اولین جلسه تشکیل نظام فنی و اجرایی قطار شهری تهران به همت ستاد مهندسی پیشرفت دانشبنیان شرکت بهرهبرداری متروی تهران با حضور مهدی شایسته اصل مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، بابک احمدی مدیرعامل بخش حملونقل ریلی گروه مپنا و جمعی از مدیران برگزار شد.
به گزارش ایسنا، بنا براعلام مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، بابک احمدی مدیرعامل بخش حملونقل ریلی (مپنا) در پایان این جلسه با اشاره به اینکه کشور ما در صنعت حملونقل ریلی در حوزه بینشهری قدمت بسیاری دارد اما در حوزه درون شهری، این صنعت جوان است، گفت: زیر ساختهای لازم در زمینه قوانین، مقررات و استاندارهای لازم در تضمین کیفیت و سطح خدمات، منسجم نیست و نیاز به تدوین دارد اگرچه استاندارهای بینالمللی در حوزه فنی حملونقل ریلی درون شهری داریم اما توصیه استاندار بینالمللی این است که هر کشور استانداردهای بومی شده خود را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اقتضائات کشور ما نیز ایجاب میکند این سطح از بومیسازی را در استانداردهای کشور داشته باشیم و قابلیتهای اجرا و بهرهبرداری را برایش فراهم کنیم.
مدیرعامل بخش حملونقل ریلی گروه مپنا ادامه داد: در حال حاضر تشکیل نظام فنی و اجرایی قطار شهری تهران باید محقق شود که بعد از تنظیم و اجرا بتواند بهعنوان پایلوت در سیستم قطار شهری کلانشهرهای کشور مورد استفاده قرار گیرد و در سطح بالاتر بتواند بهعنوان یک استاندارد ملی به تمامی سیستمهای قطار شهریهای کشور ابلاغ شود.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح از تجارب راهآهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت مپنا بهعنوان بازوی مشورتی و کارشناسی و سیستمهای کارشناسی و مشاورهای که در گذشته نظام تعمیرات و نگهداری ناوگان ریلی کشور را پیادهسازی کردهاند، برای غنیتر شدن این کار استفاده میکنیم، افزود: کار را با یک تیم مشترک از گروه مپنا و شرکت بهرهبرداری متروی تهران و سازمان شهرداریها، کانون دانشآموختگان دانشگاه علم و صنعت و انجمن صنایع ریلی شروع میکنیم و از انجمن حملونقل ریلی هم کمک خواهیم گرفت.
وی گفت: باتوجهبه اینکه تجربه این موضوع در حملونقل ریلی بینشهری وجود دارد فکر میکنم در یک دوره یکساله نظام فنی اجرایی شرکت بهرهبرداری قطار شهری تهران را تدوین و برای پیادهسازی آماده کنیم .
بابک احمدی با اشاره به اینکه حرکت به سمت پیادهسازی و استقرار نظام فنی مهندسی ریلی کشور در کلان اعم از (درون شهری و برونشهری) چند سالی زمان میبرد، خاطرنشان کرد: قطعاً برای شروع، تدوین نظام فنی اجرایی حملونقل ریلی درون شهری در اولویت قرار میگیرد و بعد از آن به سمت یکپارچه سازی درون شهری و برونشهری حرکت خواهیم کرد.
انتهای پیام