شناسایی و حل مشکل ۶۰۰ تعاونی بزرگ در دولت سیزدهم

بر اساس اعلام وزارت تعاون، ۸۴۰ هزار واحد مسکونی از طریق تعاونی‌ها ساخته و تحویل مردم شده است؛ همچنین از زمان استقرار دولت سیزدهم ۶۰۰ تعاونی بزرگ مشکل‌دار شناسایی و رفع مشکل شده است.

به گزارش ایسنا، تعاونی‌ها یکی از ابزارهای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی در کشور به شمار می روند که نقش موثری در رونق تولید و اشتغال، ارتقای سطح درآمد و رفاه افراد و بهبود شرایط کسب و کار دارد.

موضوع آسیب شناسی مشکلات بخش تعاون به ویژه تعاونی‌های مشکل دار از دیرباز در دولتهای مختلف مطرح بوده و تلاش شده با تشکیل اتاق‌های فکر تعاون، کارگروه‌های پایش تعاون و کمیته‌های شناسایی نقاط ضعف و قوت واحدهای تعاونی، تعاونی‌های دارای مشکل شناسایی شده و مشکلات آنها مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد.

بر اساس گزارشها، بخش اعظمی از تعاونی‌های مشکل دار متعلق به تعاونی‌های مسکن است که به دلیل ضعف نظارت بر فعالیت این دسته تعاونی‌ها مشکلاتی برای اعضا ایجاد کرده یا وارد بازارهای دیگر شده‌اند.

بیشتر مسایل و مشکلات به وجود آمده برای تعاونی های دارای مشکل ناشی از فقدان نظارت و عدم کنترل به موقع تعاونی‌ها بوده است.

حجت عبدالملکی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ از ساخت و تحویل۸۴۰ هزار واحد مسکونی به مردم توسط تعاونی‌ها خبر داده و می گوید: از این تعداد ۳۸ هزار و ۹۰۰ واحد به مشکل برخورده‌اند که باید برطرف شود.

شناسایی و حل مشکل ۶۰۰ تعاونی بزرگ در دولت سیزدهم

او می گوید: از زمان آغاز کار دولت سیزدهم ۶۰۰ تعاونی بزرگ مشکل‌دار شناسایی و مشکلات آنها برطرف شده و برنامه اساسی برای جهش جدی در حوزه تعاونی‌ها صورت گرفته است.

آنطور که عبدالملکی گفته در حال حاضر ۱۰ هزار تعاونی مسکن در کشور وجود دارد که ۹۵۰۰ تعاونی موفق بوده و باقی دارای مشکلاتی هستند که ناشی از رسیدگی نکردن به موضوعات آنها بوده است.

پیش از این معاون امور تعاون وزارت کار از رصد لحظه‌ای و آنلاین تعاونی‌ها خبر داده و گفته بود با توجه به آسیب شناسی بخش تعاون بسیاری از آیین نامه های موجود در بخش تعاون باید اصلاح شود تا همکاری و همگرایی بیشتری به وجود آید.

وی با اشاره به فعال بودن ۱۰ هزار تعاونی مسکن در کشور گفته بود: از این تعداد ۵۰۰ مورد با مشکل مواجهند ولی کل تعاونی‌ها به خاطر آنها زیر سوال می‌روند.

از زمان استقرار دولت سیزدهم، وزارت تعاون تمرکز خود را روی تشکل‌های تعاونی قرار داده و تلاش کرده تا ظرفیت‌های مغفول مانده این بخش مردمی مورد توجه قرار گیرد به نحوی که در همین راستا ۶۰۰ تعاونی بزرگ مشکل‌دار را شناسایی و مسایل و مشکلات آنها را برطرف کرده است.

همچنین مدیران‌ کل ادارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان‌ها ملزم شده‌اند تا مشکلات تعاونی‌ها در استان‌ها را به دقت بررسی کنند.

در همین راستا اختصاص ۲۰۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری جدید برای تعاونی، رسیدگی به مشکل ساخت و تحویل ۵۵۰۰ واحد مسکن مهر و توجه به تشکیل تعاونی های دانش بنیان، ایجاد ۵۸۰ تعاونی جدید در حوزه توسعه و عمران و برگزاری ۷۲۰ هزار نفر ساعت دوره آموزشی برای ارتقای مهارت تعاونی ها در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، کاهش زمان صدور مجوز تعاونی‌ها، اصلاح نظامات نظارت بر تعاونی‌ها و امضای تفاهم‌نامه ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای جامعه کارگری با همکاری وزارت راه و شهرسازی از مهم‌ترین اقدامات وزارت کار در بخش تعاون طی این مدت بوده است.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

توان رقابت با محصولات درجه یک ترک را داریم

۰۴ / ۰۹ / ۱۴۰۳ – ۱۳:۲۸:۴۷ مدیرعامل تولیدی لیتا: با ۱۰ درصد توان کار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *