محمد حسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در برنامه ثریا گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در کشور بنا کردند. تا سال ۱۳۶۳ معاونت پرورشی در این وزارتخانه شکل گرفت.
وی با بیان این که در سال ۱۳۸۰ معاونت پرورشی منحل شد با این توجیح که معلم باید در کلاس درس نقش تربیتی هم داشته یاشد؛ تصریح کرد: در سال ۱۳۸۵ در مجلس شورای اسلامی قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی به تصویب میرسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون میگذرد هنوز هم میگوییم معاونت پرورشی آنچنان که باید باشد نیست. در این ۱۸ سال یکبار در وزارت آموزش و پرورش جذب مربی پرورشی داشتیهایم. ما معمولا حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر مربی پرورشی جذب کردهایم. در حال حاضر ۴۵ هزار مشاور و مربی پرورشی داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.
وی افزود: در دولتهای قبلی نه تنها سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اجرا نمیشد بلکه نیروی پرورشی در مدارس نیز جذب نمیشد. متاسفانه در دولت قبلی اداره کل امور تربیتی در یک اداره کل دیگر ادغام شده و کارایی خود را از دست میدهد.
اوبا بیان این که در دولتهای قبلی بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند؛ تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۴۶ اردوگاه دانشآموزی داریم که به همت معاونت پرورشی برخی از اردوگاههای تعطیل شده دوباره باز شده و دانشآموزان به آن راه یافتند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که در حال حاضر ۷۲۰ منطقه کشور، یک معاون پرورشی داریم؛ ادامه داد: ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم. در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانشآموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد. در هر استان و هر منطقهای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروههای مردمی قرار گرفت.
پورثانی اعلام کرد: در سال گذشته ۵۰۰ هزار دانشآموز در اعتکاف دانشآموزی شرکت کردند. سطح شبهات دانشآموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانشآموزان درک و برای آن برنامهریزی شود.
خبرنگار: نرگس امام جمعه
Source link