معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ضرورت بررسی و بازنگری قوانین وزارت عتف گفت: با توجه به تجربه مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ورود به مبحث برنامه هفتم، این مرکز میتواند در بازنگری قوانین وزارت علوم نیز همکاری کند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی خیرالدین در بازدید از مرکز مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور که به همراه دکتر بهنام طالبی سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه معاونت فناوری و نوآوری، دکتر امید رضایی سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری و دکتر مصطفی صفدری رنجبر مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم صورت گرفت، ضمن اشاره به اینکه ماهیت اصلی وزارت علوم سیاستگذاری است، گفت: در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کارهای بسیار خوبی انجام شده است و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور یکی از نقشآفرینان اصلی زیستبوم فناوری و نوآوری است.
وی در ادامه ضمن اشاره به اتاقهای فکر تشکیل شده در معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و عضویت متخصصان مرکز در این اتاقها، گفت: باید سعی کنیم ترتیبی اتخاذ شود تا خروجی این اتاقهای فکر منتشر شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در خصوص ضرورت بررسی و بازنگری قوانین وزارت عتف، گفت: با توجه به تجربه مرکز در ورود به مبحث برنامه هفتم، این مرکز میتواند در بازنگری قوانین وزارت علوم نیز همکاری کند.
دکتر خیرالدین تاکید کرد: با توجه به توانایی مرکز انتظار میرود در تمامی موارد و سیاستهای معاونت فناوری و نوآوری ورود پیدا کرده و نظرات تخصصی ارائه دهد.
وی همچنین همکاری مرکز در تدوین سند نظام ملی نوآوری و آیندهنگاری فناوری را بسیار ضروری دانست و گفت: ما کاملا روی همکاری مرکز حساب ویژهای باز کردهایم.
وی رصد فناوری و نوآوری، بررسی پهنههای فناوری و نوآوری و همچنین همکاری در مباحث ارزیابی فناوری را دیگر زمینههای مهم همکاری دانست.
دکتر خیرالدین در پایان همکاری میان مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم را حرکت خوبی دانست و ضمن اشاره به اینکه رویکرد وزارت عتف رویکردی تعاملی، تکاملی و افزاینده است، اظهار امیدواری کرد این همکاری خون تازهای در هر دو مجموعه جاری کند.
دکتر سروش قاضی نوری، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز ضمن خوشامدگویی به حاضرین در جلسه تاریخچه شکلگیری مرکز را بیان کرد و گفت: این مرکز بازوی فکری و مشورتی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم بوده و با جدا شدن معاونت پژوهشی و معاونت فناوری و نوآوری مرکز میتواند همین نقش را برای هر دو معاونت ایفا کند.
وی در ادامه به معرفی گروههای پژوهشی مرکز پرداخت و فعالیتهای مرکز را مطرح کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تاکید کرد: این مرکز علاوه بر انجام ماموریتهای ابلاغی وزارت علوم با نهادهای دیگر همکاری داشته و در فعالیتهای مطالعاتی همکاریهای خوبی صورت گرفته است.
دکتر سحر کوثری، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه ضمن اشاره به تغییر عناوین گروههای پژوهشی مرکز با هدف متناسبسازی آنها با اهداف و ماموریتهای مرکز به منظور تسریع در پاسخ به نیازهای وزارت عتف، به معرفی انواع فعالیتهای پژوهشی مرکز پرداخت.
مدیران گروههای پژوهشی این مرکز نیز به معرفی گروهها پرداختند و اعلام آمادگی کردند در مسیر ماموریتهای ابلاغی گام بردارند.
دکتر ابوالفضل باقری، مدیر شبکه ملی سیاستپژوهی علم، فناوری و نوآوری در ادامه ظرفیتهای موجود در شبکه ملی سیاستپژوهی علم و فناوری را عنوان کرد.
دکتر مصطفی صفدری رنجبر، راهبردها و برنامههای معاونت فناوری و نوآوری را ارائه داد و گفت: ماموریت معاونت فناوری و نوآوری، ظرفیتسازی، تسهیلگری و بهبود ساختارهای زیستبوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی با محوریت دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری از طریق گفتمانسازی، شبکهسازی و تعامل با ذینفعان کلیدی ملی و بینالمللی است.
وی در ادامه زمینههای همکاری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف را مطرح کرد.
دکتر امید رضایی، سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم از تجاریسازی تامین منابع مالی، تعاملات بینالمللی و فرهنگسازی، مالکیت فکری، ایدهها و نیازها و کارآفرینی و اشتغال دانشبنیان به عنوان فعالیتهای عمده اداره پشتیبانی امور فناوری و نوآوری معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف نام برد و بر ضرورت شکلگیری همکاری هدفمند و ساختارمند تاکید کرد و گفت: با توجه به سطح نزدیک فعالیتها فرصت برای شکلگیری یک همکاری ساختارمند میان دو مجموعه بسیار مناسب است.
دکتر بهنام طالبی، سرپرست دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه ضمن اشاره به شکلگیری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، گفت: ثمرات ایجاد این معاونت در این مدت بسیار ملموس است و با توجه به شعار سال و نیازهای معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف همکاری با مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور میتواند بسیار راهگشا باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه حوزه فناوری و نوآوری در کشور در حال توسعه است، تربیت و آموزش نیروی متخصص را امری ضروری دانست و اظهار امیدواری کرد مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بتواند در این زمینه نیز فعالیت کند.
انتهای پیام