معاینه بیماران مبتلا به نارسایی قلبی با کمک یک اپلیکیشن تحلیل صدا!

پژوهشگران “دانشگاه ایالتی اوهایو” در بررسی جدید خود، توانایی یک اپلیکیشن تحلیل صدا را در تشخیص وضعیت بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ارزیابی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسکاردیو، یک اپلیکیشن تحلیل صدا که توسط بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در خانه استفاده می‌شود، سه هفته پیش از بستری شدن در بیمارستان یا نیاز به تشدید درمان، وجود مایعی را در ریه‌ها تشخیص می‌دهد.

پروفسور “ویلیام آبراهام”(William Abraham)، پژوهشگر “دانشگاه ایالتی اوهایو”(OSU) گفت: استاندارد کنونی مراقبت از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در خارج از بیمارستان، کافی نیست. اپلیکیشن آزمایش‌شده در این پژوهش می‌تواند ۸۰ درصد از موارد بدتر شدن نارسایی قلبی را پیش‌بینی کند. این آمار در پژوهش‌های پیشین، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بود. در آینده، تجزیه و تحلیل صدا همراه با سایر اطلاعات بالینی می‌تواند برای اصلاح درمان‌ها پیش از بدتر شدن وضعیت بیمار استفاده شود و در نتیجه از بستری شدن او در بیمارستان جلوگیری کند.

در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، قلب آن گونه که باید خون را در بدن پمپاژ نمی‌کند. مایعات به درستی توسط کلیه‌ها دفع نمی‌شوند و مایعات اضافی در ریه‌ها یا پاها جمع می‌شوند. “احتقان ریه”(Lung congestion)، یکی از علل شایع بستری شدن در بیمارستان است و می‌تواند تهدیدکننده باشد. برای درمان احتقان ریه در حال حاضر از بیماران درخواست می‌شود که هر روز خود را وزن کنند و هرگونه افزایش قابل‌توجه نشانه‌های بیماری را گزارش دهند. همچنین، از بیماران خواسته می‌شود تا نشانه‌های بدتری مانند تنگی نفس، نیاز به بالا بردن سر هنگام شب برای تنفس راحت و تورم پاها یا مچ پا را گزارش دهند.

کاربرد اپلیکیشن تجزیه و تحلیل صدا که در این پژوهش ارائه شده است، پیشتر برای تشخیص مایع در ریه‌ بیماران بستری‌شده در بیمارستان که به نارسایی حاد قلبی مبتلا بودند، نشان داده شده بود.

این پژوهش، ۱۸۰ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی را در بر داشت که از داروهای توصیه‌شده استفاده می‌کردند. در ابتدای پژوهش، شرکت‌کنندگان با استفاده از برنامه تجزیه و تحلیل صدا، پنج جمله را روی یک تلفن همراه هوشمند استاندارد ضبط کردند. طی دوره آزمایشی، بیماران هر روز صبح پیش از صبحانه، همان پنج جمله را با استفاده از برنامه ضبط می‌کردند. این اپلیکیشن، صداهای ضبط‌ شده هر روز را با نسخه‌های پایه مقایسه می‌کند و در صورت تشخیص دادن احتقان ریه، به کادر درمان هشدار می‌دهد. آبراهام گفت: این اپلیکیشن، یک مسیر پایه را به صورت جداگانه برای هر بیمار تعیین می‌کند. سپس، تغییرات صدا را طی دوره آزمایشی تشخیص می‌دهد که نشان‌دهنده وجود مایع در ریه‌ها است.

پژوهشگران بررسی کردند که آیا هشدارهای مربوط به احتقان ریه می‌تواند نارسایی قلبی را پیش‌بینی کند یا خیر. آنها این کار را به واسطه مقایسه تاریخ هشدار با تاریخ بروز نارسایی قلبی انجام دادند. هشدارهای واقعی، هشدارهایی بودند که طی یک بازه زمانی ۳۱ روزه و پیش از بروز نارسایی قلبی آشکار می‌شدند. هشدارهای نادرست، مواردی بودند که خارج از بازه ۳۱ روزه و پس از بروز آن آشکار می‌شدند.

آبراهام ادامه داد: هدف از این پژوهش، تعیین عملکرد تشخیصی اپلیکیشن بود. در واقعیت، هشدارها برای پزشک بیمار ارسال می‌شوند تا به آنها پاسخ داده شود. ما در این پژوهش، بیماران را برای تشخیص بدتر شدن نارسایی قلبی بررسی کردیم و سپس، به ارزیابی این موضوع پرداختیم که آیا پیش از آن نیز هشداری وجود داشته است یا خیر. منظور از این هشدار، یک هشدار واقعی است. اگر هیچ هشداری وجود نداشته باشد، بدین معناست که سیستم در پیش‌بینی شکست خورده است.

وی افزود: در این پژوهش، یک اپلیکیشن تحلیل صدا توانست بیشتر موارد بدتر شدن نارسایی قلبی را از قبل پیش‌بینی کند و با تعداد بسیار کمی از هشدارهای نادرست همراه باشد. افزایش وزن و نشانه‌های بیماری، خیلی دیر رخ می‌دهند و امکان مداخلات پزشکی را فراهم نمی‌کنند تا بیماران در بیمارستان بستری نشوند. پژوهش‌های آینده بررسی خواهند کرد که آیا تغییر مدیریت وضعیت بیمار به دنبال ارائه هشدار می‌تواند از بستری شدن او در بیمارستان جلوگیری کند یا خیر.

این پژوهش، در کنگره علمی “Heart Failure ۲۰۲۲” ارائه شد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *