طرز تهیه چای عدنی

چای، نوشیدنی شماره یک در کشور عزیزمان ایران است. فرقی نمی‌کند که در چله تابستان باشیم یا در سرمای زمستان، درهرصورت چای برای ما در اولویت است و ننوشیدن آن، توهینی است به ساحت مقدس آن! هر نوع چایی که باشد، برای ما ایرانی‌ها محبوب و عزیز است؛ ولی یکی از چای‌هایی که ما کمتر چشیده‌ایم، چای عدنی است.

در این مقاله از مجله پیام امروز، می‌خواهیم طرز تهیه چای عدنی را در کنار هم مرور کنیم. این چای یکی از خاص‌ترین و متفاوت‌ترین چای‌هایی است که در طول عمر خود تجربه می کنید. مزه منحصربه‌فرد این چای، شما را مسحور و مجذوب خودش می‌کند. با نوشیدن این چای، آن‌قدر عاشقش خواهید شد که هر روز هفته، آن را با لذت برای خود درست خواهید کرد!

مواد لازم در تهیه چای عدنی

مواد لازم در تهیه چای عدنی

برای تهیه چای عدنی، به مواد اولیه آن‌چنانی نیاز نخواهید داشت. مواد اولیه این چای را می‌توان در اکثر خانه‌های ایرانی پیدا کرد. باقی مواد را هم می‌توان با ارزان‌ترین قیمت از عطاری‌ها تهیه کرد. همین مواد اولیه اندک، خود از جمله دلایل محبوبیت این نوشیدنی به شمار می‌رود. گفتنی است که مواد اولیه این چای، با چای ماسالا شباهت دارد. طرز تهیه چای ماسالا را بلدید؟

از جمله مواد اولیه در طرز تهیه چای عدنی، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

آب ۳ پیمانه
هل سبز ۸ عدد
میخک ۳ تا ۴ عدد
چوب دارچین ۲ عدد متوسط
جوز هندی پودر شده نوک قاشق چای‌خوری
چای سیاه ۲ قاشق غذاخوری
شیر عسلی پیمانه
شکر به میزان لازم

این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه چای عدنی ذکر شد، برای تهیه این نوشیدنی به‌اندازه ۳ نفر کفایت می‌کند. اگر دوست دارید مقدار بیشتری از این چای را برای مهمان‌های ویژه خود تهیه کنید، تنها کافی است که میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید. اگر می‌خواهید مقدار کمتر تهیه کنید نیز می‌توانید به همین شیوه، مواد اولیه را کم کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع چای ایرانی

روش تهیه چای عدنی

هرچقدر هم که مهارت آشپزی شما اندک باشد، باز هم می‌توانید این چای را به‌سادگی برای خود حاضر کنید. طرز تهیه چای عدنی بسیار ساده است و اصلاً نیاز به مهارت‌ها حرفه‌ای ندارد؛ تنها کافی است مطابق با دستوری که در ادامه در اختیار شما قرار داده‌ایم، پیش بروید. بعد از ۲۰ دقیقه، می‌توانید مزه خوش این چای را بچشید.

اصولاً تهیه چای بسیار ساده است. چای عدنی، یک چای مجلسی به شمار می‌رود؛ همین‌طور می‌توان گفت چای دورنگ نیز همین‌طور است. طرز تهیه چای دو رنگ را هم می‌توانید از مجله پیام امروز مطالعه کنید.

برای طرز تهیه چای عدنی باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

برای تهیه این چای به یک تابه، شیرجوش یا قوری پیرکس نیاز دارید؛ زیرا که این چای را باید روی حرارت مستقیم تهیه کرد. بعد از اینکه ظرف موردنظر خود را انتخاب کردید، باید مقدار موردنیاز آب را داخل آن بریزید. سپس هل، میخک، دارچین و جوز هندی را به آن اضافه کنید.

شعله را روشن کرده و آن را روی درجه ملایم تنظیم کنید. اجازه دهید که آب به جوش بیاید و مقداری قُل بزند. این ترکیب باید حدوداً ۱۰ دقیقه روی حرارت باشد. بعدازاین مدت، می‌توانید چای خشک را داخل ظرف بریزید. بعد از اضافه‌کردن چای، حدوداً ۵ دقیقه صبر کنید تا چای شما رنگ و مزه و عطر خود را آزاد کند. بسته به سلیقه خود، می‌توانید بیشتر صبر کنید تا غلظت چای بیشتر شود.

شیر عسلی را داخل ظرف روی گاز بریزید. اجازه دهید که این ترکیب حدود ۲ تا ۳ دقیقه دیگر بجوشد. حال مقداری از چای عدنی را بچشید؛ اگر شیرینی آن به‌اندازه کافی نبود، مقداری شکر به آن اضافه کنید. بعد از میزان کردن مزه، نوبت سروکردن آن است. چای را از صافی عبور داده و داخل فنجان یا استکان دلخواه خود بریزید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای سرد

نکات مهم در طرز تهیه چای عدنی

ما تلاش کردیم که تمام نکات لازم برای تهیه این چای را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اما همیشه نکته‌هایی وجود دارند که کمک می‌کنند غذایی که در حال تهیه‌اش هستیم، خوشمزه‌تر و همین‌طور باکیفیت‌تر شود. اگر شما هم دوست دارید که چای عدنی بهتری داشته باشید، بد نیست که نکات زیر را رعایت کنید:

  • بهتر است که هل را مقداری بکوبید تا عطر آن بهتر آزاد شود.
  • حواستان باشد که زیاد از میخک استفاده نکنید؛ زیرا در این صورت مزه چای شما بسیار بد خواهد شد.
  • اگر شیر عسلی نداشتید، می‌توانید از شیر ساده استفاده کنید؛ اما حواستان باشد که شیر باید پرچرب و غلیظ باشد.
  • در صورت عدم استفاده از شیر عسلی، می‌توانید مقداری عسل را در آخرین لحظات به چای خود اضافه کنید.
  • بهتر است که برای تهیه این چای، از چای‌های ساده و بدون عطر استفاده کنید. چای سیاه شمالی بهترین گزینه برای این نوشیدنی به شمار می‌رود.
  • یادتان باشد که میزان ادویه‌ها را می‌توانید به‌دلخواه خود تغییر دهید. اگر می‌خواهید چای غلیظ‌تری داشته باشید، می‌توانید میزان ادویه‌ها را زیاد کنید.
  • شما حتی می‌توانید به‌جای استفاده از چوب دارچین یا دانه هل، از پودر دارچین و پودر هل برای مزه قوی‌تر استفاده کنید.
  • حواستان باشد که چای بیش از اندازه نجوشد، وگرنه ممکن است مزه بدی به خود بگیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای بستنی

کلام آخر

چای همیشه جایگاه والایی در بین ما ایرانی‌ها داشته است. ما ایرانی‌ها همیشه عادت داریم که چای خود را سیاه و ساده مصرف کنیم، اما هرازگاهی بد نیست که انواع چای‌های تازه و جدید را نیز امتحان کنیم. چای عدنی که طرز تهیه‌اش را در این مقاله آوردیم، از جمله چای‌های متفاوتی است که می‌توانیم برای خود و یا مهمانان عزیزمان تهیه کنیم. امیدواریم که این مطلب به‌اندازه کافی شما را برای تهیه این نوشیدنی، وسوسه کرده باشد!

سؤالات متداول

آیا در طرز تهیه چای عدنی می‌توان از زعفران استفاده کرد؟

در دستور تهیه اصلی این چای، زعفران وجود ندارد. اما شما می‌توانید بسته به سلیقه خود، مقدار کمی از آن را استفاده کنید.

آیا شیر عسل چای عدنی را می‌توان در خانه تهیه کرد؟

بله. شما می‌توانید شیر عسل مخصوص این چای را از قبل در خانه حاضر کرده و سپس در زمان دم‌کردن چای عدنی از آن استفاده کنید.

از چه نوع شیرینی می‌توان در کنار چای عدنی استفاده کرد؟

در زمان سرو، می‌توان از هر نوع شیرینی دلخواه استفاده کرد، ولی یادتان باشد ازآنجایی‌که این چای خودش شیرین است، بهتر است از شیرینی‌های کم شیرین‌تر استفاده کنید.

 

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

خواص جو دوسر پرک

کالری جو دوسر پرک چقدر است؟

اوتمیل یا پرک جودوسر، یک غذای رژیمی است. وقتی می‌خواهید به تناسب اندام برسید، عضله‌سازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *