر تاریخی فعالیت بانوان در ایران نشان می‌دهد که زنان از دیرباز در زمینه‌های مختلف از صنایع دستی و مشاغل هنری گرفته تا تولید فرش دستباف، گیاهان دارویی و امور باغی و کشاورزی فعالیت داشته و سهم بسزایی از نوآوری و شکوفایی اقتصاد و اشتغال خرد و خانگی در قالب تعاونی‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، ‌ کارشناسان بر این باورند با توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های بالای زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی، انعطاف پذیری و پایداری تعاونی‌های زنان در عرصه فعالیت و حضور به موقع در مواقع بحرانی نظیر کرونا را باید از ویژگی‌های بارز این تشکل‌ها دانست.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

گروگان گیری مرد ثروتمند افغانستانی در جنوب تهران/ گروگانگیرها ۱۰میلیاردتومان پول گرفتند

۰۲ / ۰۹ / ۱۴۰۳ – ۱۵:۱۶:۲۷ آبان امسال، مرد جوانی به پلیس پایتخت مراجعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *