سوله آکام فلز

رشد ۴۵ درصدی اشتغال دانش‌بنیان طی سال جاری

ایسنا/خراسان رضوی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آمار اشتغال دانش بنیان طی سال جاری نسبت به سال گذشته، رشد ۴۵ درصدی داشته است که  به عقیده بنده پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از جمله بسترهای مطلوب اشتغال‌زایی محسوب می‌شوند.                 

علی خیرالدین امروز ۲ شهریور ماه در افتتاح بزرگترین و اولین پردیس صنایع معدنی کشور و سومین نشست هم‌اندیشی رابطین ادارت با عنوان تانا که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از پتانسیل بخش ‌خصوصی یکی از مهم‌ترین وظایف مسئولان استانی و پارک علم و فناوری خراسان است؛ زیرا دولت به تنهایی نمی‌تواند نیازهای زیرساختی موجود در کشور را برطرف نماید. لذا می‌بایست نسبت به بخش خصوصی نگاه ویژه‌تری داشته باشیم و به توسعه نفوذ فناوری و نوآوری در شرکت‌های بزرگ صنعتی و دانش‌بنیان بپردازیم.

وی افزود: در بند ت ماده ۶ قانون جهش دانش بنیان، به ظرفیت وزارت علوم و وزارت بهداشت به تاسیس پردیس‌ها اشاره شده است. بخش خصوصی در پردیس‌ها نقش‌آفرینی مطلوبی داشته و به تامین و تاسیس زیرساخت‌ها و امکانات لازم جهت استقرار شرکت‌های دانش بنیان می‌پردازد.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: پارک‌های علم و فناوری برای پردیس‌ها نقش حاکمیتی دارند در نتیجه باید میان بخش خصوصی و پارک علم و فناوری خراسان رضوی نوعی مشارکت برقرار شود. پارک‌های علم و فناوری قادر به معرفی شرکت‌های دانش بنیان به دستگاه‌های اجرایی هستند تا این شرکت‌ها موفق به استفاده از امتیازهای ویژه از جمله معافیت‌های مالیاتی بشوند.

خیرالدین تصریح کرد: سهم بخش کشاورزی در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی کشور ۱۸ درصد است. این درحالی است که بخش کشاورزی در حوزه دانش بنیان سهم ۴ درصدی دارد. همچنین مقرر شده بود که سهم شرکت‌های دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی طبق نقشه جامع علمی کشور به ۵۰ درصد ارتقاء یابد، اما هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان از شهرک‌های صنعتی حدود یک درصد است. 

وی خاطرنشان کرد: البته که به عقیده بنده پیش‌بینی ارتقاء ۵۰ درصدی سهم شرکت‌های دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی عدد گذاری نامطلوبی بوده، زیرا آمار مذکور در کشورهای پیشرفته دنیا بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است. خوشبختانه طی چند روز گذشته، سهم پیش‌بینی شده شرکت‌های دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی از ۵۰ درصد به ۱۰ درصد اصلاح شده است. 

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور حدودا بین ۰.۵ تا ۳ درصد است. این رقم بسیار پایین بوده و ما موظف به حرکت و دستیابی به توسعه در این مسیر هستیم. ایجاد ۱۰ دهکده کشاورزی در کشور از جانب مسئولان ذی‌ربط برنامه ریزی شده بود، که اولین دهکده کشاورزی نیز در خراسان رضوی تشکیل شد.

خیرالدین ادامه داد: طبق قوانین موجود در این حیطه، استانداران مکلف به ایجاد ستاد دانش بنیان در پارک‌های علم و فناوری هستند که خوشبختانه خراسان رضوی در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته است. 

وی بیان کرد: احصای نیازهای موجود در خراسان رضوی از ملزوماتی است که مسئولان ذی‌ربط به جد نسبت به آن پیگیر بوده و از طریق سامانه نان {سامانه نظام ایده‌ها و نیازها} به بررسی و موشکافی در راستای استفاده مفید از ظرفیت‌های موجود در این استان می‌پردازد. 

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  عنوان کرد: در قانون جهش تولید دانش بنیان همچنین به تحقیق و توسعه نیز اشاره شده است. طبق قانون مذکور، فعالیت‌هایی که شرکت‌ها در راستای تحقیق و توسعه انجام می‌دهند به عنوان اعتبار مالیاتی تلقی می‌شود که از طریق آن می‌توان از معافیت‌های مالیاتی نیز بهره‌مند شد. 

خیرالدین افزود: درحال حاضر ۵۰ پارک علم و فناوری ، ۲۴۶ مرکز رشد و ۷۲۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد. ۲۰۰۰ شرکت خلاق و ۱۰ هزار استارتاپ نیز طی سال جاری در کشور شروع به کار کرده‌اند. ۴۰۰ هزار شغل دانش بنیان در شرکت‌های دانش بنیان ایجاد شده است که این آمار در پارک‌های علم و فناوری حدود ۱۰۴ هزار شغل است. 

وی در ادامه گفت: آمار اشتغال دانش بنیان طی سال جاری نسبت به سال گذشته، رشد ۴۵ درصدی داشته است که  به عقیده بنده پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از جمله بسترهای مطلوب اشتغال‌زایی محسوب می‌شوند.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

۱۸ هزار گروه دانش آموزی داریم/ تحویل ۷ هزار مدرسه در دولت سیزدهم-پیام امروز

رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: موضوعی که ما را گرد هم آورده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *