ایسنا/قم ظریفیان یادآور شد: بنیاد نخبگان به جامعه نخبگانی این مسئله را یادآور میشود که نخبگان نباید یک قشر متوقع بار بیایند بلکه باید در عین اینکه از حقوق خودشان بهرهمند میشوند نسبت به جامعه و زیستبوم خود مسئولیتشناس باشند و مسئولانه رفتار کنند.
دکتر محمدحسین ظریفیان رئیس بنیاد نخبگان استان قم در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه بهمناسبت دوازدهمین سالروز افتتاح بنیاد نخبگان استان قم با هدف تشریح دستاوردها و تبیین برنامههای این بنیاد در سالن شهدای جهاد علمی بنیاد برگزار شد، بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان که از سال ۸۳ به دستور رهبر معظم انقلاب به ریاست معاون رئیس جمهور تاسیس و اساسنامه آن توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید به تدریج نسبت به تأسیس بنیادهای استانی اهتمام کرد و امروز در مجموعه همه استانها بنیاد نخبگان استانی داریم.
وی ادامه داد: هفت اردیبهشت برای استان قم یک روز خاص است چرا که در سال ۸۹ ششمین بنیاد نخبگان کشوری در استان قم تاسیس شد و در این ۱۲ سال منشاء افتخارات و اقدامات مفیدی بودهاست.
ظریفیان در خصوص عملکرد بنیاد در سال گذشته تصریح کرد: کلان حرکت و برنامههای بنیاد نخبگان در سطح ملی و در استان قم ناظر به رویکرد تقویت هویت ایرانی اسلامی جامعه نخبگانی است امری که رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان بر آن تاکید داشتهاند و هویت زدایی و آرمان زدایی را دغدغه اول در جامعه علمی بیان کردند و همین مسئله منجر شد بنیاد نخبگان استان برنامههای خود را بر تقویت هویت اسلامی ایرانی در جامعه نخبگانی متمرکز کند.
وی با بیان این که بنیاد نخبگان استان سال گذشته برنامههای متعددی اجرا کرده و آثار ارزشمندی برای جامعه نخبگانی داشته، افزود: از جمله این برنامهها دانشافزایی و مهارتآموزی در قالب برگزاری وبینارهای آموزشی تخصصی، برگزاری دوره های تفکر و سواد رسانه که با توجه به نیاز و اهمیت ارتقا سواد رسانه ای در بین همه اقشار جامعه به ویژه نخبگان اجرا شد، شرکت در رویدادهای ایدهپردازی و برنامههایی که ناظر به رویکرد مساله محوری بوده، بازدیدهای مکرر از مراکز علمی، بازدید از شرکتهای دانش بنیان و نمایشگاههای عرضه نیازمندیهای دستگاه های دولتی و غیر دولتی استان، برگزاری دورههای مشاورههای حقوقی در حوزه کارآفرینی، روانشناسی، تربیت فرزند بوده است.
ظریفیان با تاکید بر نیازمندیهای بخشهای دولتی و غیردولتی استان به استفاده از ظرفیتهای نخبگان، اضافه کرد: برگزاری نمایشگاههای عرضه نیازمندیهای بخشهای مختلف استان شرایط حضور جامعه نخبگانی و ایجاد ارتباط را ایجاد و منجر به رفع نیازهای استانی و اشتغال نخبگان میشود.
وی با اشاره به اینکه بخش دوم برنامههای بنیاد نخبگان ناظر به برنامه های معرفت افزایی بودهاست، افزود: اردوهای جهادی، حضور نخبگان در مناطق محروم و آشنایی آنها با مشکلات جامعه و اقشار محروم، برگزاری نشستهای معرفتافزایی در مقاطع مختلف و با موضوعات متنوع در دو محور مسئولیت اجتماعی نخبگان و گام دوم انقلاب و نقد جریانهای انحرافی و عرفانهای نوظهور، بازدید از اماکن تاریخی، برگزاری مسابقات کتابخوانی از جمله این برنامه ها بوده است.
ظریفیان یادآور شد: بنیاد نخبگان به جامعه نخبگانی این مسئله را یادآور میشود که نخبگان نباید یک قشر متوقع بار بیایند بلکه باید در عین اینکه از حقوق خودشان بهرهمند میشوند نسبت به جامعه و زیستبوم خود مسئولیتشناس باشند و مسئولانه رفتار کنند.
رئیس بنیاد نخبگان استان تکریم و الگوسازی نخبگان را یکی از دیگر برنامههای بنیاد دانست و افزود: شناسایی و شناساندن نخبگان با هدف الگوسازی برای جامعه بهویژه جوانان در دنیای سلبریتی زده امروز که دائماً الگوهای مبتذل تبلیغ و معرفی میشوند نه تنها وظیفه بنیاد نخبگان بلکه وظیفه دستگاههای مختلف فرهنگی و رسانهای است که فضا را از الگو سازی سلبریتی ها به سمت الگو سازی از نخبگان که آینده کشور را میسازند انتقال دهند.
ظریفیان تجلیل از نخبگان شاهد ایثارگر، فرزندان جانباز، خانواده ی شهدا، شهدای سلامت، تجلیل از شخصیت سرآمد و برجسته مرحوم حجتالاسلام موسویان چهره فکری برجسته در حوزه اقتصاد، تجلیل از استاد علیاصغر فقیهی از اساتید و مربیان برجستهای که چند نسل از شخصیتهای برجسته استان نزد ایشان پرورشیافته بودند، تجلیل از نفرات برتر کنکور سراسری و المپیادهای دانشآموزی را از دیگر برنامههای تکریم و الگوسازی از نخبگان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه محور چهارم فعالیتهای سال گذشته بنیاد مربوط به حوزه تعاملات و ارتباطات بوده است، افزود: نقش اول در حوزه تعاملات و ارتباطات مربوط به رسانهها میشود و در همین زمینه نیاز به تقویت و ارتباط بیشتر با رسانهها داریم و نباید این ارتباط به برگزاری نشستها محدود شود بلکه رسانهها میتوانند در معرفی نخبگان از لایه های مختلف اجتماعی و آگاهی بخشی از ارائه خدمات بنیاد نخبگان به آنها نقش جدی را ایفا کنند.
ظریفیان اضافه کرد: در دوره جدید مدیریتی استان شاهد شکل گیری ارتباطات خوبی بین بنیاد نخبگان و دستگاههای استان به مدیریت عالی استاندار هستیم.
وی با بیان اینکه حوزه دیگر تعاملاتی ما مربوط به ارتباطات با حوزه علمیه است، خاطرنشان کرد: تراکم و کمیت نخبگان حوزوی در استان قم به عنوان پایگاه اصلی حوزههای علمیه تشیع طبیعی است و در این خصوص هم تعامل و ارتباطات خوبی با مرکز نخبگان حوزه داریم و برنامههای خوبی را انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه ماده ۶۴ برنامه ششم توسعه تکالیفی را برای همه دستگاههای کشور نسبت به نخبگان تعریف کرده، یادآور شد: این موارد مورد پیگیری قرار گرفته و قطعا بنیاد نخبگان به تنهایی نمیتواند همه برنامهها را به نتیجه برساند.
ظریفیان با تاکید بر اینکه ارتباط با دستگاههای دولتی به شکل تخصصی و مسئله محور است، بیان کرد: به هر حال دستگاههای اداری استان یکسری مسائل و مشکلاتی دارند که نیازمند راهکارهای حل مسئله هستند لذا چه کسی متخصصتر و شایستهتر از نخبگان استانی و چرا باید از ظرفیتهای نخبگانی خارج از استان استفاده کنیم درحالیکه نخبگان استانی هستند که مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند.
وی در همین راستا ادامه داد: یکی از راهکارهای بنیاد برای جبران این مسئله اجرای طرح شهید احمدیروشن است که به دنبال این است مسائل استان و کشور را شناسایی کند و با تشکیل هستههای پژوهشی مساله محور زیر نظر اساتید برجسته و با حضور نخبگان مسائل را دنبال کند.
ظریفیان اظهار کرد: درحال حاضر دوره پنجم و ششم طرحی احمدیروشن در استان اجرا شده لذا ۲۱ هسته پژوهشی مساله محور در حال فعالیت هستند و ۱۴۰ نفر از نخبگان ذیل این هستههای پژوهشی مسائل را پیگیری میکنند.
وی در خصوص تسهیلات بنیاد نخبگان که در طول این مدت ارائه شده، افزود: تسهیلات بنیاد نخبگان استان در قالب ۷ طرح بوده که بنابر تصمیم بنیاد ملی نخبگان این تسهیلات و طرحها بنام شهدا نامگذاری شدند ازجمله طرح شهید احمدیروشن، طرح شهید چمران، طرح شهید تهرانیمقدم و همچنین طرحهای ناظر به بحث نظام وظیفه فناور و دانشگاهی از جمله ارائه تسهیلات بوده به نخبگان بوده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان تاکید کرد: در سال جاری علاوه بر برنامههای ابلاغی از طرف ستاد ملی نخبگان به همه استانها برنامههای ابتکاری را پیشنهاد دادیم که هفته گذشته در جلسه شورای علمی بنیاد با حضور استاندار به تصویب رسید.
تاسیس و راهاندازی اولین خانه خلاق و نوآوری با محوریت نخبگان استان قم در سطح کشور، برگزاری اولین جشنواره نخبگان و اشتغال دانش بنیان با این هدف که ظرفیت تخصصی نخبگان را متناسب با نیازهای دستگاههای دولتی و غیردولتی مرتبط کند که این امر مشکلات معیشتی و اقتصادی نخبگان را هم مرتفع میکند، راهاندازی کارگروههای تخصصی نخبگان، جذب و بکارگیری نخبگان در استان را از برنامه های سال جاری بنیاد نخبگان استان معرفی کرد.
انتهای پیام