وزیر علوم: به دنبال تعاملات علمی با دنیا هستیم

ایسنا/قم آیت‌الله سید محمد سعیدی در دیدار با وزیر علوم تحقیقات و فناوری که در سالن محراب حرم مطهر حضرت معصومه (س) انجام شد، با اشاره به انتظاراتی که رئیس‌جمهور، مردم و قانون از وزارت علوم دارند، عنوان کرد: همه این انتظارات باید اولویت‌بندی شوند و در حد توان به این انتظارات پاسخ داده شود.

نماینده ولی فقیه در قم بابیان اینکه نباید مشغله‌های کاری باعث شود که وظایف خود را فراموش کنیم، افزود: در شرع مقدس هم بر برنامه‌ریزی و محاسبه نفس قبل از اینکه خداوند بخواهد اعمال ما را محاسبه کند تأکید شده است بنابراین مسئولان ما باید قبل از اینکه مأموریتشان تمام شود عملکرد خود را محاسبه کنند.

مسئولان از کج روی‌ها چشم پوشی نکنند

وی بیان کرد: افرادی که از مسئولیت‌های خود شانه خالی می‌کنند، از کج روی‌ها چشم‌پوشی می‌کنند، به وعده‌هایی که داده‌اند عمل نمی‌کنند و وظایف خود را به عهده دیگران می‌اندازند باید بدانند که روزی همه این‌ها محاسبه خواهد شد و در محضر خدا باید پاسخگو باشند.

وی بابیان اینکه وقتی در محضر بزرگی هستیم حتی کارهایی که وظیفه ما نیست را هم انجام می‌دهیم، گفت: همه ما در محضر خداوند هستیم و این شیرین کاری‌ها را باید در محضر خدا هم انجام دهیم و یقین داشته باشیم که خدا چندین برابر به ما پاداش خواهد داد.

سعیدی بابیان اینکه خداوند است که انسان را در مسندها می‌نشاند، افزود: اگر خدا نخواهد هیچ مسئولی بر صندلی خود نمی‌تواند بنشیند و افراد زیادی بر صندلی‌ها نشانده می‌شوند تا امتحان شوند.

به دنبال تعاملات علمی با دنیا هستیم

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، نیز در این دیدار با اشاره به اولویت‌های وزارت علوم عنوان کرد: ما پنج اولویت را در این دوره مسئولیت در نظر گرفته‌ایم که اولین اولویت ما مرجعیت و دیپلماسی علمی کشور است که تلاش می‌کنیم اساتید و دانشگاه‌های کشور به مرجع علمی تبدیل شوند و تعاملات علمی با دنیا و کشورهای همسایه داشته باشیم.

وی افزود: اولویت دوم وزارت علوم تحقیقات و فناوری آموزش و پژوهش هدفمند، مهارت محور و تأثیرگذار در پیشرفت کشور و اولویت سوم ما نوآوری فرهنگی و ترویج فرهنگ نوآوری است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بابیان اینکه بخشی از فرهنگ ما که از نظام ارباب رعیتی و پادشاهی به ما رسیده شایسته نیست، اظهار کرد: ما باید فرهنگ‌های ناشایست را پالایش کنیم مثلاً ما کار را مقدس نمی‌دانیم در صورتی که کار و تلاش برای پیشبرد اهداف شخصی و اجتماعی مهم است یا اینکه قانون گریزی در زمان حاکم جائر توجیه داشت ولی در نظام جمهوری اسلامی هیچ توجیهی ندارد و عدم رعایت قانون گناه است.

وی بابیان اینکه علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدیدی هم می‌آورد، گفت: تلفن همراه، اینترنت و فضای مجازی فرهنگ خاص خود را دارند و ما در مرحله اول تلاش می‌کنیم خودمان علم و فناوری تولید کنیم که فرهنگش برای خودمان باشد و در مرحله دوم تلاش می‌کنیم فرهنگ استفاده از فناوری‌های وارداتی را بومی‌سازی کنیم.

زلفی گل ادامه داد: اولویت چهارم وزارت علوم تحقیقات و فناوری شاگرد پروری و فناور پروری است تا به تدریج نسل ماهر و کارآمدی داشته باشیم بنابراین دانش را باید با عمل و تجربه همراه کنیم.

وی اولویت پنجم خود را تلاش برای خلق ثروت از فرصت‌های جدید دانست و گفت: در گذشته تلاش علمی ما بر محور مزیت‌های نسبی که در کشور وجود داشته مانند نفت، گاز، پتروشیمی، معادن مختلف، موقعیت جغرافیایی و اقلیم چهار فصل بوده است ولی ما باید هنر این را داشته باشیم که مزیت‌های جدیدی برای خلق ثروت ایجاد کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بابیان اینکه ما می‌توانیم از کویر و انرژی خورشیدی بیشتری استفاده را داشته باشیم، افزود: تولید ثروت از دانش برنامه جدی ما است و باید تلاش کنیم اقتصاد دانش‌بنیان را در کشور ایجاد کنیم.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *