چین قصد دارد طی سالهای آینده، یک نیروگاه خورشیدی را در فضا راهاندازی کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، چین طی یک پروژه جاهطلبانه که چندین کشور دیگر به دنبال تقلید از آن هستند، طرحهایی را برای ساخت نیروگاه خورشیدی در فضا ارائه کرده است.
پنلهای خورشیدی زمینی در حال حاضر تفاوتی واقعی را در تولید انرژی ایجاد میکنند زیرا ما سعی میکنیم تا سوختهای فسیلی را کنار بگذاریم اما گاهی اوقات پوشش ابر باعث میشود که سیستم، کارایی کامل را نداشته باشد.
دانشمندان و مهندسان چینی برای برطرف کردن این مشکل، در حال کار کردن روی راهی برای ساختن یک نیروگاه خورشیدی در فضا هستند که میتواند انرژی ذخیرهشده را به زمین بفرستد. پژوهشگران این پروژه ادعا میکنند که چنین تاسیساتی میتوانند انرژی را تا شش برابر بیشتر از تاسیسات روی زمین تولید کنند.
اگرچه چین قصد داشت نخستین فناوری انتقال انرژی خورشیدی خود را در سال ۲۰۳۰ راهاندازی کند اما دستاندرکاران این پروژه گفتند که پیشرفتهای فناوری به این معنی است که اکنون چین میتواند در سال ۲۰۲۸، تجهیزات خود را در فضا آزمایش کند.
این فناوری آزمایشی که به گفته دانشمندان میتواند انرژی خورشیدی را به ریزموجها یا لیزر تبدیل کند، به ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتری خواهد رفت.
اگر تأسیسات آزمایشی به طور مؤثر کار کنند، تنها حدود ۱۰ کیلووات برق تولید خواهد کرد. سپس، میتوان مقیاس آن را برای تولید بیشتر افزایش داد.
در هر حال، اگر پژوهشگران چینی بخواهند در تلاش خود برای پرتاب ریزموجهای پرقدرت در فواصل گسترده موفق شوند، خیال آنها در مورد اندازه چالشی که پیش رو دارند، باطل نیست.
مسائلی از این قبیل، مانعی برای تحقق یافتن این پروژه به شمار میروند.
- سرد کردن مؤثر انواع مولفههای ضروری
- مونتاژ زیرساختهای بسیار بزرگ در مدار با پرتابهای متعدد
- نفوذ در جو در همه شرایط آب و هوایی با پرتوهای فرکانس بالا
- جلوگیری از آسیب سیارکها، زبالههای فضایی یا حمله عمدی
چین قصد دارد یک نیروگاه فضایی را در مقیاس کامل و در چهار مرحله بسازد و اجزای لازم را طی پرتاب یک مجموعه موشک، به فضا منتقل کند.
مهندسان قصد دارند پس از نخستین پرتاب، نسخه قویتری از این فناوری را در سال ۲۰۳۰ به مدار زمین بفرستند تا به هدف خود در راهاندازی یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی با قابلیت ارسال نیرو به کاربران نظامی و غیرنظامی در سال ۲۰۳۵ دست یابند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نیروگاه تا سال ۲۰۵۰ میتواند تولید برق را به دو گیگاوات افزایش دهد که تقریبا دو برابر سطح آن در یک نیروگاه هستهای است.
چین در چند سال گذشته، ایده نیروگاههای خورشیدی مبتنی بر فضا را به طور فعال دنبال کرده است. این در حالی است که سایر کشورها از جمله آمریکا، ژاپن، انگلستان، هند و روسیه نیز در حال بررسی این ایده هستند.
ناسا ماه گذشته اعلام کرد که به همراه نیروی هوایی آمریکا، در حال بررسی طرحهای مشابه است. انگلستان نیز در اوایل سال جاری فاش کرد که در حال بررسی یک پیشنهاد ۲۰ میلیارد دلاری با تعدادی از پیمانکاران دفاعی اروپا است تا یک نیروگاه خورشیدی را تا سال ۲۰۳۵ در فضا راهاندازی کند.
انتهای پیام