به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه برگزاری این کنگره اظهار کرد: کنگره امسال از تاریخ ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ماه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود که در این کنگره، ۲۵ محور علمی وجود دارد و ۴۵کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این کنگره و در بخش نمایشگاهی، بیش از ۲۰۰ شرکت تولید کننده و دانش بنیان حضور دارند
همتی بیان کرد: هرسال کنگره یک رویکرد اصلی دارد ودر سنوات گذشته رویکرد اصلی کنگره کرونا هوش مصنوعی بوده است، اما امسال نقش ومحوری کنگره، نقش آزمایشگاهها در نظام سلامت است.
وی ادامه داد: مطالب علمی در کارگاهها براساس نیازسنجیها ارائه میشود و پیش بینی میشود ۸ هزار نفر از کنگره امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به سال گذشته افزایش مخاطب شاهد هستیم.
نقش مهم شرکتهای تولیدی کیتهای آزمایشگاهی در ارائه خدمات / آزمایشگاهها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
در ادامه این رویداد، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره نقش شرکتهای دانش بنیان حاضر در این کنگره در افزایش سطح علمی مخاطبان وشرکتهای مخاطب کنگره گفت: این شرکتها با آوردن فناوریهای جدیدووابسته به هوش مصنوعی، تشخیص هارادر آزمایشگاه به روز، دقیق و سریعتر میکنندزیراهرچه دستگاهها دقیقتر عمل کنند میتوانند در تشخیص بهتر موثر باشند.
وی افزود: نقش شرکتهای تولیدی کیتهای آزمایشگاهی و تولید کیتهای استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.
زرنانی اضافه کرد:دراین صورت میتوان نتیجه گرفت که شرکتهای تولیدی کیتهای دانش بنیان به طورغیرمستقیم باسلامت بیماردرارتباط هستند.
وی درباره اینکه با وجود بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاهها در نظام سلامت به چه صورت است افزود: آزمایشگاهها مهمترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماریهای بالینی به شمار میآیند. پزشک با توجه به علایم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاهها میتوانند این موارد را برطرف کنند.
زرنانی اظهار کرد: آزمایشگاه هادرنظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در تمام سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماریهای عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاهها کمک کننده هستند.
وی درپایان گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب لذا آزمایشگاهها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.
فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور
همچنین، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درحاشیه این کنگره گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسایل روز آزمایشگاهی و پیشرفتهای تکنولوژی صورت گرفته، نیازهای روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با تکنولوژی و مسایل جدید آزمایشگاهها آشنا کنیم.
وی افزود: پنلهای کنگره به صورتی است که در تعدادی از آنان به نقش وجایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته میشود بسیاری از برنامههای اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاههای علمی صورت میگیرد و همکاران با دادههای این آزمایشگاهها در مراکز درمانی تیم مراقبت را هدایت میکنند لذا برگزاری اینگونه کنگرهها اهمیت بالایی دارد.
حمزه لو با این بیان که در سطح کشور ۶۰۰۰ آزمایشگاه داریم که ۴۰هزار نفر در آنان فعالیت دارند، ادامه داد: موضوع روز آزمایشگاه فناوریهای دنیاست بحث آزمایشگاه بر روی یک تراشه، پرداختن به موضوعات ژنتیکی وترکیب موارد با هوش مصنوعی از جمله موارد مهم است که در پنلها سعی شده به این موضوعات پرداخته شود.
وی بر اهمیت نقش آزمایشگاهها تاکید و اظهار کرد: موضوعات هوش مصنوعی درتشخیص زودهنگام یک بیماری و پیش گویی کردن برخی بیماریها دستاورد خوبی است که امیدواریم بتوانیم در کشورمان در این زمینه پیش رو باشیم.
۲ میلیارد آزمایش در سال در ایران انجام میشود/ درصد بسیار پائین خطا در آزمایشگاههای پزشکی کشور
زالی با اشاره به این مهم که سالانه ۲ میلیارد آزمایش در ایران انجام میشود که میزان خطای این موارد بسیار اندک است گفت: اکنون در کشورمان دسترسی به کیتهای آزمایشگاهی مشکل دارد باید بتوان نیازهای علوم آزمایشگاهی را حل و از مکانیزهای هوشمند وارداتی در این باره استفاده کنیم.
علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حاشیه برگزاری پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره نقش آزمایشگاهها در نظام سلامت گفت: آزمایشگاهها در تمام ابعاد وجود نظام سلامت، نقش بی بدیل و شناخته شدهای دارند و این نقش در سالهای اخیر قوت بیشتری گرفته است.
وی افزود: بیش از ۷۰ درصد تشخیصها در علم پزشکی بدون اتکا به یافتههای آزمایشگاهها غیرممکن است چراکه آزمایشگاهها اسناد معتبری برای تشخیص بیماریها به پزشکان میدهند و نقش ارزنده آزمایشگاهها روزبه روز گستردهتر شده است.
وی اظهار کرد: آزمایشگاهها در تشخیص بیماریهایی که در آینده گریبان فرد را میگیرد نقش اساسی دارند تا میزان مرگ و میر را کاهش دهند.
زالی افزود: اگر یافته علوم آزمایشگاهی از اول بیماری یک فرد در دسترس باشد، اثربخشی تشخیص بیشتر خواهد شد. ما اکنون در کشور بیش از ۶ هزار آزمایشگاه داریم که از این تعداد ۳۳۰۰ آزمایشگاه در بخش خصوصی فعال هستند.
وی اظهار کرد: ۲ میلیارد آزمایش در سال در ایران انجام میشود که میزان خطای این موارد در کشورمان بسیار اندک است لذا اتصال مباحث بهداشتی و درمانی در کشور بدون داشتن آزمایشگاه باکیفیت ممکن نیست.
زالی بیان کرد: نقش کنگره نیز در نظام سلامت و در تشخیص آزمایشگاهها بسیار مهم لست این کنگره یکی از سمینارهایی است که در سالهای اخیر به خوبی برگزار میشود و عمده بحث آن ارتقا و سنجش کیفیت است.
وی درباره موضوع کمبود کیت در کشور نیز گفت: علاوه بر نیروی انسانی ماهر و مواد و تجهیزات، تامین کیتهای آزمایشگاهی نیز مهم است اکنون در کشورمان دسترسی به کیتها مشکل دارد باید بتوان نیازهای علوم آزمایشگاهی را حل و از مکانیزهای هوشمند وارداتی در این باره استفاده کنیم.
زالی در پایان افزود: بعضی از کیت ها، کیتهای بسته هستند که دستگاه با آن کیت ویژه خود، کار میکند لذا همکاران و محققان فعال در این زمینه باید مورد حمایت قرار بگیرند و نیازهای بومی آنان نیز تامین شود.
Source link