مهم‌ترین اقدامات شهید رئیسی در حوزه ارتباطات چه بود؟-پیام امروز

کمتر از ۳ سال پیش بود که سیدابراهیم رئیسی در خرداد ۱۴۰۰ به دنبال برگزاری سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری در کشور منتخب مردم شد و در ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ در مراسمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران، حکم او تنفیذ شده و به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران آغاز به کار کرد.

یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها که احتمالا به گوش همه رسیده است، پروژه فیبر نوری به منظور افزایش سرعت و کیفیت اینترنت بود. موضوعی که به گفته محمدامین اقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی مورد تاکید رئیس جمهور بود و از آن جا که شهید رئیسی طبق گفته وزیر ارتباطات اصرار به انجام سریع‌تر امور مردمی داشت، حتی در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی که در روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، برگزار شد، به این موضوع تاکید کرد.

اکنون پس از گذشت حدود یک هفته از شهادت رئیس جمهور کشور، ابراهیم رئیسی ، قصد داریم نگاهی به اقدامات دولت ایشان در حوزه ارتباطات بیندازیم.

طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین طرح‌های ارتباطی کشور است که در دولت سیزدهم کلید خورد.  کشور‌های توسعه یافته سال هاست که به سمت سرمایه گذاری و توسعه تکنولوژی FTTH رفته‌اند، برای همین این مهم در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت.

این طرح پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، یعنی دولت شهید ابراهیم رئیسی از بهمن سال ۱۴۰۰ به طور جدی  آغاز شد.

نکته جالب در طرح فیبر نوری و افزایش سرعت اینترنت، به نقل از وزارت ارتباطات این بود که در ابتدا مناطق کمتر برخوردار تحت پوشش این خدمت قرار بگیرند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه فیبر نوری را به‌ عنوان راهکاری بلندمدت برای حل مشکلات اینترنت در دستور کار قرار داده است تا بتواند در قالب «نهضت فیبرکشی»، دسترسی عموم مردم را به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان رقم بزند.

توسعه فیبر نوری، البته موضوع تازه‌ای نیست و پیش از این نیز مورد توجه دولت‌ها بوده است اما به دلایل مختلف از جمله انحصار مخابرات در زمینه فیبر نوری، پیش از این موفقیت‌های چندانی در این زمینه حاصل نشده بود؛ ولی دولت سیزدهم با کنار زدن بسیاری از این موانع، عملاً کاری که از حدود ۱۰ سال قبل روی زمین مانده را آغاز کرد و موفقیت‌های مناسبی هم در این زمینه کسب کرد.

به دنبال همین موضوع بر اساس پیگیری‌های جدید خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از وزارت ارتباطات، میزان اقدامات انجام شده در راستای پوشش فیبر نوری و اتصال به آن، به شرح زیر است:

میزان پوشش تا کنون: ۷،۵ میلیون خانوار

میزان پوشش تا پایان دولت: ۲۰ میلیون خانوار

میزان پوشش تا پایان امسال: ۱۴ میلیون خانوار

میزان اتصال تا کنون: حدود نیم میلیون خانوار

میزان اتصال تا پایان سال: بیش از ۲ میلیون خانوار

میزان اتصال در پایان برنامه هفتم: ۲۰ میلیون اتصال

میزان حفاری شهرها تا کنون: حدود ۷ هزار کیلومتر

شهرهایی که پروژه در آن‌ها شروع شده: ببش از ۴۰۰ شهر

شهرهایی که پروژه در آن‌ها تمام شده: حدود ۲۰۰ شهر

فیبر نوری

بیستم اردیبهشت امسال، همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت مراسم افتتاح پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها با حضور رئیس جمهور برگزار شد.  بخشی از گفته‍ های شهید رئیسی در این مراسم که بیشتر مورد توجه قرار گرفت، به شرح زیر است:

  • سرعت و شتاب گرفتن انتقال فیبر نوری یکی از برنامه‌های دولت است. تمام استان گلستان به فیبر نوری مجهز شد. قم مهد علم و دانش است و در تولید محتوا بسیار نقش آفرین است.

  • موسسات علمی، دانشگاه‌ها، حوزه‌ها در حال تولید محتوا هستند و انتقال این محتوا به داخل و خارج کشور اهمیت ویژه و خاص دارد. افزایش سرعت فضای مجازی برای مراکز علمی و فرهنگی اهیمت دارد و این کار یک زیرساخت فرهنگی برای انتقال دانش است.

  •  در سراسر کشور ۷.۵ میلیون خانوار از امکان فیبر نوری می توانند استفاده کنند؛ در کل استان قم اکنون امکان استفاده از فیبر نوری ممکن شده است. ان شاءالله این شبکه را در سراسر کشور گسترش دهیم.

  •  در حال حاضر ۲۵ میلیون نفر امکان استفاده از فیبر نوری را دارند؛ از ابتدا در دولت با وزیر ارتباطات درباره ضرورت سرعت و شتاب در ارتباطات صحبت کردم، چون بعضی گله‌ها در این زمینه وجود داشت و وی وعده داد کار با سرعت به صورت علمی و فناورانه انجام شود که این کار در حال انجام است تا شبکه سرعت داشته باشد و کار مردم سریع انجام شود.

جان گرفتن صنعت فضایی پس از مدت‌ها

اوایل فروردین امسال بود که با تهیه گزارشی در حوزه فضایی نگاهی به اقدامات دولت سیزدهم در این حوزه کردیم. صنعتی که برای مدت‌ها تقریبا راکد مانده بود و پرتاب‌های یکی دو سال گذشته نشان می‌داد که جان دیگری در آن دمیده شده است.

در واقع می‌توان گفت فیبر نوری و پرتاب ماهواره‌ از مهم ترین و پررنگ ترین اقدامات انجام گرفته در دولت سیزدهم بوده است.

مجموعه اقدامات دولت سیزدهم در حوزه فضایی که به شرح زیر است:

ماهواره ماهواره بر زمان پرتاب
ققنوس سیمرغ دی ۱۴۰۰
نور -۲ قاصد اسفند ۱۴۰۱
ناهید -۱ ذوالجناح خرداد ۱۴۰۱
خیام سایوز مرداد ۱۴۰۱
پرتاب زیر مداری قائم ۱۰۰ مهر ۱۴۰۱
پرتاب زیرمداری بلوک انتقال مداری سامان آذر ۱۴۰۱
پرتاب تحقیقاتی فروند دوم ماهواره بر قائم ۱۰۰ اسفند ۱۴۰۱
ماهواره نور ۳ قاصد مهر ۱۴۰۲
پرتاب کپسول زیستی سلمان آذر ۱۴۰۲
ثریا قائم دی ۱۴۰۲
مهدا سیمرغ بهمن ۱۴۰۲
پارس -۱ وستوچنی اسفند ۱۴۰۲

پرتاب ماهواره

 

بنا بر گفته رئیس سازمان فضایی، ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی و افزایش همکاری‌ها در این راستا، از جمله اتفاقات اثربخش در دولت سیزدهم بوده است.

راه اندازی رادار گیم، با هدف کاهش مشکل گیمرها

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات پیش تر درباره بهبود تجربه گیمرها در داخل کشور اعلام کرده بود: با توجه به وعده رئیس جمهوری برای بهبود تجربه کاربری گیمرها، ابزار رادار گیم راه‌اندازی شد که در آن محتوای بازی‌های پرمخاطب و مورد تایید نهادهای فرهنگی را میزبانی کردیم که حداقل تا ۳۰ درصد میزان تاخیر در دسترسی به بازی‌ها کاهش یافته است.

به گفته وزیر ارتباطات دولت  سیزدهم، در سرویس Radar.Game محتوای بازی‌های پرمخاطب و مورد تایید نهادهای فرهنگی را در کشور آورده شد و میزبانی آن انجام شد و همچنین ابزاری طراحی شد که گیمرها با استفاده از آن می‌توانند تاخیر بازی را به مراتب بهتر و تا حداقل ۳۰ درصد کاهش دهند تا عملا تجربه کاربری آن‌ها بهبود پیدا کند.

حمایت از کسب و کارهای مجازی

به دنبال تحت تاثیر قرار گرفتن برخی کسب و کارها در فضای مجازی، حمایت از مشاغل در سکوهای داخلی از جمله اقداماتی بود که شهید رئیسی به منظور جلوگیری از کاهش درآمد مردم و دسترسی آسان، بر آن تاکید داشت. اهمیت شهید رئیسی به افزایش سرعت و کیفیت دسترسی به شبکه‌ها برای مردم، از جمله موضوعاتی بود که در ویژه برنامه شهیدجمهور توسط محمدامین آقامیری، دبیر مرکز ملی فضای مجازی هم به آن اشاره شد.

دولت سیزدهم با تصویب آیین‌نامه حمایت از کسب و کارها و سکوهای بومی گام بزرگی در این راستا برداشت، این آیین نامه در آبان ۱۴۰۱ با حضور وزیر ارتباطات رونمایی شد.

در این آیین نامه تسهیلات و امتیازهای  بسیار خوبی مانند خدمات متنوع پرداخت، راه‌اندازی حساب امانی و کیف پول دیجیتال و غیره در بخش‌های گوناگون پیش بینی شد که به اعتقاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گام بسیار بزرگ و بلندی برای حمایت کسب و کارهای اینترنتی است که اگر این مصوبه به شکل کامل اجرا شود، حتما اتفاق بزرگی در کشور خواهد افتاد.

همچنین افزایش تعداد سایت‌های نسل پنجم اینترنت، تحقق وعده‌ای درباره سایت‌های تحریمی، تصویب لایحه حفاظت از اطلاعات کاربران، بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات و پروژه توسعه و ارتقای پایداری شبکه انتقال با استفاده از توانمندی تولید داخل، از جمله اقداماتی بودند که در حوزه ارتباطات در دوره کوتاه مدت ریاست جمهوری شهید رئیسی انجام شدند. 

خبرنگار: فاطمه کربلایی


Source link

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در المپیاد است-پیام امروز

۰۷:۵۵ – ۲۴ تير ۱۴۰۳ سید رضا حسینی، رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان در گفتگو با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *