در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.
ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد.
وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.
او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .
وی با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانشآموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل میکنند؛ اظهار کرد: ما دانشآموزانی داریم که ممکن است در رشتههای نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشتههای هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان میشوند.
او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش میدهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.
سحرخیز تصریح کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.
وی افزود: به شرطی که تمام مدارس در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.
فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.
وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آنها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمیافتد.
او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آنها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.
Source link