عارف عبداللهی ،کارشناس رسانه در یادداشتی که به رشته تحریر درآورده امام خمینی(س) را از نگاه اندیشمندان و رهبران سیاسی زمان خود مرور کرده است.
به گزارش ایسنا در یادداشت عارف عبداللهی ،کارشناس رسانه درباره امام خمینی (ره) میخوانیم:
انقلاب اسلامی ایران بدون شک یکی از رخدادهای بزرگ جهان معاصر بوده است. پدیده ای که اندیشمندان بزرگ جهان را اعم از شرقی و غربی، با هر دین و مسلک و اندیشه ای به تعظیم واداشته است.
حتی کسانی که در دسته مخالفان این انقلاب قرار می گرفتند نتوانستند عظمت و اهمیت این رخداد را ندیده بگیرند و شگفتی خود را از وقوع آن ابراز نکنند. پیروزی مردمی بدون سلاح و با دستان خالی بر حکومتی که از بهترین امکانات نظامی روز برخوردار بود و ابرقدرتی چون آمریکا با تمام قدرت از آن پشتیبانی می کرد برای متفکران و سیاستمداران جهان جای تعجب داشت.خروش قدرت ایمان بر تمام مادی گرایی غربی و تشکیل حکومت بر مبنای دین الهی در دنیایی که با سرعت مسیر سقوط در دره بی خدایی و بی دینی را می پیمود.
آنچه بیش از همه ذهن اندیشمندان و بزرگان جهان را به خود مشغول کرد، چرایی و چگونگی این انقلاب عظیم بود. آنان در تحلیل های خود، بارها و بارها این انقلاب را ستودند و البته برخی دیگر نیز از درک ابعاد آن اظهار عجز کردند.
بی تردید امام خمینی (ره) یکی از شناخته شده ترین رهبران دینی و سیاسی جهان در دوران خود، دوران معاصر و اعصار آینده خواهد بود و در میان نخبگان ایران و جهان جایگاهی رفیع دارد . سید روحالله خمینی در شامگاه شنبه ۲ ژوثن سال ۱۹۸۹ در بیمارستان به علت ایست قلبی درگذشت، وی در این زمان ۸۶ سال داشت.
اندیشمندان و رهبران سیاسی زیادی در زمان حیات و پس از ممات ایشان اظهار نظرهایی در وصف امام خمینی (ره) کرده اند که برخی از آنها به اختصار به قرار ذیل است.
* نلسون ماندلا رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی : امام خمینی(س) فرزند مشهور اسلام بود. او در امر نشان دادن راه درست به نسلهای حاضر و آینده مسلمانان سهم به سزایی داشته است.
* راشد الغنوشی رهبر جنبش اسلامی النهضه تونس: شخصیت امام خمینی(س) به مثابه رهبری عقیدتی، سیاسی و انقلابی که رنج همهی زحمتکشان را به دوش دارد، جلوه میکند که در واقع تبلور آمال و آرزوهای همهی ملت است و آنها را در مسیری روشن و درست هدایت میکند.
* فهمی هویدی اندیشمند بزرگ جهان عرب : امام خمینی(س) پیروزی مستضعفین و پیشرفت مهم موازع اسلامی را در جهان معاصر محقق ساختند. گفتههای ایشان ثابت نمود که دین عنصری فعال و موثر در بر انگیختن ملتهاست. برخلاف کسانی که مدعی بودند که دین عنصری است برای افیون ملل و عامل خمودی و سستی آنها.
* دکتر حسن البناء رهبر وقت اخوان المسلمین: حضرت امام خمینی(س) اندیشمندی است که هزارهی دوم میلادی را به پایان برد و پیوسته پرتو افکار نورانیاش بر فراز هزارهی سوم خواهد درخشید. اندیشمندی که خاستگاه تفکرش اسلام ناب و اندیشههای اصولی بوده و در بردارندهی گرایشهایی است که همان میراث اهل بیت(ع) است.
* الوین تافلر اندیشمند و نظریه پردازی مشهور آمریکایی: امام خمینی(س) با استفاده از نیروی مذهب، بخش قابل توجهی از قدرتی که مدتها در انحصار دولتها بود در کنترل گرفت. وقتی امام خمینی(س) فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کردند در واقع برای حکومتهای دنیا پیامی تاریخی فرستاد که بسیاری از دریافت و تحلیل آن عاجز ماندند و مظنون واقعی پیام امام(س) چیزی نبود مگر فرا رسیدن عصری جدید از حاکمیت جهانی، که غربیها باید آن را با دقت مورد نظر و بررسی قرار دهند زیرا امام خمینی(س) نخبهای است که حرکتی را شروع کرده است و در ادامه حرکتش قلمرو اندیشههای بشری، هم جایگاه حکومتهای دولتی و هم اقتدار دولتهای ملی و محلی را تغییر میدهد.
* احمد شیخ زهیر امام جماعت مسجد شهر بوستون آمریکا : امام خمینی(س) در قلب ماست و همه او را عاشقانه دوست دارند.
* علی حسن مووینی رئیس جمهور وقت تانزانیا : امام خمینی(س) رهبر انقلاب اسلامی ایران در زمان ما به پیروزی مظلومین علیه ظالمین کمک به سزایی کرد. این انقلاب نیروی خود را مصروف مبارزه برای آزادی آفریقا از استعمار و نیز مبارزهی جهانی علیه ظلم و استثمار نمود.
* راجیو گاندی نخست وزیر فقید هند : با رحلت امام خمینی(س) جهان یک رهبر روحانی و انقلابی عظیم و دارای دید وسیع را از دست داده است.
* امام بخاری رهبر مسلمانان هند: امام خمینی( س) مردی مومن، مجتهد، تاریخ ساز در سده اخیر بود، مرد مجاهدی که نظیر او در صد سال اخیر وجود نداشته است. امام خمینی(س) چنان ذخیرهای در دنیا باقی گذاشت که صدها سال زبانزد همه خواهد بود.
*عمر کرامی نخست وزیر اسبق لبنان: بیداری اسلامی در جهان مرهون قیام امام خمینی(س) است.
* اسقف کاپوچی اسقف بیت المقدس: امام خمینی(س) فقط متعلق به ایران نیست. تمام محرومان دنیا چه مسلمان و چه غیر مسلمان او را نجات دهندهی خود می دانند.
* دکتر رمضان عبدالله دبیر کل جنبش جهاداسلامی فلسطین: امام خمینی(س) الگوی والای بشریت برای رسیدن به عزت، کرامت و سربلندی است و باید سیرهی امام راحل برای امت اسلامی بازگو شود تا این امت راه درست زندگی کردن را در پیش گیرد. امام(س) برای امت اسلامی بازگو شود تا این امت راه درست زندگی کردن را در پیش گیرد. امام راحل(س) برای انسانهای مصلح و برای نسلهای آینده چراغ هدایت، توشهی زندگی و ذخیرهی انسانیت است.
*شهید فتحی شقاقی رهبر پیشین سازمان جهاد اسلامی فلسطین: پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به مردم فلسطین اعتماد به نفس داد. این انقلاب به ما فهماند که پیروزی ما در گرو پیروزی از امام خمینی (س) است. انتفاضه یکی از ثمرات بیداری اسلامی است که امام خمینی (س) در منطقه و بویژه در فلسطین به وجود آورد.
* نوری مالکی نخست وزیر عراق: امام خمینی(س) ثابت کرد که اسلام قادر است بر اساس اصول اندیشهها و حفظ هویبت خود در عصر پیشرفت علوم حکومت تشکیل دهد. مستضعفان جهان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با الهام از رهنمودهای ایشان با روحیه ی حق طلبی به مقابله با استکبار نسبت به جمهوری اسلامی کینه می ورزند، شعار نه شرقی نه غربی که امام مطرح کرد، کشورهای کوچک جهان را به استقلال طلبی در برابر قدرتهای بزرگ تشویق کرد.
*جلال طالبانی رئیس جمهور عراق: قاطعیت امام(س) در رویارویی با استعمار و توطئههای آنها، خاری در چشم استعمارگران بود و حرکت امام توانست توطئههای آنان را خنثی سازد.
* مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق: امام خمینی(س) به عنوان بزرگترین شخصیت سیاسی و دینی عصر، افقهای تازهای در برابر مسلمانان و مظلومان جهان گشود. کردهای عراق همواره از حمایت معنوی و انسانی امام(س) بهرهمند بوده و ارادت خاصی به ایشان دارند.
* بی نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاکستان: جمهوری اسلامی برای ما از اهمیت بسیاری برخودار است . پیام های امام خمینی(س) در آینده نیز چراغ هدایت مسلمانان است و ملت های مسلمان در آینده نیز از پرتو نورانی افکار و اندیشه های والای حضرت امام استفاده خواهند کرد.
* غلام اسحاق خان رئیس جمهور وقت پاکستان: امام خمینی(س) تنها رهبر ایران نبودند بلکه رهبر بزرگ جهان اسلام بودند. ایشان شخصی بسیار شجاع و دارای بینش عمیق اسلامی و عزتی که به اسلام برگرداندند تا ابد باقی خواهد ماند.
* دکتر مصطفی ایوب دانشمند مسلمان آمریکایی و مسؤول گروه مطالعات ادیان در دانشگاه تامبل آمریکا: بنده معتقدم که از جمله مهم ترین تاثیرات نهضت امام خمینی رحمه الله این بوده که حکومت در یک کشور بزرگ و با اهمیت اسلامی را از ماهیت لائیکی آن به ماهیت اسلامی و دینی مبدل ساخت و بدین ترتیب جمهوری اسلامی الگویی برای جنبش های اسلامی جهان گردید. من بر این باورم که از لحاظ قدرت فکری، امام تنها یک فرد یا پدیده فردی نبود بلکه یکی از سازندگان تاریخ بود.
* دکتر ادریس کتانی نویسنده معروف مراکشی و از اعضای مجمع کبار العلماء مغرب : به عقیده من مهم ترین کار امام خمینی(س) حفاظت از اسلامی ماندن انقلاب پس از پیروزی بود. برای توضیح مطلبم نیاز دارم قسمتی از تاریخ معاصر را که، خود شاهد آن بودهام برای شما بازگو کنم.
* احمد هوبر اندیشمندان مسلمان اهل سوئیس: هنگامی که من از سال ۷۹- ۱۹۷۸ (۵۷- ۱۳۵۶) به مطالعه درباره امام خمینی رحمهالله به خصوص از منابع ایرانی شروع نمودم، به طرز عجیبی شگفت زده شدم، چراکه امام خمینی (س) اولین رهبر مذهبی در قرن ماست که انقلابی را به وجود آورد که همزمان سه وجهه مذهبی، سیاسی و فرهنگی را در خود جمع کرده بود.
* دکتر غیاث الدین صدیقی متفکر آزاد اندیش انگلیسی و عضو پارلمان مسلمانان انگستان: شخصیت امام خمینی(س) تاثیر عمیقی بر دنیای جدید و به خصوص بر امت اسلامی داشته است. مدتها بود که ما رهبری نداشتیم که آنچه را میگفت تاثیر داشته باشد. به نظر من این مهمترین خصوصیت امام خمینی(س) بود، مردم احساس میکردند که هر آنچه ایشان انجام میدادند، هیچ دلیلی جز برای عزت اسلام و کیان اسلامی نداشت.
* پروفسور حامد استاد اسلام شناسی در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا ک یک مسلمان هرچه قدر بخواهد از یک شخصیت بزرگ معنوی تعریف و تمجید کند، به خاطر آنکه بزرگی و عظمت تنها از آن خداست و نمیتوان شخصی غیر از خداوند را با این صفات خواند، بهتر است در عوض به کارگیری چنین لفظی گفته شود که عظمت و بزرگی خداوند بنحو نادری در آن فرد جلوه پیدا کرده و او را به آیتی از «الله» مبدل ساخته است. امام خمینی(س) قطعا چنین آیتی بود. هرکس که سعادت حضور درکنار او را داشته باشد میداند، زیارت وی حتی هنگامی که او یک کلمه سخن نیز نمیگفته، عمیق ترین تاثیر را بر روی آدمی میگذاشت. راز این تاثیر در همان ویژگی الهی نهفته است.
* میخائیل گورباچف رهبر شوروی سابق: او فراتر از زمان میاندیشید و در بعد مکان نمیگنجید. او توانست اثر بزرگی در تاریخ جهان برجای بگذارد.
* هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا: آیتالله خمینی، غرب را با بحران جدی برنامه ریزی مواجه کرد، تصمیمات او آنچنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامه ریزی را از سیاستمداران و نظریه پردازان سیاسی میگرفت. هیچکس نمیتوانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند، او با معیارهای دیگری، غیر از معیارهای شناخته شده در دنیا، سخن میگفت و عمل میکرد. گویی از جایی دیگر الهام میگرفت، دشمنی آیتالله خمینی با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.
* دکتر فرانسیسکو اسکودرو بداته رئیس فدراسیون جوامع اسلامی اسپانیا: چهره حیات بخش امام خمینی(س) در جهان اسلام امری غیر قابل اغماض می باشد و ایشان یکی از بزرگترین شخصیتهای قرن حاضر محسوب می شوند.
* جیمی کارتر رئیسجمهور اسبق آمریکا: آیت الله خمینی در کشورش بهعنوان یک قهرمان بزرگ تلقی میشود.
* هنری کیسینجر استراتژیست و مشاور یهودیالاصل رئیسجمهور سابق آمریکا: آیت الله خمینی، غرب را با بحران جدی برنامهریزی مواجه کرد، تصمیمات او آنچنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامهریزی را از سیاستمداران و نظریهپردازان سیاسی میگرفت. هیچکس نمیتوانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند، او با معیارهای دیگری، غیر از معیارهای شناختهشده در دنیا، سخن میگفت و عمل میکرد، گویی از جایی دیگر الهام میگرفت، دشمنی آیتالله خمینی(ره) با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.
* بنبلا نخستین رئیسجمهور الجزایر: ملل عرب باید زنده شدن اسلام را در قرن بیستم مدیون انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی(ره) بدانند. این انقلابی است که دنیای غرب را اجباراً دگرگون خواهد ساخت و بسیاری از رژیمهای موجود در جهان عرب دیر یا زود سقوط خواهند کرد زیرا آوای نهضت امام خمینی(ره) در دورافتادهترین نقاط جهان اسلام به گوش میرسد.
* برهانالدین ربانی رهبران جهادی افغانستان : امام خمینی(ره) کاپیتالیسم و کمونیسم، را مردود خواند و راه نجات بشریت را تنها در پیروی از تعالیم والای اسلام میدانست. او در برابر مستکبران شرق و غرب، قوی و مقاوم ایستاد و با هر نوع فساد و توطئه پنجه نرم کرد، ایشان بزرگمرد تاریخ معاصر جهان اسلام است.
* محمد حسنین هیکل نویسنده مشهور مصری: امام خمینی مردی بزرگ بود که از دورانی دیگر آمده بود.
انتهای پیام