در نشست انعقاد تفاهمنامه مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری و “ساتکاب”، انواع شرکتهای دانشبنیان و استارتآپ مورد نیاز صنعت آب و برق برای حل مشکلات این صنعت مورد بررسی قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، نشست انعقاد تفاهمنامه مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری و شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) امروز دوشنبه دوم خردادماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری برگزار شد.
سید مهدی پاکذات، رئیس مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اهمیت مسئله آمایش سرزمینی در کشور گفت: پس از انجام نقش مؤثر در سند ملی آمایش، وظیفه دیگری در راستای تحقق این سند ملی در دستور کار مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری قرار گرفت.
وی در خصوص وظایف مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری، اظهار کرد: دو وظیفه کمک به الزامات تحقق و اجرایی شدن سند آمایش در کنار افزایش وضوح تصویر افق این سند جزو وظایف ما است.
پاکذات در تشریح ارتباط این وظایف با وزارت نیرو، تاکید کرد: بند ۱۱ الزامات تحقق و اجراییشدن سند آمایش به وزارت نیرو مرتبط است و به مسئله آب قابل برنامهریزی میپردازد که مجموعه مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری میتواند در این حوزه کمک کند.
رئیس مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری ادامه داد: رسیدن به تصویر مطلوب افق ۱۴۲۴ که در سند ملی آمایش تصویب شده در حوزههایی نظیر آب، برق و انرژی تجدیدپذیر مورد تاکید قرار گرفته، از دیگر مفاد همکاری ما و وزارت نیرو است.
پاکذات گفت: مطالعه کلانروندها و شناسایی فرصتهای نقشآفرینی در آینده میتواند زمینه برنامهریزی در مجموعه دستگاههای کشور از جمله وزارت نیرو را مهیا کند.
وی افزود: این آمادگی در مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری وجود دارد که در شکلگیری این تصویر به وزارت نیرو کمک کند. همچنین تدوین نظام مسئله اقتصاد دانش بنیان با توجه به لزوم بهرهبرداری همهجانبه در فضای کشور از دیگر موارد همکاری است.
رئیس مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با بیان اینکه این مطالعات میتواند در گروه آمایش سرزمین ما انجام شود، ادامه داد: در مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری یکی از پنج گروه پژوهشی، گروه آیندهنگری و فناوریهای نوین است که در سال جاری به دلیل نقش این مرکز در تحقق شعار سال، ماموریتی را در این گروه تعریف کردیم و این ماموریت تدوین نظام مسائل شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان است.
پاکذات گفت: طبق بررسی ما در این گروه، شرکت ساتکاب اگر بخواهد در حوزه دانش بنیان با نگاه آیندهنگرانه نگاه کند، به چهار نوع شرکت دانشبنیان و استارتآپ نیاز دارد؛ نوع اول شرکتهای دانش بنیانی که در حوزه تولید کار میکنند. نوع دیگر؛ بحث شرکتهای استارتآپی است که در بحث لجستیکی و فینتک و بخش تحریمی میتوانند کمک کنند تا بخش تامین و تهیه کالاها با سهولت بیشتری اتفاق بیفتد. مدل سومی نیاز ما استارتآپهایی هستند که در موضوع کلانداده کار میکنند. دسته چهارم شرکتهایی هستند که در حوزههای مدیریتی همچون منابع انسانی، برنامهریزی لجستیک و … میتوانند به ما کمک کنند. نظام برنامهریزی خارج از دستگاههای اجرایی دولتی را ایفا کند و بتواند از دغدغه و ایدههای آنها در ارتقای برنامه هفتم توسعه استفاده کند.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: در جلساتی که در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد، بنا شد در خصوص برنامه هفتم توسعه کشور مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری نقش حلقه واسطه بین ذینفعان نظام برنامهریزی خارج از دستگاههای اجرایی دولتی را ایفا کند و بتواند از دغدغه و ایدههای آنها در ارتقای برنامه هفتم توسعه استفاده کند.
در ادامه مراسم مجتبی اکبری، مدیرعامل شرکت ساتکاب با بیان اینکه شرکت ساتکاب از دهه ۳۰ در حوزههای ساخت، مدیریت ساخت و تولید کالای آب و برق فعالیت میکند، گفت: شرکتهای بزرگی همچون ایران ترانسفور به صورت غیر مستقیم و شرکت صنایع آب و برق کشور مشغول خدمت رسانی در کشورمان هستند.
وی ادامه داد: طی چندسال گذشته تحریمهای ظالمانه مشکلات زیادی را برای آب و برق ما ایجاد کرد، اما چندین ثبت اختراع داریم که به زودی معرفی میشود. در بحث هوشمندسازی و ارائه الگوی مصرف با استفاده از هوش مصنوعی هست که شرکتهای دانش بنیان مشغول کار در این حوزه هستند. برای شفافیت موضوع نیاز به این هست که کارهای هوشمندسازی فناورانه در این مجموعه قرار بگیرند مثل دستگاههای آیتی و کنتورهای هوشمند.
اکبری افزود: ساتکاب بحث ساماندهی شرکتهای دانشبنیان این حوزه را نیز بر عهده دارد و ۷۰۰ شرکت در این حوزه شناسایی شدند و بحثهای مزایدهای دارند. این شرکتهای دانشبنیان با چالشهایی مواجه شدند. مسئله این است محصول خود را باید تجاریسازی کنند تا مردم از آن استفاده کنند، همین محصولی که شرکتهای دانشبنیان تولید میکنند، توسط شرکتهای چینی از ما کپیبرداری میشود و ما در بحث تجاریسازی مشکل داریم.
مدیرعامل ساتکاب بیان کرد: اگر قرار است اتفاقی در صنعت بیفتد، نیاز به تجاریسازی محصولات داریم. شرکت ساتکاب به سراغ تولید نوآورانه آمده و برای آن یک نظامنامه قوی میخواهیم که باید در کمیسیون اقتصاد تصویب شود و نیاز داریم که کار پر قدرتی انجام شود و بحث دیگر اینکه در هفدهم بهمن ۱۴۰۰، موضوع توسعهای شدن شرکت ساتکاب را پیگیری کردیم، یعنی شرکت ساتکاب در بخشهای محروم تا ۴۹ درصد سرمایهگذاری کند و بعد از پنج سال هم به همان شرکتهای مربوطه واگذار کنیم.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: ما نیازمند این هستیم که صنعت آب و برق یک صنعت نوآورانه و هوشمندانه شود. باید نخبهها را در کشور حفظ کنیم و مسئله صنعت آب و برق نیز همین است و شرکت اعتقاد به مدیریت دانش همه جانبه دارد. مجموعه ساتکاب آمادگی کامل دارد تا در مناطق آزاد و بخشی از مناطق دیگر، شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای صنعتی در حوزه آب و برق ایجاد کند.
در پایان این مراسم، تفاهمنامهای به منظور حل مسائل کشور و استفاده مطلوب از ظرفیتها و توانمندیهای علمی، پژوهشی و اجرایی بین مرکز پژوهش و توسعه آیندهنگری و شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) به امضا رسید.
انتهای پیام