سوله آکام فلز

دهکده گنجنامه نیازمند احداث تصفیه‌خانه است

ایسنا/همدان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه دهکده تفریحی و توریستی گنجنامه مجهز به سپتیک فاضلاب است که مورد تأیید محیط زیست نیست، گفت: اگرچه فاضلاب این مجموعه انسانی است اما نیازمند احداث تصفیه‌خانه است.

سیده‌مریم محمدی امروز با حضور در دفتر ایسنا، با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی علاوه بر اینکه موظف هستند از خروج پساب به محیط جلوگیری کنند، افزود: پساب این واحدها باید در نهایت در حد استانداردهای مورد استفاده برای کشاورزی باشد.

وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی استان همگی مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند، اظهار کرد: صنایع باید به سمتی بروند که استفاده آنها از آب تازه به کمترین حد ممکن برسد.

محمدی در رابطه با تغییرات اقلیمی بیان کرد: همزمان با صنعتی شدن کشورها، در همه دنیا سیاست‌هایی اعمال شده که باید تولید کربن را کاهش دهند و در استان نیز اقداماتی درنظر گرفته شده و اجرا می‌شود، علاوه بر این هر ساله برنامه‌ریزی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای مدنظر است.

وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی بدون وقفه رو به جلو است، مطرح کرد: استان همدان در مسیر سرریز آب قرار دارد و آب به دیگر استان‌ها سرازیر می‌شود و این تغییرات تأثیر بیشتری روی استان ما می‌گذارد.

محمدی با بیان اینکه الگوی کشت استان متناسب و سازگار با تغییرات اقلیمی نیست، مطرح کرد: همچنین نیازمند الگوی کشاورزی نوین هستیم و آبیاری باید به سمتی برود که بیشترین بهره‌وری را از آن داشته باشیم، از طرفی باید امنیت غذایی در حوزه کشارزی تأمین شود تا بیشترین بازدهی را از خاک و آب داشته باشیم.

وی ادامه داد: با آبیاری نوین و قطره‌ای و کاشت محصولات گلخانه‌ای می‌توانیم بهره‌وری را بالا برده تا تنها ۱۰ درصد از آب هدر رود، علاوه بر این باید الگوی کشت استان اصلاح شده و براساس سند آمایش به سمت استفاده از فناوری، دانش نوین و کاهش کشت محصولات پرآب‌بر برویم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه چاه‌های غیرمجاز در استان باید شناسایی و مسدود شوند، اضافه کرد: بسیاری از روستاها در کشور هنوز شبکه جمع‌آوری فاضلاب ندارند، از طرفی شبکه‌های جمع‌آوری آب و فاضلاب هزینه‌بر است و به زیر ساخت‌های مناسب نیاز دارد.

وی با بیان اینکه جلوگیری و تخریب از محیط زیست دو هدف اشاعه فرهنگ محیط زیستی است، تصریح کرد: تحقق اصل ۵۰ قانون جمهوری اسلامی از مهمترین وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و در راستای حفاظت از محیط زیست و بهره‌وری مستمر و پایدار است بنابراین جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست و حفاظت از تنوع زیستی دو هدف عمده است.

محمدی در ادامه درباره حفاظت از تنوع زیستی بیان کرد: اداره حفاظت محیط زیست در حوزه حیات وحش تنها متولی در کشور است، در این راستا برای حفاظت از حیات وحش، پهنه‌هایی انتخاب و در طبقات مختلف حفاظتی مثل مناطق شکارممنوع، مناطق حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش و پارک ملی رده‌بندی شده است همچنین در حوزه محیط زیست انسانی تمام واحدهای صنعتی، صدور مجوزها و پایش آنها و رسیدگی به شهرک‌های صنعتی بر عهده ماست.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه در استان واحد صنعتی بزرگی که هنوز تصفیه‌خانه نداشته باشد، بسیار کم است و همگی مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند، افزود: صنایع باید به سمتی بروند که استفاده آنها از آب تازه به کمترین حد ممکن برسد.

محمدی ادامه داد: در کنار اینکه واحدهای صنعتی موظف هستند از خروج پساب به محیط زیست جلوگیری کنند باید پساب آنها در نهایت در حد استانداردهای مورد استفاده برای کشاورزی باشد، از طرف دیگر احداث و نگهداری تصفیه‌خانه‌ها هزینه بالایی دارند و گاهی تصفیه‌خانه‌ها روی مدار کار نمی‌کنند.

وی در رابطه با نیروگاه شهید مفتح بیان کرد: این نیروگاه مدت‌هاست از پساب استفاده می‌کند و تنها یک حلقه چاه برای آب شرب دارد، با این حال باید این پساب به سمت استفاده در صنعت هدایت شود و نیروگاه هم باید به سمت برج خشک برود. 

وی با اشاره به اینکه ناچاریم از حیات وحش در مناطق حفاظت شده نگهداری کنیم، گفت: خوشبختانه در همدان خیلی به شکار رو نمی‌آورند و شکارچیان در استان، اغلب از استان‌های همجوار هستند.

محمدی با بیان اینکه اداره حفاظت محیط زیست پروژه های خوبی برای آبرسانی به حیات وحش دارد و مصوباتی هم در سفر هیأت دولت گرفته است، اظهار کرد: این پروژه‌ها با وجود کمبودهای آبی حیات وحش را سیراب کرده و در بحران مقابله با کم‌آبی قدم‌های خوبی خواهد بود.

وی درباره ریزگردها هم مطرح کرد: ریزگردها یکی از معضلات جانبی است که تغییرات اقلیمی را به وجود می‌آورد، در استان ۴۸ هزار هکتار مستعد ریزگرد است و خوشبختانه همدان مستعد تولید ریزگرد نیست و منشأ مشکلاتی که گاهی اوقات در این استان شاهد هستیم، کشورهای همجوار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در پایان اظهار کرد: تهدید زباله مربوط به مکان‌هایی است که در آنها پاکسازی وجود ندارد، از طرف دیگر در سال‌های اخیر سازمان‌های مردم نهاد و ان‌جی‌اُهای محیط زیستی کمک بزرگی به فرهنگسازی این حوزه انجام داده‌اند.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

خرید و فروش زباله جرم است؟-پیام امروز

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، زباله هر چند بد‌بو و بد‌منظره است، اما …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *