همکاری آژانس‌های فضایی آمریکا، اروپا و ژاپن برای رصد تغییرات زیست‌محیطی زمین

آژانس‌های فضایی آمریکا، اروپا و ژاپن سعی دارند همکاری خود را برای رصد جامع تغییرات زیست‌محیطی زمین توسعه دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، ناسا، “آژانس فضایی اروپا”(ESA) و “آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن”(JAXA) اعلام کرده‌اند که سیستم موسوم به “ارث آبزروینگ داشبورد”(Earth Observing Dashboard) خود را توسعه داده‌اند. این سیستم، تغییرات جامعه و محیط زیست را با استفاده از ماهواره‌های رصد زمین ثبت می‌کند. با وجود شش بخش جدید در مورد جو، کشاورزی، زیست‌توده، آب و اقیانوس، کرایوسفر و اقتصاد، کاربران می‌توانند به داده‌های ماهواره‌ای هر سه آژانس فضایی دسترسی داشته باشند و رابطه بین فعالیت‌های انسانی و تغییرات محیطی را در سراسر جهان و به مرور زمان مشاهده کنند.

“داشبورد” که به عنوان یک همکاری بی‌سابقه میان سه آژانس فضایی توصیف می‌شود، برای نخستین بار در ژوئن سال ۲۰۲۰ به عنوان روشی برای پیگیری تأثیر همه‌گیری کووید-۱۹ بر اقتصاد و محیط زیست رونمایی شد. زمانی که این سیستم برای نخستین بار راه‌اندازی شد، این سه آژانس فضایی قصد خود را برای اضافه کردن بخش‌های جدیدی به آن طی ماه‌های آینده اعلام کردند.

“توماس زوربوچن”(Thomas Zurbuchen)، از مدیران اداره ماموریت علمی ناسا گفت: ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن در مجموع، یک دارایی منحصربه‌فرد و ارزشمند انسانی را ارائه داده‌اند. این دارایی، سیستم‌های رصد زمین در فضا هستند که ما می‌توانیم هر روز از آنها برای منافع جامعه و پیشرفت دانش علمی استفاده کنیم.

در هر یک از بخش‌های این سیستم تازه راه‌اندازی‌شده، کاربران می‌توانند مفهوم ایجادشده با داده‌های ماهواره‌ای جمع‌آوری‌شده طی چندین سال را بررسی کنند. آنها می‌توانند بخش‌های گوناگون این سیستم را براساس کشورها و مناطق گوناگون بررسی کنند تا ببینند که شاخص‌های مختلف محیطی چگونه به مرور زمان تغییر کرده‌اند.

“کوجی ترادا”(Koji Terada)، معاون رئیس آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن در بیانیه‌ای گفت: پس از همکاری با ناسا و آژانس فضایی اروپا در مورد کووید-۱۹، ما این سیستم را توسعه دادیم تا مسائل جهانی در مورد محیط زیست و تغییرات آب و هوا را به طور گسترده و طی یک همکاری سه‌جانبه به جهان ارائه دهیم.

ویدئوهای آپلودشده در کانال یوتیوب آژانس فضایی اروپا نشان می‌دهند که کاربران چگونه می‌توانند به مفهوم حاصل از داده‌های ماهواره‌ای در بخش‌های کرایوسفر و جو این سیستم دسترسی داشته باشند.

در بخش کرایوسفر، ماهواره‌های “آیس‌ست ۲”(ICESat-2) و “کلاودست”(CloudSat) ناسا، “کرایوست ۲”(CryoSat-2) آژانس فضایی اروپا و “مأموریت مشاهده دگرگونی‌های جهانی”(GCOM) متعلق به آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن با هم کار می‌کنند تا داده‌های نظارت بر ضخامت یخ‌ دریاهای جهان را ارائه دهند.

در بخش جو، سیستم نظارتی “تروپومی”(Tropomi) و ماهواره “Sentinel-5” آژانس فضایی اروپا و “دستگاه بررسی اوزون”(OMI) در ماهواره “آئورا”(Aura) ناسا، غلظت دی‌اکسید کربن و دی‌اکسید نیتروژن در جو جهان را ردیابی می‌کنند. داده‌های تروپومی نشان می‌دهند که آتش‌سوزی‌های جنگلی استرالیا در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، ۷۰۰ میلیون تن دی‌اکسید کربن را در جو منتشر کرده‌اند که آمار قابل توجهی به شمار می‌رود.

در بخش کشاورزی، داشبورد بررسی می‌کند که بحران‌های جهانی از جمله کووید-۱۹ و جنگ روسیه و اوکراین چگونه عرضه غذا و محصولات را مختل کرده‌اند.

تصاویر ماهواره‌ای بخش آب و اقیانوس نشان می‌دهند که گرم شدن کره زمین به افزایش مضر جلبک‌ها در مناطق خاصی از جهان منجر شده است.

این آژانس‌های فضایی قصد دارند تا داشبورد را با جمع‌آوری داده‌های جدید به روز نگه دارند.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *