افزایش ۲۰ درصدی رشد صادرات ایران به پاکستان در سال گذشته-پیام امروز


فهیمه دامرودی دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و پاکستان در برنامه رادیویی گفت: در اردیبهشت ماه امسال طی سفری که رییس جمهور ایران به پاکستان داشتند که در این سفر تفاهم نامه‌هایی میان ایران و پاکستان انجام شد که یکی از تفاه نامه‌ها تجارت آزاد و تهاتر کالا میان دو کشور بود و همچنین دستیابی به حجم صادرات و واردات کالا به رقم ۱۰ میلیارد دلار بوده است.

 او تصریح کرد: حدود ۸۰ درصد واردات ایران از پاکستان انواع برنج بود، بعد از برنج دام زنده و گوشت با ۱۴،۵ میلیون دلار، انبه با ۱۲.۲ میلیون دلار، کنجد با ۶.۹ میلیون دلار اختصاص دارد و موز، نخ و پارچه، لوله‌های بدون درز، ماشین آلات بسته‌بندی و ماشین آلات مکانیکال صنعتی از دیگر کالا‌های وارده از پاکستان به ایران بودند.

دامرودی افزود:  در حال حاضر ما هیچگونه نقل و انتقال بانکی با کشور پاکستان نداریم و یکی از کار‌هایی که می‌توان انجام داد این است که تهاتر صورت گیردو به نظر من باید یک صندوق معاملات بانکی باید ایجاد شود ولی کشور مقابل در این خصوص هیچگونه نظری را اعلام نکرده است.

او تصریح کرد:اگر تجارت آزاد برقرار شود دیگر نیازی به تهاتر کالا با کشور پاکستان نداریم و تمامی موانع برطرف خواهد شد، همچنین بانک مرکزی ما هم باید بپذیرد که ما باید در حال حاضر تهاتر را تا زمان تجارت آزاد با این کشور را بپذیرد ما چندین بار جلساتی با کشور پاکستان بدون هیچ دستاوردی به پایان رسیده است.

دامرودی گفت: در حال حاضر سقف تجارت میان دو کشور ایران و پاکستان افزایش داشته است ولی صادرات ایران به این کشور در سال گذشته نزدیک به دو میلیارد و ۷۹ میلیون دلار بوده است که همچنین واردات از پاکستان به کشورمان هم بیش از ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.

دبیركل اتاق بازرگانی مشترك ایران و پاكستان تصریح كرد: صادرات ایران به پاكستان سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۰ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش همراه بوده و واردات ایران از پاكستان نیز ۱۱۹ درصد در وزن و ۱۷۰ درصد در ارزش افزایش داشته است.

خبرنگار:رضا زارع


Source link

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

توان رقابت با محصولات درجه یک ترک را داریم

۰۴ / ۰۹ / ۱۴۰۳ – ۱۳:۲۸:۴۷ مدیرعامل تولیدی لیتا: با ۱۰ درصد توان کار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *