افزایش کنکوری‌های علوم انسانی/زنان کمترین متقاضیان گروه ریاضی

رئیس مرکز اجرای آزمون های سازمان سنجش با بیان اینکه یک میلیون و۴۸۷ نفر در کنکور امسال شرکت کردند، گفت: زنان بیشترین شرکت کنندگان این آزمون هستند و متقاضیان گروه علوم انسانی افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، مهندس عزیزی در آیین هماهنگی کنکور ۱۴۰۱ در استان مرکزی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: کنکور فرآیندی است که اگر به درستی و با دقت انجام نشود در بلندمدت نتیجه منفی آن آشکار خواهد شد و کشور به اهداف بلندمدت خود نخواهد رسید. بنابراین درصورتی که کنکور به درستی برگزار نشود، کشور با مشکلات قابل توجهی مواجه می‌شود. 

وی عنوان کرد: در بهمن ماه و اسفند ماه سال گذشته دو مرحله ثبت نام آزمون سراسری داشتیم و تعداد ثبت نام کنندگان در آزمون سراسری به صورت تقریبی و بدون غربالگری، یک میلیون و۴۸۷ هزارنفر بوده است. از این تعداد ۹۱۲ هزار و۸۶۹ نفر زن  و ۵۷۳ هزار و ۸۳۶ نفر مرد هستند. 

عزیزی ادامه داد: نسبت ۶۱ درصدی تعداد بانوان شرکت کننده در کنکور نشان‌دهنده انگیزه بیشتر آنان برای کسب علم و دانش در کشور توسط بانوان است. 

عزیزی توضیح داد: ثبت نام در گروه علمی رشته انسانی بر خلاف رشته ریاضی با افزایش داوطلبان مواجه بوده است. در گروه علوم انسانی آزمون سراسری سال جاری ۴۱۲ هزار و ۵۸۸ نفر شرکت کرده‌اند در حالیکه در رشته ریاضی این رقم به ۱۴۲ هزار و ۷۲۱ نفر می‌رسد که تنها ۳۶ درصد از داوطلبین علوم ریاضی را بانوان تشکیل می‌دهند. 

وی تشریح کرد:  آزمون سراسری از ۸ تا ۱۱ تیرماه برگزار خواهد شد. از یک میلیون و ۴۸۷ هزار نفر که در آزمون سراسری ثبت نام کرده‌اند، ۲۴ هزار و ۴۵۶ نفر متعلق به استان مرکزی هستند. از این تعداد ۲۶۴۳ نفر در گروه ریاضی، ۶ هزار و ۴۰۷ نفر گروه علوم انسانی، ۹ هزار و ۶۰۶ نفر علوم تجربی، ۲ هزار و۵۴۳ نفر رشته هنر و ۳ هزار و ۲۵۷ نفر در رشته زبان خارجی ثبت نام کرده‌اند.

 عزیزی افزود: بطور کلی از ۲۴ هزار و ۴۵۶ نفر ثبت نام کننده در استان مرکزی، ۱۵ هزار و ۵۴۷ نفر خانم و ۸ هزار و ۹۰۷ نفر آقا هستند. 

همچنین مهران شاه منصوری معاون آموزشی دانشگاه اراک نیز در این آیین گفت: سابقه کنکور در کشور به سال ۱۳۴۸ بازمی‌گردد و با لحاظ دو الی سه سال انقلاب فرهنگی و تعطیلی کنکور، این آزمون‌ها تاکنون  ۵۲ بار برگزار شده است و  تغییرات زیادی را تجربه کرده است.

وی تاکید کرد:  کنکور واژه‌ای با ریشه فرانسوی است که تمامی خانواده‌ها در مقاطع مختلف زندگی با آن روبرو بوده و نظرات مثبت و منفی متفاوتی را درخصوص آن دارند. 

شاه منصوری یادآورشد: در بسیاری از  کشورهای پیشرفته نیز این آزمون برای ورود دانشجویان به دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و مانند کشورما به دلیل قرارگیری در پیک جمعیتی شانس قبولی در برخی رشته‌ها بالای ۱۰۰ درصد و برخی رشته ها شانس قبولی پایین بوده و رقابت بالاست. 

وی تاکید کرد: در بسیاری از رشته‌ها نسبت متقاضی به ظرفیت، یک به ۱۲ است و رشته‌ پزشکی نیز جزو رشته‌های پر متقاضی یه شمار می‌رود. 

انتهای پیام 

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *